Biju Daugavā. Inspektorus arī satiku - sanāca korekta saruna, ieroču un dokumentu pārbaude. Nomedīju divas meža pīles, vienu, kas smukāk nokrita, atrast neizdevās (iespējams - spārns). Medīju ar svinu nesaturošu munīciju - ja trāpa, tad krīt. Viens jautājums - kā jūs tos laučus spārnos dabūt varat?
Jautājums par Gauju. Mežniecībā teica, ka no Murjāņu tilta līdz Tallinas šosejai medīt pīles var, bet mežzinis, kura vārdu neatceros sacīja, ka pa sauszemi lai es labāk nestaigāju, bet medīju no laivas, jo tā esot pareizāk - tipa medīt var publiskos ūdeņos, bet zeme pieder cilvēkiem un tauvas josla neesot paredzēta medniekiem..... Man gan pašam tur Gaujmalā ir zemes pleķis, bet šis saka, kamēr tas nav reģistrēts kā medību iecirknis, labāk sēdēt laivā, ne uz zemes.... Kā tur īsti ir? Ceru, ka sakarīgi izpaudos, bet varbūt kāds var pakomentēt.
ps
man tāds stress par to svina un bezsvina munīciju. Īsti nesaprotu tai manis minētā Gaujas posmā svinu var? Es jau labprāt arī dzelzi pašaudītu, tik cik saprotu mans vecais aparāts (Iž 26e) šitam materiālam nav piemērots. Varbūt kāds var arī ieteikt, kur Rīgas apkārtnē 100 km rādiusā var svinu birdināt.
Aprīkojums: 2stobrene bez vītnes, 1stobrene bez vītnes un 1 stobrs ar vītni, saujiņa patronu. Nazīt's arī ir.
Suņi: Nav
16.08.2012. 12:39
Tad vajag iestāties vietējā mednieku kolektīvā un tad zināsi kur medī Krimuldas pag mednieki.
Kā "kulaks uz aci" :D Tā nu vietējais kolektīvs atplestām rokām kādu gaida.
Bet par pīļu sezonas atklāšanu - medījām sava kolektīva līgumplatībās ietilpstošajās ūdenstilpēs - dīķos un bebru uzpludinājumos, visvairāk pīles bija "starta" dīķī - izcēlās ap 50, pārējos pa 1 vai nevienai pīlei. Munīcijas ekonomijas nolūkos uz pīļu medībām paņēmu savu 12. kalibra IŽ-18 vienstobreni, izšāvu 5 patronas, 1 merci nomedīju un ar kolēģa suņa palīdzību arī veiksmīgi atradu.
ps
man tāds stress par to svina un bezsvina munīciju. Īsti nesaprotu tai manis minētā Gaujas posmā svinu var? Es jau labprāt arī dzelzi pašaudītu, tik cik saprotu mans vecais aparāts (Iž 26e) šitam materiālam nav piemērots. Varbūt kāds var arī ieteikt, kur Rīgas apkārtnē 100 km rādiusā var svinu birdināt.
Drīzāk jau Sējas pagasts vai Inčukalna.
Kā "kulaks uz aci" :D Tā nu vietējais kolektīvs atplestām rokām kādu gaida.
Bet par pīļu sezonas atklāšanu - medījām sava kolektīva līgumplatībās ietilpstošajās ūdenstilpēs - dīķos un bebru uzpludinājumos, visvairāk pīles bija "starta" dīķī - izcēlās ap 50, pārējos pa 1 vai nevienai pīlei. Munīcijas ekonomijas nolūkos uz pīļu medībām paņēmu savu 12. kalibra IŽ-18 vienstobreni, izšāvu 5 patronas, 1 merci nomedīju un ar kolēģa suņa palīdzību arī veiksmīgi atradu.
Jāni! Šoreiz laikam Tev būs jāieskatās. :)
http://maps.google.com/
Tik pat kā Tu,arī es esu vietējais.
Raiti, mūsu kolektīvā nevienam, kas dzīvo pagastā un ir izteicis vēlēšanos nav atteikts.