Kamēr mednieks medī koijotu (papīra),tikmēr koijots aptaisa toyotu...Viens procents ieinteresēto mednieku grib uzlikt par pienākumu pārējiem 99% braukt šaudīties pa papīru.Kam tas patīk tie lai ari to dara un tērē savu laiku.Manu prāt šautuve ir vajadzīga:
1.Lai būtu kur piešaut plinti.
2.Lai vajadzības gadījuma būtu kur aizbraukt uzlabot savu sniegumu šaušanā.
3.Lai tiem kolektīviem kam ir tāda vēlēšanās,uzrīkot kolektīva biedru sacensības.
Ar šādu un līdzīgu priekšlikumu pieņemšanu jaunus medniekus mēs Latvijā nepiesaistīsim un esošos samazināsim.
Kam tas ir izdevīgi?
Viss cits šobrīd - ir kāda biznesa intereses. Vai jaunajam žurnālam ir kāds sponsors ar attiecīgām interesēm, vai ir citi iemesli - nezinu, bet šautuvēm ar drošību medībās sakars ir minimāls.
Savādi Arni, ka nēesi to vēl izdibinājis? :) Nav jau daudzko tur meklēt, pēc visa spriežot, un arī "zīlīte uz spārna atnesa" ziņu, ka jaunais žurnāls ir LATMAs projekts realizēts sadarbībā ar Latvijas Avīzi. Protams, tas nemazina manu prieku par jaunu žurnālu, kvalitātes latiņas piepacelšanu un puslīdz sakarīgo informāciju tajā, bet jau tagad uzmanīgi vēroju, kur spiedīsies starp rindām ārā LATMAs intereses, piemēram, eksaminācijas pārņemšana...
Pilnīgi piekrītu Arnim...Apnikušas tās runas ja es eju uz šautuvi ta es māku uz masta stāvēt-nu nav tā reālajā dzīvē.Ja cilvēkam nav saprašanas un gribēšanas kautko saprast-neviena šautuve nepalīdzēs.Tas ka pirms dzinējmedībām kolektivs induviduāli aizbrauc uz šautuvi ir cita runa,bet lai būtu jākārto eksāmens-tās ir muļķības,jo tā ir laika tērēšana,naudas izšķiešana,šautuvju lobēšana-nekam nevajadzīgs pasākums,jo mūsu valstī viss ir pērkams.
Valstī, pirmkārt, vajadzētu sakārtot praktisko un teorētisko "pārlikšanos" autovādītājiem, jo autoavārijās gadā iet bojā mūsu mazai valstij MILZĪGS ļaužu skaits: http://www.apollo.lv/zinas/pie...
Un tad, kad lielais skaits to, kuri pārvietojas ar paaugstinātas bīstamības avotiem, būs vairāk vai mazāk aptverts un resertificēts - tad ar prieku kā nākošie var nākt mednieki, un vispār visi, kam ir ieroča glabašanas/nēsāšanas atļaujas. Tā teikt, parādi, ka vispār spēj trāpīt no pļavas šķūnī!
Viss cits šobrīd - ir kāda biznesa intereses. Vai jaunajam žurnālam ir kāds sponsors ar attiecīgām interesēm, vai ir citi iemesli - nezinu, bet šautuvēm ar drošību medībās sakars ir minimāls. Lielākais sakars ir alkohola patēriņam un vieglprātīgai attieksmei pret ieroci.
Un par šo tēmu es zinu ko runāju un rakstu, jo diezgan daudz pētīju gan pašmāju, gan ārzemju negadījumu anatomiju!
Es neko sliktu nesauk, jo ja paskatīties CCCP laikus tad ja nešaubos tur reizi divos vai kā tur gados vajadēja obligāti kārtot ieskaiti. Ja nenokārtoji uz dzinējmedībām netiec. Es pret to nēesmu pretī
Protams arī pašam ir jātrenējas patstāvīgi, nevis reizi gadā izskrien lapsa un tad močī tik kamēr patronas beidzas. Es uzskatu ka viss labākais un viss lētākais treniņa veids ir ar maseni. Lēti un roku labi piesist.
