Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Suņi dzinējmedībās!

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 36 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 03.10.2012. 08:46

Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
26.09.2012. 15:40
Un ir tādas kas jau 7-8 mēnešos sēž kuilim uz kupra. Protams tas ir švaki jo agri vai vēlu tāds te suns noraujas no kuiļa :( Bet tas ka laika var ideāli sākt strādāt jau tikai pēc 3 gadiem piekrītu.
Kā saka cerība mirst pēdejā un negribās ticēt ka tieši manējais suņuks būs tas lielais lunis.
Lai izaugtu labs dzinējs tad ar to ir jāstrādā un jāstrādā, un vēlreiz jāstrādā, bet nevis tikai reizi nedēļā izziet uz meža taku un pārejo laiku voljers vai labākajā gadījumā pastaiga pa pilsētas parku :(
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
26.09.2012. 16:19
Aivi - nav brīnums, ka visi Tavi suņi koduši sivēnus, jo Tu esi paļāvies uz tā saucamo instinktu! Suns ir jāmāca un tā nav norma, ka mastā divas laikas nokož visu sivēnu baru, jo redz viņām ir tāds instinkts! Laikai ir jāaprej medījums un iespēju robežās jāpietur nevis uzreiz jāapēd!!!
Es neesmu redzējis īpaši daudz normāli strādājošas laikas! Bet tādas, kuras dzen medījumu līdz pat LV robežai, plēš sivēnus, pat kož medniekiem un dzen tikai bukus, pa pilno ā jā + vēl kaujās, lai gan suņiem ir tāda mode :)
Bet tur ir vainīgi tikai saimnieki, jo ir bijuši par slinku, lai to laiku cītīgi mācītu, bet tas jau pie mums ir tikai normāli.
Un atbildot uz Tavu jautājumu - pietiek ar dzinējuu un diviem suņiem, kuri strādā un padod balsi nevis dur pakaļ cūkām, kā partizāni - "klusējot". :)
Mārtiņš
Mārtiņš
Pēdējo reizi manīts 2014-03-12 13:18
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Liepāja/Rīga
Medību stāžs: 14 gadi
Aprīkojums: 308win, gludais, 22lr, pcp 6.35
Suņi: 2 bīgli
26.09.2012. 17:01
Sveiki kungi! Vai kādam ir bijusi pieredze medībās ar bīgliem, mans pa asinpēdu iet kā traks, arī tā pat deguns kā putekļusūcējs pa zemi vien, bet tikai pie saites, kā palaižu brīvībā širmis ciet un pa pēdām mežā un fig vairs sasauksi, tā vienreiz 4st. pa mežu meklēju kamēr dabuju rokās, citādi paklausīgs, nav agresīvs, nekad neiesaistās kautiņos ar citiem suņiem, bet tik šitā širmovika problēma, varbūt ir kādi ieteikumi?
Aivis
Aivis
Pēdējo reizi manīts 2018-09-09 18:09
Atrašanās vieta: Zaube
Medību stāžs: 10
Suņi: Laikas
Medību trofejas: 14
26.09.2012. 17:02
Uģi pilnībā par dzinēju un divām laikām piekrītu, arī mana personiskā prakse to apstiprina, tikai ar nosacījumu ka suņi sastrādājušies. Par to, ka vairums laikas aizraujas ar bukiem, tas ir tikai tad kad viņas vēl jaunas un ir ar suņu turētāja kļūda, jo protams ka latvijā buku pa pilnam un var sastapt visur mežā un saimnieks neko sliktu nedomādams sunim pirmo pieredzi dāvā uz ievainotu stirnu un amats rokā!!!! Tad man jautājums rodas, kāpēc suņu pārbaudēs aplokā uzcītība, kad suns norauj trīs gadus vecam kuilēnam ausi, novērtējas ar izcili??????Un par to , ka jāmāca suns, lai nedzen pāri mednieku līnijai piekrītu, tikai ne vienmēr viss ir tik skaisti!!! Man bija viena rietumsibīrijas laika, kas pēc nomedīta dzīvnieka atgriezās mastā un turpināja strādāt dzenot nākamo, kamēr masts nav tīrs, tas ir vislabākais piemērs kādam vajadzētu būt medību sunim!!!! Protams katrs suns ir individuāls un katram ir savi trūkumi, nekas nav ideāls, bet tomēr labs suns medībās ir puse no medībām!!!
