Divus gadus lietoju Electrolux saldētavu un bēdu nezinu. Stāv neapkurinātā saimniecības ēkā (māla-grants kleķis). Kad temperatūra krītās zem -20, slēdzu ārā. Pie tik zemām temperatūrām ierīce vairāk "glābj" sevi - saldēt vairs neko nesaldē. Elektrības ekonomija acīmredzama. Skaties tik, lai nestāv mitrā vietā - paliec apakšā kādu putuplasta plāksni. Un, protams - displejus nafig nevajag. Parasta LED lampiņa, kas rāda vai nu zaļu (optimāla temp.) vai dzeltenu (pārkaršanu) ir viss, kas tev vajadzīgs. Lai veicas.
Sveiki, kolēģi! Man ir aktualizējies jautājums par saldētavas iegādi, kuru vēlos turēt garāžā - neapsildāmā, protams. Internetā, meklējot variantus ar jaunas iekārtas iegādi, sapratu, ka reti kura no tām ir paredzēta lietošanai zem +10C apkārtējās vides temperatūras. Vienīgais, ko atradu, ka Beko ražo saldētavas, kas aprīkotas ar "freeze guard", lietojamas līdz -10C vides temperatūrās, bet tādas Latvijā neviens netirgo.
Vai kāds var padalīties ar savu pieredzi, ieteikt konkrētu ražotāju/modeli, kura saldētavas pārbaudīti spēj izdzīvot mūsu ziemās? Varbūt varat ieteikt tirgotāju, kas tirgo sakarīgas lietotas saldētavas?
MAX temperatūra garāzā, ja tā vien nav koka šķūnītis, bet gan mūra pie mājas, nekad nebūs zem o.grādiem.
Man tur divi leduskapji dzīvo. Ziemā gan ielaižu siltumu grīdā tikai tad ja ārā ir ļoti auksts.
Esmu ievērojis ka daudzi tur saldētavas šķūnos vai kambaros un nekas slikts nenotiek, daudzi gadi ir pagājuši un strādā uz nebēdu. It īpaši aktuāli tas redzams piensaimniekiem. Kas atsaldē pienu pa vasaru un pagaidam nav žēlojušies ka kaut kas nojugtu.
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
23.07.2014. 15:47
Izvēloties saldētavas, vai dzesētavu lieku pie sirds atcerēties sekojošo.
Dzesētava nav sadētava! Dzesētavas temperatūra nav zem 0 grādiem. Dzesētava ir domāta nevis gaļas ilgstošai, bet gan īstermiņa uzglabāšanai un "briedināšanai".
Jāatceras, ka ilgstoša aukstuma iedarbība padara gaļu sausu, tas ir tiešā veidā ietekmē gaļas gastronomiskās īpašības. Tāpēc ļoti svarīgi gaļu saldētavā uzglabāt slēgtos (speciālos) maisiņos, vai ideālā gadījumā vakuma iepakojumā! http://www.rauschenbach.de/Wil... Jūs variet redzēt dzesētavas. Starp citu taisni to kas šobrīd būs aktuāls ĀCM profilakses pasākumu sakarā!
Man tāds Zanussi stāv verandā,nokrišņi virsū netiek,pacēlu 5 centimetri no grīdas,jau kādi 4 gadi maļ bez problēmām.Par elektrību nepateikšu jo nav bijusi vajadzība meklēt kur paliek(A klase,vai pat A+klase).Pirms tam bija arī Zanussi,bet vecs sekond hand,vēl absorbcijas-tas gan bija rīma,skaitītājs griezās kā motors.
Nu man tā garāža ir atsevišķa būve. Ziemā temperatūra garāžā ir max pāris grādus augstāka nekā ārā. Pie -10C varētu to leckapi slēgt ārā, bet mani uztrauc, kas notiks, ja skapis pārstās darboties pie +/-0C!? Viss saturs, visticamāk, sāks kust vaļā.
Vai kāds var padalīties ar savu pieredzi, ieteikt konkrētu ražotāju/modeli, kura saldētavas pārbaudīti spēj izdzīvot mūsu ziemās? Varbūt varat ieteikt tirgotāju, kas tirgo sakarīgas lietotas saldētavas?
Man tur divi leduskapji dzīvo. Ziemā gan ielaižu siltumu grīdā tikai tad ja ārā ir ļoti auksts.
Stāvēs neapsildāmā koridorā. Cerams nostrādās godam. 491 Litrs
Dzesētava nav sadētava! Dzesētavas temperatūra nav zem 0 grādiem. Dzesētava ir domāta nevis gaļas ilgstošai, bet gan īstermiņa uzglabāšanai un "briedināšanai".
Jāatceras, ka ilgstoša aukstuma iedarbība padara gaļu sausu, tas ir tiešā veidā ietekmē gaļas gastronomiskās īpašības. Tāpēc ļoti svarīgi gaļu saldētavā uzglabāt slēgtos (speciālos) maisiņos, vai ideālā gadījumā vakuma iepakojumā!
http://www.rauschenbach.de/Wil... Jūs variet redzēt dzesētavas. Starp citu taisni to kas šobrīd būs aktuāls ĀCM profilakses pasākumu sakarā!