Par cik neesmu diezkāds putnu mednieks (pāris pīļuki,un kāda zoss pa gadu),ne reizi vairāk kā 20 gadu laikā neesmu izjutis vajadzību pēc 1/2 automāta.Dzinējmedībās spico izmantoju reti,tikai,kad atšauti lielie-243.win kalibrs.Ir gadījies nolikt 3 sivēnus no 4 gandrīz čupiņā,tā ka par pārlādēšanas ātrumu varētu sūdzēties tikai tad,ja mēģina pārlādēt ar kāju pirkstiem.Tā ka 1/2automāts vai parastais -tīri gaumes jautājums.Putnu medībām cita lieta.
Nosaucit personīgi kādas firmas patronas liekat MP-153 vai citam pusautomātam. Un varbūt gaumes jautājums bet kas ir labāk pusautomātam sintētiskais pārklājums vai koka detaļas?
Slēpts
20.08.2012. 00:27
manuprāt pusautomāts ir diezgan utilitārs instruments un tādam labāk piestāv plastmasa vai kāds cits kompozītmateriāls, pārlaužamajai bisei, štucerim vai drillingam noteikti tikai koks, kloķējamajai karabīnei der gan koks gan kompozītmateriāli, tas vairāk atkarīgs no pilietojuma... IMHO
Nu pilnīgi nesūdzos, jo vados pēc principa- ņe uveren, ņe opgoņaj! Vienu vārdu sakot, labāk brīžiem pasēdēt un brīžiem pat mēģināt skaļi neiesmieties, par to, ko redzi. Bet 100% taisnība Arnim, ka Latvijā pusatomāts ir universāls (vismaz manas domas tādas ir, jo nekas cits nav bijis, un līdz šim brīdim arī negribas)
Pusautomāts ir domāts sliņkiem medniekiem kam slinkums pārlādēt ieroci :)
Joks.
Ja labi patrenēties tad kloķējāma ar maz ar ko atpaliek no pusautomāta, vienīgi tikai nedaudz novirzies no mērķa, bet ja piešaujies tad tas netraucē veiksmīgām medībām. Protams ka pusautomāts šaušanas tempā apsteigs kloķeni, bet man pilnīgi pietiek ar kloķeni. Vienīgi pusautomāts derētu man uz pīlēm un zosīm, bet tā kā man pīles negaršo tad arī medības tā tikai azarta dēļ un pīles tā un tā kolēģiem atdodu.
Pa lielam apkopojot visu info no šīs tēmas - pusautomāts domāts "tūtiņiem", "lohiem" u.c. neforšajiem - kloķējamais "krutajiem džekiem" :)
Tātad tēmas autoram tikai jāizvēlas, kas (foruma ietvaros protams) viņš grib būt!!! :)
Šis protams nav jāuztver nopietni, bet cerams doma ir skaidra ;)!!!
Beidzot tikām pie apskaidrības (satori).
Ja pietiek drosmes un vīrišķības pasūtīt bekot visādus prātvēderus,
tad jāņem automāts.
Ja galvenais ir ko teiks citi, tad jāņem kloķis.
Šauj garām abos gadījumos (:-:).
Joks.
Ja labi patrenēties tad kloķējāma ar maz ar ko atpaliek no pusautomāta, vienīgi tikai nedaudz novirzies no mērķa, bet ja piešaujies tad tas netraucē veiksmīgām medībām. Protams ka pusautomāts šaušanas tempā apsteigs kloķeni, bet man pilnīgi pietiek ar kloķeni. Vienīgi pusautomāts derētu man uz pīlēm un zosīm, bet tā kā man pīles negaršo tad arī medības tā tikai azarta dēļ un pīles tā un tā kolēģiem atdodu.
Tātad tēmas autoram tikai jāizvēlas, kas (foruma ietvaros protams) viņš grib būt!!! :)
Šis protams nav jāuztver nopietni, bet cerams doma ir skaidra ;)!!!
Un pavisam krutajiem šķeps, gurnu apsējs un Stradivārī bungas! :D
Ja pietiek drosmes un vīrišķības pasūtīt bekot visādus prātvēderus,
tad jāņem automāts.
Ja galvenais ir ko teiks citi, tad jāņem kloķis.
Šauj garām abos gadījumos (:-:).