Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
03.08.2012. 11:07
Parunā ar manu bračku, viņam ir 3D sonārs ar collas izšķirtspēju!!! Tikai ņemot vērā sonāra cenu, arī īres maksa nebūs nekāda zemā!!! :D Toties uz ekrāna lieliski redzams viss trijās dimensijās.....
P.S. Tiesa gan ka nāksies īrēt ar visu speciālistu operātoru, jo pats ar tādu tehniku galā netiksi!
Nav taču pavasaris,kad ūdens auksts un ezera vidū bebru ļoti reti kāds šauj,vēl, bebrs vai nu paliek peldot,vai nogrimst,un eholots tā kā rāda ķermeņus ūdens slānī,un ja nekļudos-kaut mazliet,bet kustīgus,ideja varbūt laba,bet izskatās pēc zinātniskās fantastikas.
Mednieku organizācija: uz 8 nevar salasīties nekad
Atrašanās vieta: dīvāns, dators
Medību stāžs: arvien lielāks
Aprīkojums: ir
Suņi: vakcinēti
04.08.2012. 09:20
Dažreiz pat parastā grāvī var neveiksmīgi ķemmēt visu vakaru , bet pēc dienām četrām izrādas ,ka turpat vien bija.Tamdēļ radās doma par kādu no mūsdienu tehnikas brīnumiem.
Nu cik var mācīt,ja medījat lāci tad vispirme tikai aizšaujiet un tad skrieniet mājās un pie pašām mājām piešaujiet to pakaļskrējēju,nekur nekas nebūs jāvelk!Par bebru tas pats,pacietību,sagaidiet lai izlien krastā grauzt un nevajadzēs nekādu eholotu!:):):)
Nu jā var šaut tikkai uz sauszemes, bet nu es vismaz pavasaros ļoti cītīgi medīju bebrus nu vidēji katru pavasari nomedīju 10-20 bebrus, ne daudz, ne maz un no savas pieredzes varu teikt, ja grib šaut uz ūdens tad jāšauj tikkai galvā, kas nozīmē, ka galvaskauss lupatās, šauju ar gludo 6,2 mm renkulīšīm un ne tālāk kā 20-25 metri ja akurāt jāšauj tālāk šauju ar vītni vai gludajam izmantoju lodi, un šopavasar no 12 nomedītajiem bebriem nenogrima neviens.... nu ir bijuši pavasari kad nogrimst kāds bet tas ir nevairāk kā 1-2 bebri pa visu pavasari, un tad es uzskatu sevi par vainīgu, jo izšāvu tālākā distancē, vai nepareizi novērtēju situāciju!
Negribu piekrist Dzintar par sagaidīšanu krastā. Es jau ar lielāko prieku, bet pavasarī upes platums no 10m pārvēršas par +/- 1km. vienīgā iespēja gaidīt pie būdas laivā. Kaut gan pēdējo bebru māsas puika nolika graužot bērzu .Pat pietika laika izdomāt ar ko šaut -vai 6,5 vai 8,5.
:):),Uldi,kā saka austrumos,Allahs ir visuvarens,kā teiks tā būs,pie mums tas skanētu,šauj mednieks lodi nes Lielais Gars!Protams krastā šaut drošāk,ja nav citas iespējas jāgrozās kā var,es tikai par to kad nav vajadzīgs eholots!:):):)
Mednieku organizācija: uz 8 nevar salasīties nekad
Atrašanās vieta: dīvāns, dators
Medību stāžs: arvien lielāks
Aprīkojums: ir
Suņi: vakcinēti
04.08.2012. 18:44
Dzintar aizšaušanu es esmu jau apguvis pašlaik piestrādāju pie skriešanas uz mājām . Aivar man ir bijuši gadījumi kad knābājot ar 22LR bebrs izlien no ūdens un sāk bēguļot pa krastu un dabūt viņu ir vieglāk nekā šaujot ar 7/57R galvā.
Jautājums tomēr bija par eholotu. Izskatās, ka šajā jautājumā pieredzes vēl nav?
P.S. Tiesa gan ka nāksies īrēt ar visu speciālistu operātoru, jo pats ar tādu tehniku galā netiksi!
Jautājums tomēr bija par eholotu. Izskatās, ka šajā jautājumā pieredzes vēl nav?