Arnim atbildeešu...Tieši šķīvišiem nepietiek ar virnu skroti,kaa mediijumam, ja paskataas nesašautos šķīvjus-ļoti daudzi ir noskraapeeti ar skrotiim-nesapliisusi...
Šaujot liidz 35 metriem nekaada kūļa centra nobiide nav juutama..
Man nevajag neko pierādīt :) esmu redzējis, kā šķīvis plīst divās daļās no vienas skrots. Jā, protams, var gadīties, ka šķīvi tikai noskrāpē - bet tad jābūt izcili veiksmīgam leņķim (ja nav slinkums, vari sarēķināt varbūtību, cik liela iespēja ir vienai trāpījušai skrotij aiziet pa pieskari vai salauzt šķīvi - redzēsi, ka "skrāpējuma" iespēja ir krietni vien mazāka), lai skrots aiziet pa pieskari.
Skrošu kūlis no normāllādējuma patronas patiešām ir pietiekoši plašs, lai centru nobīde līdz tiem 35m nebūtu vērā ņemama. Bet tomēr - mēs taču šaujam pa dzīvām būtnēm. Un arī vērā neņemamā nobīde tomēr ir nobīde, eventuāli nodrošinot to, ka mērķī trāpīs mazāk skrošu.
Pie kam - jo rupjākas skrotis un jo tālāks šāviens, jo šī nobīde būs izteiktāka. Atšķirībā no šķīvīšu skrotīm "smiltīm", pa zosi jau šauj ar lielākiem bumbuļiem - lielāki bumbuļi, mazāks skaits patronā, lielāka nozīme kūļa centram. Aksioma. Āmen.
Slēpts
10.08.2012. 11:28
Manam Brauniņa gludajam pusautomātam nobīde 15cm.ražotājs un Jaunbērziņš atkratījās.Tā ka man ir dārgā putekļu krātuve:(( Nopirku otru gludo-TOZ34 un vis čikeniekā.Brauniņš paliek,jo reizēm jāmedī ar bezsvina skrotīm.
Sporta biseem ir vienmeeriigaaks skrosu bliivums..Mediibeneem paliek "logi'", šaujot ar rupjaam skrotiim tie ir lielaki,un noteikt kur tas centrs ir ,pagruuti;)
Runaajot par skiiviisiem ,kaadreiz vinus lasiijaam peec trenniniem, loti daudz bija skrosu kerti -bet nepliisusi.
A3 lapa 35-50m distancē, vidū ar cirkuli apļi, var vēl sadalīt 4 daļās un pucē vaļā. Centri ir redzami ĻOTI LABI. :) No protams, tas centrs ir nosacīts.
Par šķīvīšiem nestrīdēšos - es tos noteikti esmu šāvis mazāk un diez vai kādreiz šaušu tik daudz.
Pat medībām laiku nākas zagt, nozagtais laiks nozīmē, ka mazāk eventuāli tiks padarīts/nopelnīts :(
Es jau zinu - ja darbs traucē medībām, tad nafig tādu darbu :D, bet, diemžēl, kaut kas ir tomēr arī jāēd. Un tajā stobrā ielādējamie priekšmeti tā vai citādi, bet maksā...
Slēpts
10.08.2012. 12:19
Manai Fabarm Axis Field divstobrenei arī stobriem ir nobīde bet... ja shauj uzreiz 2 šāvienus strauji vienu pēc otra tad abi šāvieni iet faktiski pa vienu trajektoriju - manuprāt ar nobīdi ir kompensēta stobra novirze atsitiena brīdī
Arni, biku ielaidi bietē!
Man ir foto no šķīvjiem, kuriem ir 7(!!!) caurumi, bet nesaplīsa! 1 -2 caurumi un vesels - tā ir norma! Vidēji šķīvim, lai plīstu, vajag vismaz 3-5 skrotis! ;)
Andi - esmu redzējis šķīvi, kas ir saplīsis vēl pirms izlidošanas, un ne viens vien :) Attiecīgi - svarīgs ir arī materiāls, izgatavotājs, glabātājs un pārvadātājs, droši vien. Bet vispār tēma ir drusku par ko citu, tādēļ par to, cik skrotis vajag šķīvim, neturpināšu.
Galu galā, no tām dažpadsmit reizēm, kuras šāvis esmu pa šķīvjiem, man patiešām ir plīsuši tie no vienas/dažām skrotīm, parasti 2 daļās, parasti viena daļa ir mazāka, otra lielāka.
Ja dažpadsmit vietā būtu skaitlis 1000, iespējams, neplīsušo būtu vairāk. Viss ir relatīvs.
Tomēr viens ir gan 100% - divi stobri vienādi šauj krietni vien retāk, nekā viens stobrs atkārtoti - par ko arī bija šis stāsts :)
Es uzreiz iedomājos to skatu - Arnis ar savu ērgļa aci "iezūmo" šķīzi + vēl ar "slow motion" piebremzē šķīvi un redz, ka tieši viena vienīgā skrots (pat ne skrots "smilšu grauds"), kas lido pa pareizo trajektoriju (visas pārējās aizlido pa nepareizo) sažķaida šķīvi lupatlēveros... Muhahaaa... Es ir beigts!!!
Šaujot liidz 35 metriem nekaada kūļa centra nobiide nav juutama..
Skrošu kūlis no normāllādējuma patronas patiešām ir pietiekoši plašs, lai centru nobīde līdz tiem 35m nebūtu vērā ņemama. Bet tomēr - mēs taču šaujam pa dzīvām būtnēm. Un arī vērā neņemamā nobīde tomēr ir nobīde, eventuāli nodrošinot to, ka mērķī trāpīs mazāk skrošu.
Pie kam - jo rupjākas skrotis un jo tālāks šāviens, jo šī nobīde būs izteiktāka. Atšķirībā no šķīvīšu skrotīm "smiltīm", pa zosi jau šauj ar lielākiem bumbuļiem - lielāki bumbuļi, mazāks skaits patronā, lielāka nozīme kūļa centram. Aksioma. Āmen.
Runaajot par skiiviisiem ,kaadreiz vinus lasiijaam peec trenniniem, loti daudz bija skrosu kerti -bet nepliisusi.
Par šķīvīšiem nestrīdēšos - es tos noteikti esmu šāvis mazāk un diez vai kādreiz šaušu tik daudz.
Pat medībām laiku nākas zagt, nozagtais laiks nozīmē, ka mazāk eventuāli tiks padarīts/nopelnīts :(
Es jau zinu - ja darbs traucē medībām, tad nafig tādu darbu :D, bet, diemžēl, kaut kas ir tomēr arī jāēd. Un tajā stobrā ielādējamie priekšmeti tā vai citādi, bet maksā...
Man ir foto no šķīvjiem, kuriem ir 7(!!!) caurumi, bet nesaplīsa! 1 -2 caurumi un vesels - tā ir norma! Vidēji šķīvim, lai plīstu, vajag vismaz 3-5 skrotis! ;)
Galu galā, no tām dažpadsmit reizēm, kuras šāvis esmu pa šķīvjiem, man patiešām ir plīsuši tie no vienas/dažām skrotīm, parasti 2 daļās, parasti viena daļa ir mazāka, otra lielāka.
Ja dažpadsmit vietā būtu skaitlis 1000, iespējams, neplīsušo būtu vairāk. Viss ir relatīvs.
Tomēr viens ir gan 100% - divi stobri vienādi šauj krietni vien retāk, nekā viens stobrs atkārtoti - par ko arī bija šis stāsts :)