Pie mums katru gadu notiekās savā starpā sacencības pa skrienošo :)
Ūja ko tad tik švaki, labāk jau vairākas reizes sezonā, teiksim pirms postījumiem un pīlēm, lai veči izšaujās, cik noprotu sākās atkal vecai riņķa dancis, kurš jau kādu laiku te vareni riņķoja, ko un kā vajadzētu.
Vairāk tik vajag pašiem sākt perties, kan jau Seima likumā iarādīs vietas, varēs visi ar plintēm šautuvēs sēdēt.
Jap - piekrītu. Elementāras šaušanas un drošības noteikumu prasības ik gadu būtu ieviešamas kā obligātas. Lai neizskatītos pēc lobēšanas un dotu godīgi iespēju labiem šāvējiem - pirmā reize būtu kārtojama par velti (par to nodokļu naudiņu, ko mednieks maksā par licenzēm, munīciju, sezonas karti). Nenokārtoji ar pirmo reizi - maksā un trenējies, varbūt, beidzot sapratīs, ka šāviens medībās ir atbildība gan pret dzīvnieku, gan pārējiem medniekiem.
1.Lai būtu kur piešaut plinti.
2.Lai vajadzības gadījuma būtu kur aizbraukt uzlabot savu sniegumu šaušanā.
3.Lai tiem kolektīviem kam ir tāda vēlēšanās,uzrīkot kolektīva biedru sacensības.
Ar šādu un līdzīgu priekšlikumu pieņemšanu jaunus medniekus mēs Latvijā nepiesaistīsim un esošos samazināsim.
Kam tas ir izdevīgi?
Savādi Arni, ka nēesi to vēl izdibinājis? :) Nav jau daudzko tur meklēt, pēc visa spriežot, un arī "zīlīte uz spārna atnesa" ziņu, ka jaunais žurnāls ir LATMAs projekts realizēts sadarbībā ar Latvijas Avīzi. Protams, tas nemazina manu prieku par jaunu žurnālu, kvalitātes latiņas piepacelšanu un puslīdz sakarīgo informāciju tajā, bet jau tagad uzmanīgi vēroju, kur spiedīsies starp rindām ārā LATMAs intereses, piemēram, eksaminācijas pārņemšana...
Un tad, kad lielais skaits to, kuri pārvietojas ar paaugstinātas bīstamības avotiem, būs vairāk vai mazāk aptverts un resertificēts - tad ar prieku kā nākošie var nākt mednieki, un vispār visi, kam ir ieroča glabašanas/nēsāšanas atļaujas. Tā teikt, parādi, ka vispār spēj trāpīt no pļavas šķūnī!
Viss cits šobrīd - ir kāda biznesa intereses. Vai jaunajam žurnālam ir kāds sponsors ar attiecīgām interesēm, vai ir citi iemesli - nezinu, bet šautuvēm ar drošību medībās sakars ir minimāls. Lielākais sakars ir alkohola patēriņam un vieglprātīgai attieksmei pret ieroci.
Un par šo tēmu es zinu ko runāju un rakstu, jo diezgan daudz pētīju gan pašmāju, gan ārzemju negadījumu anatomiju!
Protams arī pašam ir jātrenējas patstāvīgi, nevis reizi gadā izskrien lapsa un tad močī tik kamēr patronas beidzas. Es uzskatu ka viss labākais un viss lētākais treniņa veids ir ar maseni. Lēti un roku labi piesist.
Pie mums katru gadu notiekās savā starpā sacencības pa skrienošo :)
Vairāk tik vajag pašiem sākt perties, kan jau Seima likumā iarādīs vietas, varēs visi ar plintēm šautuvēs sēdēt.