Šodien vārdadienu svin Uga, Hugo, Uģis, rītdien - Doloresa, Aleksandrs
toptitle

Forums

Tēmas nosaukums - Desu izgatavošana mājās

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 19 lietotāji. Komentāru skaits 36. Pēdējais viedoklis 20.10.2016. 20:56

Uldis Spārns
Uldis Spārns
Pēdējo reizi manīts 2019-11-08 19:36
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Liepājas raj.
Medību stāžs: No 1993g.
Aprīkojums: Benelli Comfort 12 kal.
Suņi: Latvijas Dzinējs brunčos, vārdā Gunta,
20.10.2016. 16:16
Diez kā civilizācija ir izvilkusi līdz mūsdienām bez visiem šiem E un regulāri slimojot ar caureju un botulismu.
Man to mūsu vectēvu ir ļoti žēl, ne viņi zināja kā garšo desa ar 30% gaļas iekšā, ne bija baudījuši Big maku, ne krējuma izstrādājumu no eksotiskās palmu eļļas.
Kā vienīgos konservantus un garšas uzlabotājus jau viņi pazina tikai -
sāli, cukuru, medu, degvīnu, alu, etiķi, augu eļļas, sīpolus, kniplokus, kreicnagliņu, lozberlapu un zaļos garšaugus.
Ak, jā, vēl - saule, vējš, un ugunskura dūms.
Dzīve bez E, tas noteikti bija kā Bear Grila šovs uz neapdzīvotas salas.
Bet izdzīvoja, un mūs vēl saražoja.
Bet mūsu jauniešiem, vai "stāvēs", lai radītu nākošo paaudzi, - šaubos!
Slēpts
20.10.2016. 16:57
Nu, nitrītsāls bija visās 30o gadu pavārgrāmatās iekšā, tā ka vectēvi to dabūja ne mazāk :) Aprakstos vēl ir daudzas interesantas vielas, ieskaitot boraka, kalcinētās sodas un bertolē sāls kaisīšanu malumalās (ne ēdienā gan).
Slēpts
20.10.2016. 16:58
Uldi- mūsu senčus un mūs saražoja kamēr bija jauni.
Un diemžēl senči arī mira jauni.
Un ar botulismu var saslimt tikai vienreiz..., bet no infekcijas slimībām agrāk mira veseliem ciemiem.
Nevajag salīdzināt nesalīdzināmas lietas- jautājums bija kāpēc desa ir pelēka:)
un atbilde ir viena- gribi dabīgu- ēd pelēku, gribi sarkanu , liec klāt ķīmiju...
Valdis Burvis
Valdis Burvis
Pēdējo reizi manīts 2019-06-16 19:53
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: m/k avots.
Atrašanās vieta: kurzeme
Medību stāžs: 23
Aprīkojums: iz .ij27em.cz550 7*64.MARLIN -22WMR
Suņi: jaktis rasa.
Medību trofejas: 2
20.10.2016. 17:50
Kam jums visi tie graņķi vajadzīgi tai desai (gaļai maltai priekš desas) , nesaprotu ko jūs cenšaties panākt , nu labi -bullis riesta laikā, kuilis riesta laikā nomedīts un gribās desu no šiem uzmeistarot lai nav smaķele, nu bija te kautkur rakstītāji ka jamāk dīrāt tad nav smaka, ja visas tās garšvielas ko te citi speci raksta pievālē klāt tai gaļai ,nu nezinu vai tā maz atšķirsies no veikala labumiem ,kur paliek meža meža gaļas aromāts garša ko nevar sajaukt ar veikala desu nekad, un Gintam M būs tā desa dabujusi bišķi par daudz karstumu no sākuma -vidus desai izvārīts.
Romāns Toders
Romāns Toders
Pēdējo reizi manīts 2019-11-15 12:21
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Rīgas garnizons!!!
Medību stāžs: 18 gadi.
Aprīkojums: Toz 34 EP- 12.kal, CZ 550 lux- 308. win. CZ 455 long- 22.lr
Suņi: Taksis
Medību trofejas: 9
20.10.2016. 17:50
Cik gadījies pašam žāvēt, ātri vien sapratu, ka normāla desa izskatās pelēka.
Gatis Briedis
Gatis Briedis
Pēdējo reizi manīts 2019-11-14 21:21
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: pagaidām 3
Atrašanās vieta: Zemgale un Kurzeme
Medību stāžs: nemulsināsim citus
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 3
20.10.2016. 20:56
Valdim taisnība - karstuma režims dabīgi krāso desu .Nevajag forsēt ar temperatūru .Lēnām un mierīgi .