Šodien vārdadienu svin Meldra, Meldris, Melisa, rītdien - Marija, Marika, Marina
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Cik ērti ir pusautomāti gaides un dzinējmedībās?

Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2026-03-30 21:22
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: No 1981.g.ar papīriem
Aprīkojums: pietiekams
Medību trofejas: 5
23.08.2012. 21:46
Nu, nu Vilka kungs. Savulaik ar gludo pusautomātu šad tad pa trijiem ir nošauts uzreiz. Ar kloķeni, protams, iet maķenīt lēnāk, ja runa par dzinējmedībām. Bet nevajag sacerēties, ka jūs te avtomatčiki baigie asi. Pats nošauju padaudz katru sezonu. Un labi šaujoši paziņas ar neviens pustomātus nemīl. Pirmkārt dēļ garā un nejūtīgā nospiediena - kā ar pirkstu Mārītei....un tad gaidi, kad viņš ies vaļā....
Otrkārt dēļ aptuvenās (ne)precizitātes. Pat kur citur piespiežot pastobri tornī, trāpījumu vieta mainās.Un pati no sevis mainās! Ne jau par metru, vai pusmetru, bet mainās. Nafig tādu ieroci. Sevišķi uz gaidēm. Protams, agrāk šāvu ar gludo pustomātu arī gaidēs un nekādu grutību pa pārim rukšu no 30 soļiem novākt, bet tā precizitāte nav salīdzināma ar labu kloķeni. Un tagad man riebjas šaut no 35 metru attāluma, jo tas ir kā kūtī šaudīties.
Imants
Pēdējo reizi manīts 2017-03-08 15:12
Atrašanās vieta: ventspils
Medību stāžs: kopš 1997 gada
Aprīkojums: BROWNING BAR BOSS 30-06, IZ-58 (16k), MC 21-12, IZ-18 (32k)
Suņi: drathārs (K.)
23.08.2012. 21:32
.... būtu nu pastēvējis klusi maliņā......skolotājs, ibio.
Kādu slaktēšanu? 12 cūkas 7 gados ir ētiski, bet piem. 13 vairs ne?
Runa nau tik daudz par skaitu, bet par to, ka Tu reāli muldi.
Muldoņa.
Tukša muca tālu skan.
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2014-02-11 12:32
Atrašanās vieta: Mālpils
Medību stāžs: 10
23.08.2012. 20:23
Jā, Vilka kungs, ar lopu slaktēšanu masveidā nenodarbojos! ;)
Imants
Pēdējo reizi manīts 2017-03-08 15:12
Atrašanās vieta: ventspils
Medību stāžs: kopš 1997 gada
Aprīkojums: BROWNING BAR BOSS 30-06, IZ-58 (16k), MC 21-12, IZ-18 (32k)
Suņi: drathārs (K.)
23.08.2012. 19:52
Ar karabīni.... ja nemaldos, tad 12! Gadu 6-7 laikā!
ā. a es te vēl cenšos ko pierādīt, argumentēt, saproties:) Jebio maķ vašu zanagu.
Diletants.
Raitis
Raitis
Pēdējo reizi manīts 2014-05-24 20:41
Atrašanās vieta: Starp Skrundu un Zemgali
Medību stāžs: Kopš šī gadsimta 1. gada
Aprīkojums: 2stobrene bez vītnes, 1stobrene bez vītnes un 1 stobrs ar vītni, saujiņa patronu. Nazīt's arī ir.
Suņi: Nav
23.08.2012. 19:04
Ceru, ka ar kloķējamo dzinējmedībās esi nomedījis uzreiz vairākas cūkas/sivēnus

Medības vai gaļas ieguve? Kvalitāte, vai kvantitāte? Neesmu alkatīgs - paņemu to vienu ko Diāna atvēlējusi (atskaitot medījamos ūdensputnus, kad šaut sanāk pulkāk).Ir mūsu mednieku klubā biedri "mednieki parastie", kuri ar "kloķējamo" ir vienā mastā "paņēmuši" pāris sivēnus. Kā jau dažas lapas agrāk minēju - katram savs, ar saviem plusiem un mīnusiem, ērtībām un visu pārējo.
Andis
Andis
23.08.2012. 18:53
Ivar, ar pusautomātu esmu šāvis pa trim sivēniem, kas gāja strīpiņā, bet šāvieni bija visi 5 gandrīz vienlaicīgi un vienu sivēnu tik saskrāpēju! :( Tas arī bija dēļ tā, ka bija pusautomāts un šāvu "cerot, ka gan jau no 5 šāvieniem dabūs zemē" bez īstas tēmēšanas! :( Man tad bija 19 gadi!
Bet esmu pa vienu cūķi pārlādējot, trīs reizes ar kombinēto uzrāvis! :) Un visi iekšā! Nav vēl sanācis pa vairākiem šaut ar kloķi! Nu nenāk man baigi virsū! :)
Slēpts
23.08.2012. 16:25
Andi!
Paldies!
Ceru, ka ar kloķējamo dzinējmedībās esi nomedījis uzreiz vairākas cūkas/sivēnus- jo tavi spriedumi par pusautomāta pielietošau dzinējmedībās ir stipri argumentēti..
Ne spalviņas!
Andis
Andis
23.08.2012. 16:10
Ivar, nav noslēpums! Ar karabīni.... ja nemaldos, tad 12! Gadu 6-7 laikā!
Slēpts
23.08.2012. 15:43
Andi!
Jautājums bija vienkāršs- cik MEŽACŪKAS esi nomedījis ar karabīni?
Vai tas kāds noslēpums- jo zinam , ka papīrā Tu taču māki labi trāpīt:)
Andis
Andis
23.08.2012. 15:37
Te var redzēt, kā ar kloķeni ātri... ļoti ātri... un ļoti precīzi... un vairāk nekā 3... :)
Protams, ar pusautomātu to arī var... pie tam, mazāk būs šautuvē jāpavada!
Youtube video

P.S. esmu pārsvarā dzīvniekus nomedījis ar gludstobru - divstobru. Gan 16., gan 12. kalibru. Bija arī labs pusautomāts - Franchi... pēc 2 gadiem aktīvu medību ar to - pārdevu un vairs negribu redzēt! Cik daudz, jaunam un nezinošam, dzīvniekus savainoju, nedabūju pat izšaut utt utjp! Kopš tā laika - alerģija pret pusautomātiem! Un tāpēc, savu kļūdu dēļ, citiem arī cenšos ko ieteikt, lai nav tā, kā citi saka - ņem automātu, varēsi kloķēt uz nebēdu! Neviens nesaka, ka jāiet uz šautuvi un jātrenējas ar jebkuru ieroci!
Šobrīd pārsvarā medīju ar karabīni vai kombinēto (12./.30-06sprg). Dzinējmedībās un visam, sākot no bebra un uz augšu, lietoju TIKAI lodes!