Boriss, jā mednieku paaudze noveco, bet viena lieta ir ne tikai ka maz info par medībām un visu pārejo kas ar to saistīts, bet liela problēma ir iestāties daudzās vietās kolektīvos, it īpaši Pierīgā. Jo bagātāks kolektīvs, jo mazāk ko uzņem, un jo vairāk naudiņas ir jāiemaksā. Respektīvi esmu interesējies tā intereses pēc vienam kolektīvam cik kas ko maksā, tad iestāšanās maksa šajā kolektīvā ir ap 5000 lvl un katru gadu jāiemaksā vēl taukškis. Tas ir dārgākais, citos kolektīvos iestāšanās var izmaksāt no 100 līdz 1000 lvl un ikadējā iemaksā svārstās no 100 - 300 lvl. Respektīvi jaunam indivīdam kā saka zaļajam medniekam tas nav pa kabatai. Respektīvi dzīrz medīsies tikai bagātie ja tendence tā turpināsies.
Piemēram mūsu kolektīvā iestāšanās maksu nav jāmaskā un ikgadējā nodeva ir 60 lati neskaitot citus izdevumus.
Es intereses pēc esmu paskaitījis cik man izlido gadā medības un tas jau pārsniedz pāri 300 lvl. Ja nebūtu tas hobijs, brīvā laika pavadīšana, tad tici man es par 300 lvl piepirktu svaigas gaļas pilnu saldētavu un vēl droši bez nekādiem stresiem braukātu uz copi un aptūstos mierīgā garā :)
Aprīkojums: loti labs nebus vietas sarakstit seit ;(
Suņi: bija labi 2 bet vieglas smiltis viniem ;(
15.08.2012. 16:45
Sveiki Liepkalna kungs :) sledzu gan durvis un masinu :) un comam ari domaju teikt lai nopietni padoma par vairaku simtu hektaru apvilksanu ar el.ganiem un citam bundzam,atbaiditajiem un ja nepalidzes tad Andris Zariņš zinot visus normativos aktus vinam tiks dotas tadas tiesibas vienam medit un viss bus cibas. Andris Zariņš, 2012-07-08 14:49
Ja atmiņa neviļ, tad uz vienu aktīvo Latvijas mednieku (tādu kas ir izņēmis sezonas karti) ir aptuveni 300 ha (pat nedaudz vairāk) sargājamās platības (gan mežš, gan lauki)> Kas savukārt nozīmē tikai vienu- ne matemātiski, ne statistiski nav iespējams ar esošajiem spēkiem nodrošināt aizsardzību pret medījamo dzīvnieku nodarītajiem postījumiem. Reāli situācija ir vēl "sūnaināka" jo tie aktīvie mednieki (no aktīvo skaita) kas reāli medī arī vasarās (un dara to intensīvi) ir labi ja 10 % no to skaita kas ir izņēmuši sezonas karti. secinājums ir viens- nepopularizējot medības mednieku skaits samazināsies un postījumu apjoms pieaugs! Vidējais mednieks strauji noveco! Statistika liecina par trim tendencēm, kas novedīs pie viegli prognozējamām sekām tuvākajā nākotnē..: 1. Mednieku skaits samazinās 2. Barības bāze medījamajiem dzīvniekiem pieaug (intensīva lauksaimniecība, jaunas Latvijai līdz šim neraksturīgas lauksaimniecības augu kultūras utt) 3. Pieaug medījamo dzīvnieku skaits Secinājumus izdariet katrs pats... Un ne jau ar viena likuma grozījumiem kas mainīsies!
Gora kungs, lasot jūsu komentārus radās vēlme uzjautāt, vai jūs dzīvokļa, mašīnas, mājas durvis neslēdzat ciet? vai durvis vispār ir? Ja slēdzat, tad pēc jūsu domu gājiena, kāda vella pēc, jums taču nav jāatbild par savu īpašumu???? To tak mednieki var izdarīt.... lai jau apzog..... par visu mednieki parūpēsies, visu kompensēs.... Piedodiet varbūt tā salīdzināju pa rupjo, bet faktiski tā tas arī ir....
Aprīkojums: loti labs nebus vietas sarakstit seit ;(
Suņi: bija labi 2 bet vieglas smiltis viniem ;(
15.08.2012. 12:39
Aivars Bundzens ...par savu lauku ,savu mantu pirmām kārtām ir jārūpējās saimniekam pašam ( smakas ,grabuļi, el.gani,citi atbaidītāji)Zemniekam tas nav jadara to mes visi labi zinam. Zemnieks griezas atiecigaja iestade kas atbild par tam cukam un prasa kompensaciju par postijumiem. Es pateicu savam comam ka esmu tada saita prieks medniekiem un ka tur ir komentars kas vinam ir jadara " saimniekam pašam ( smakas ,grabuļi, el.gani,citi atbaidītāji)"Vins prasa paradi man to cilveku kas ta teica :) bet es to velku uz zobu visu laiku smakas ,grabuļi, el.gani,citi atbaidītāji!!! nesaprotu ka ta valst cuka var maksat 860ls kad vina barojas mana coma ipasuma ????????????? es tereju savu laiku un naudu coms ari paliek bez naudas:)
Nav jau nekāds brīnums, ka cūkas pusdienas laikā nāk uz barotavu. Uz pohām kāreiz pamožās un aiziet pēc nākamās devas.Drīz varēsi novērot cauru diennakti, jo alkoholisms dzīvniekiem iestājās diezgan ātri.
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
14.08.2012. 12:29
Šodien atkal mežā ievedu paiku, lai turās tālāk no kukurūzas un kartupeļiem. Nojaušu ka sevišķi populāras būs uzrūgušās vīnogas un arbūzi. Cūķiem viegla šmiga atkal būs garantēta!