Slēpts
26.09.2012. 18:25
Tas ka suns notur šī gada sivēnu es uzskatu ka ir pilnīgi normāli un pat apsveicami.Man ir Latvijas Dzinējs kurš pirmajā gadā kad sāka turēt sivēnus uz vietas bija iedomājies ka varēs visus tā apturēt-rezultātā 1 sezonā vedu 2.reizes lāpīt.Tagat suns ņem tikai jaunos sivēnus-pērnajiem klāt nelien.Un tas ka Latvijas Dzinējs pamet jebko kā saož stirnas-varu personīgi apstrīdēt.Jo man viņš ņems pirmkārt cūku un pēc tam kādu citu lopiņu.Arī pēri mednieku līnijai viņš īpaši nedzen.Ātri ir atpakaļ.
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-16 19:17
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
26.09.2012. 21:07
Uģi, Tev pašam ir laikas?
Kārlis
Pēdējo reizi manīts 2012-10-14 12:28
Atrašanās vieta: Renda
Medību stāžs: 27 gadi
Aprīkojums: 2-acis,rokas,kājas
Suņi: bijuši 5
26.09.2012. 21:55
Guntar, esmu strādājis ar Krievu dzinējkuces un LDz jaukteni un ar LDz. Esmu izstudējis A.Kalniņa MEDNIECĪBU un vecos MEDNIEKUS un MAKŠĶERNIEKUS no 20-tajiem gadiem līdz staļina ūsām. Tev taisnība par LDz darbu, taču kaut kur no iepriekš minētajiem avotiem ir noformulēts dzinēja, kā medību dalībnieka uzdevums- izdzīt medījumu līdz mednieku līnijai. Redzi man strādājot ar iepriekš minētajiem Suņiem, šī problēma uzpeldēja. Starp citu par vēsturisko rakstu izcelsmi šai portālā- nav šaubu, ka tie ir no iepriekš minētajiem avotiem. Apmēram tā, Vatson.
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
26.09.2012. 23:06
Dažu mednieku apgalvojumi tiešām kaitina,jo cik tad ir tādas laikas,kuras...." dzen tikai bukus".Kamēr jauns-jā ir bijuši gadījumi,bet priekš kam tad esi tu medniek, suņa īpašniek,sunītis ir arī jāpamāca.Piekrītu komentāra autoram,kurš teica,ka jaunai laikai nedrīkst atļaut "plēst" nomedītu stirnu.Par komentāru,ka laika nekam neder,pat nedusmošos,jo man ir aizdomas,ka viņš normālas laikas darbu nemaz nav redzējis.Par komentāru:..."...jo vairāk,jo labāk!",nu nezinu,ja mežā patīk bardaks,tad varbūt,bet man nepatīk.Lielākai mednieku daļai arī nepatīk,ka jau pirmajā aļņu, vai vēl labāk cūku mastā, suņi sāk trenkāt stirnas un tā vairākus blakus mastus pēc kārtas,krustām šķērsām, bet viennozīmīgi-tās nav laikas.Par jautājumu:"Kādā vecumā laika sāks strādāt?"-to nevar zināt.Mans Beksis sāka strādāt divu gadu vecumā.Spečuki saka,ka KEL var tā riktīgi sākt strādāt pat triju gadu vecumā,bet viennozīmīgi to nevar pateikt,jo tas atkarīgs no sunīša gēniem un saimnieka pacietības.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2025-02-04 10:59
Mednieku organizācija: .I.
Atrašanās vieta: Īdeņa
Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
Suņi: Taiga, Džuļbars, Warwick
Medību trofejas: 21
27.09.2012. 08:15
labi, bet kurš var pateikt kāda jēga no laikas, kas izdzen zvēru bez neviena rējiena? kāda jēga laist tādu mastā, ja mednieks nespēj sagatavoties un pat pamanīt, kad laika ar ruksi bez nevienas skaņas paskrien garām. Tādi suņi dzinējmedībās nav vajadzīgi lai cik labi tas dzītu. esmu redzējis laiku kas dzen normāli ar balsi visu laiku bet tādas ir retums. cik no laiku īpašniekiem var palielīties ka viņu suns dzen ar balsi dzīvnieku pa pēdām to neredzot?
Slēpts
27.09.2012. 08:31
tev viss mežš ir jāizklapē? nu paveicās zvēram suns nedeva balsi - nu un?