manuprāt vienīgais nopietnais negatīvs ir šmuce izmētātu čaulīšu veidā
nu un klasiskos ieročus tomēr taisa smukākus
viss pārējais pusautomātam manuprāt ir ne sliktāk ja pat ne labāk kā klasiskajiem medību ieročiem
bet kārtīgam medniekam klasisko bisi vajag enīvei...
Ērti jau ir,bet pats tikko nopirku piekto pēc kārtas vītņu stobru,un nezinu kāpēc,bet neviens nav bijis pusautomāts,gribu,patiesībā 20 g. pieredze rāda,ka tas otrs šāviens bez aizslēga klakšķināšanas 3-4 reizes gadā ir vajadzīgs,pats reizēm nesaprotu , kā varu aizšaut garām cūkai līdz 100 m ,un tad ir tā,ka skatamies viens uz otru sekundes dažas un tikko tu sāc kloķēt "klusu" tā šaut vairs nevajag,ja nonākšu pie situācijas,ka pirkšu vēl kādu,tad tas varbūt tomēr būs pusautomāts,un ja vēl pamainīs ko medību likumā,bet tas jau ir no sērijas kā būtu ,ja būtu. Ja tomēr pirksi pusautomātu,meklē ko vismaz vidējā cenu kategorijā,nekas labs nav lēts
Slēpts
04.08.2012. 06:45
Nu tu laid - dikti grib un vajag pusautomāstu, bet nopērg kloķi :0
Es arī nedēļas sākumā saņēmu dūšu un nopirku Hubertā Baikal MP 153, paņēmu plastmasas laidnē, nu pagaidām pašāvis pa mērķi esmu, neko sliktu nevaru teikt, kautgan līdz šim nebiju pusautomātu piekritējs, tomēr bija doma par jaunu gludstobru, un tākā parastā jau ir, nolēmu paņemt pusautomātu, jo uz pīlēm jau nu vajadzētu būt super, un dzinējmedībās ja ņemu gludo tāpat abos stobros līdz šim liku lodes, tad domāju ka pusautomāts man der ļoti labi.
Veca tēma,bet nu labi,ja runa par gludo tad automātu-jo,viens stobrs šauj precīzāk par salodēto divstobreni un uz putniem otrs šāviens ir samērā parasta lieta,nu trešais gadās ka trāpa bet parasti garām.Tāpat dzinējmedībās,par cik renkuļpiekritēji uz lielajiem dzīvniekiem ir gājuši mazumā,divas vai trīs lodes nav par skādi,sevišķi ja jūti ka ar pirmo ir ķēris bet vēl nekrīt!Par vītni,atzīstu kloķējamo,uz gaidi-laiks ir reti ierobežots lai ķertu pirmo kas pagadās un kloķējamā arī zināmā mērā attur no pārsteidzīgas rīcības(protams pieredzējušu mednieku tas laikam tomēr neiespaidos),nu vēl par estētisko noformējumu piekrītu augstāk rakstījušajiem,un tad,kaut kā klasiski liekas ka kloķējamā karabīne tomēr ir vidusceļš starp melnā pulvera kramenīcu un "kalašņikovu"!Šoreiz neiedziļinājos tehniskajos sīkumos,jo medību distancēs gan kloķējamā gan pusautomāts ir līdzvērtīgi!
Nu jā vītni pusautomātu es ar kautkā negribu... patīk tā kloķējamā, varbūt pusautomāts labāks vai sliktāks, bet nu mana uztvere, ja vītne tad tikkai kloķējamā....
nu un klasiskos ieročus tomēr taisa smukākus
viss pārējais pusautomātam manuprāt ir ne sliktāk ja pat ne labāk kā klasiskajiem medību ieročiem
bet kārtīgam medniekam klasisko bisi vajag enīvei...