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
14.08.2012. 09:37
Nu pat izlasīju presē, ka gaidāma labības rekordraža!
Tiks atļauta zemnieku kravas transporta diennakts kustība maršrutā Akmens tilts – Rīgas brīvosta no 14.augusta līdz 1.septembrim, paredz Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) rīkojums.
Ar lūgumu rast šādu iespēju pie Ušakova iepriekš vērsās lielākā zemnieku intereses pārstāvošā biedrība "Zemnieku saeima", jo šogad Latvijas lauksaimnieki plāno eksportēt rekordlielu graudaugu un rapša ražu. Latvijā nav iespējama tik lielas ražas uzglabāšana, tāpēc nepieciešams pēc iespējas ātrāk to nogādāt uz transporta kuģiem Rīgas brīvostā, informēja Ušakova pārstāve Anna Kononova.
Jau ziņots, ka atbilstoši Zemkopības ministrijas un Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra 2012. gada jūlija prognozei šogad Latvijā varētu būt gaidāma pēdējos gados lielākā graudaugu kopraža – aptuveni 1,8 miljonu tonnu apjomā, intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" sacījusi zemkopības ministre Laimdota Straujuma.[/quotes
Tad kā īstenībā ir būs baigais piķis šogad zemniekiem, vai taisni otrādi- vieni vienīgi mīnusi dāl cūkām? Vai arī varbūt vieni māk saimniekot, bet citiem p...i maisa???
Slēpts
13.08.2012. 23:54
Tur tak viss skaidrs, pāris veči atdalījušies no kolektīva,sastiķējuši kādas nebūt platības un sāk tēlot mazos ķeizarus īstenā letiņu garā.Šie būtu pelnījuši nevis licences ,bet ar s..u rungu pa muguru un lai sēd ar svecīti pie sava lauka vai taisa žogu. Un nu jau tā kā būtu laiks brēkt pēc kompensācijām no valsts sakarā ar īpaši nelabvēlīgiem laika apstākļiem ražas novākšanas laikā :D
Ļoti labs raksts ir pēdējā MMD par tiesiskumu prasīt no medniekiem kompensācijas.Rakstiņā cilvēks ir papētījis sīkumos kas un kā un kā ir ari tai L/S-nieku piesauktajā eiropijā šai jautājumā.
Piemēram mūsu kolektīvā iestāšanās maksu nav jāmaskā un ikgadējā nodeva ir 60 lati neskaitot citus izdevumus.
Es intereses pēc esmu paskaitījis cik man izlido gadā medības un tas jau pārsniedz pāri 300 lvl. Ja nebūtu tas hobijs, brīvā laika pavadīšana, tad tici man es par 300 lvl piepirktu svaigas gaļas pilnu saldētavu un vēl droši bez nekādiem stresiem braukātu uz copi un aptūstos mierīgā garā :)
Ja atmiņa neviļ, tad uz vienu aktīvo Latvijas mednieku (tādu kas ir izņēmis sezonas karti) ir aptuveni 300 ha (pat nedaudz vairāk) sargājamās platības (gan mežš, gan lauki)> Kas savukārt nozīmē tikai vienu- ne matemātiski, ne statistiski nav iespējams ar esošajiem spēkiem nodrošināt aizsardzību pret medījamo dzīvnieku nodarītajiem postījumiem. Reāli situācija ir vēl "sūnaināka" jo tie aktīvie mednieki (no aktīvo skaita) kas reāli medī arī vasarās (un dara to intensīvi) ir labi ja 10 % no to skaita kas ir izņēmuši sezonas karti. secinājums ir viens- nepopularizējot medības mednieku skaits samazināsies un postījumu apjoms pieaugs! Vidējais mednieks strauji noveco! Statistika liecina par trim tendencēm, kas novedīs pie viegli prognozējamām sekām tuvākajā nākotnē..: 1. Mednieku skaits samazinās 2. Barības bāze medījamajiem dzīvniekiem pieaug (intensīva lauksaimniecība, jaunas Latvijai līdz šim neraksturīgas lauksaimniecības augu kultūras utt) 3. Pieaug medījamo dzīvnieku skaits Secinājumus izdariet katrs pats... Un ne jau ar viena likuma grozījumiem kas mainīsies!
Ar lūgumu rast šādu iespēju pie Ušakova iepriekš vērsās lielākā zemnieku intereses pārstāvošā biedrība "Zemnieku saeima", jo šogad Latvijas lauksaimnieki plāno eksportēt rekordlielu graudaugu un rapša ražu. Latvijā nav iespējama tik lielas ražas uzglabāšana, tāpēc nepieciešams pēc iespējas ātrāk to nogādāt uz transporta kuģiem Rīgas brīvostā, informēja Ušakova pārstāve Anna Kononova.
Jau ziņots, ka atbilstoši Zemkopības ministrijas un Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra 2012. gada jūlija prognozei šogad Latvijā varētu būt gaidāma pēdējos gados lielākā graudaugu kopraža – aptuveni 1,8 miljonu tonnu apjomā, intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" sacījusi zemkopības ministre Laimdota Straujuma.[/quotes
Tad kā īstenībā ir būs baigais piķis šogad zemniekiem, vai taisni otrādi- vieni vienīgi mīnusi dāl cūkām? Vai arī varbūt vieni māk saimniekot, bet citiem p...i maisa???
Ļoti labs raksts ir pēdējā MMD par tiesiskumu prasīt no medniekiem kompensācijas.Rakstiņā cilvēks ir papētījis sīkumos kas un kā un kā ir ari tai L/S-nieku piesauktajā eiropijā šai jautājumā.