Cien. Remesa kngs. Sakarā par duršanu vai šaušanu. 20 gadus esmu ar suņiem strādājis tikai mastā- beidzu šo aizraujošo nodarbi tikai pēc potītes traumas. Jūsu pārliecība šai jautājumā ir galīgi garām. Par biznesu- taisnība. Tāpēc jau pēc Mintauta nāves saskrējāt kā krievi pie kāpostu bļodas. Veiksmi galvenā piķiera amatā.
Par kinoloģiju latvijā, tā ir īpaša tēma!!! Runājot par suņu eksterjeru, te ar daudz ko piebilst un atņemt!!! Bija man reiz rietumsibīrijas laika mazliet neatbilda standartiem(teikšu precīzi augums bija par 1 cm lielāks nekā norma), bet pārējais viss izcili, un līdz ar to ciltsdarbam nederīgs, kaut gan visi radu raksti ojojoi!!! Tajā pat laikā visiem cilvēkiem, kas bija saistīti ar šīs komisijas locekļiem, nebija nekādu problēmu dabūt štampeli ka derīgs, kaut gan suns neatbilda nekādiem parametriem!!! Tas pats ar darba pārbaudēm!!! Mans personīgais viedoklis, ka darba pārbaudes būtu jāvērtē mežā, nevis aplokā!!! Būtu jābūt komisijai, ko uzaicinot uz medībām, tad arī konkrēto suni novērtētu!!!Un Kārļa teiktam ar piekrītu
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
28.09.2012. 14:42
Būtu jābūt komisijai, ko uzaicinot uz medībām, tad arī konkrēto suni novērtētu!!!
Būtībā pareizi, bet grūti izpildāms. Jo tie experti mums ir tik cik ir, un... tādi, kādi ir... :(
Tajā pat laikā visiem cilvēkiem, kas bija saistīti ar šīs komisijas locekļiem, nebija nekādu problēmu dabūt štampeli ka derīgs, kaut gan suns neatbilda nekādiem parametriem!!! Tas pats ar darba pārbaudēm!!!
Domāju, ka tā nav sistēma, BET kā zināms darvas karote arī medus mucu bojā. Tāpēc viss acīmredzot ir to organizāciju rokās, kas ar suņiem darbojas. Jo ja viņi paši nespēs pie sevis ieviest kārtību, tad to neizdarīs:
a) neviens
b) atnāks valsts un pateiks kā būs...
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
28.09.2012. 19:13
"Tāpēc jau pēc Mintauta nāves saskrējāt kā krievi pie kāpostu bļodas"
Kaut kā neatceros, ka būtu kaut kur skrējis....
Aivi-kurā kinoloģiskājā organizācijā esi biedrs???
Aigar es neesmu nevienā, bet man nācies ir kontaktēties ar cilvēkiem, kas iesaistīti!!! Jo pašam ir suņi!!! Un par to kāpostu bļodu, tas nav domāts apvainojums tev no manas puses, bet esmu dzirdējis par dažiem interesentiem, kas centušies arī iegūt kādu labumu no tā!!!!
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
29.09.2012. 11:14
Aivi, cik atceros RS laikai augums virs standarta 2 cm ir maznozīmīgs trūkums (kļūda), kas neierobežo suņa izmantošanu ciltsdarbā, protams, piemeklējot ideāla auguma partneri. Tā kā Tevis pieminētais 1 cm noteikti nevar būt par iemeslu suņa izbrāķēšanai no ciltsdarba. Vai nu tur bija vēl kaut kas, vai nu kinologu personīgās idejas tam bija par iemeslu ;)
Tāpēc man labāk patīk neatkarīga ekspertīze izstādēs, kad ir atbraucis tiesnesis, kas nevienu no ringā esošiem suņiem (saimniekiem un audzētājiem) personiski nepazīst un tiesā pēc saviem ieskatiem. Protams, nevar izslēgt cilvēcisko faktoru, ka tiesnesis kaut ko tomēr nezin (neviens nav viszinošs!), vai , ka viņam, piemēram, nepatīk kāda suņa krāsa (ja šī krāsa ir standartā, bet nu vot viņam šāda krāsa nepatīk un pūt d***sā!)un suns līdz ar to zaudē vietu (bet ne vērtējumu), bet nu tas vienalga ir objektīvāk, nekā tiesnesis no kaimiņpagasta, kam puse suņu saimnieku ir ļepšie koriši un puse suņu- viņa suņa bērni ;)
Personīgi es arī uzskatu, ka suņa darba spēju vērtējums mežā ir pats labākais, bet ar vienu nosacījumu- lai komisijas locekļi būtu KRISTĀLGODĪGI!!! Nevis tā- atbrauc viens labs draugs ciemos, mēs te bišku pamedīsim, bišku pasēdēsim, bišku iedzersim un viņš man uzraksta manai laikai ierakstu par cūku :)))
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
29.09.2012. 11:44
Nepārprotami, pamatvertējumam medību suņa darbam, ir jābūt praktiskās medībās.Nevarēsim noorganizēt ekspertu komisiju 3 ekspertu sastāva, kaut vai finansiālu apsvērumu pēc. Nāksies vien iesaistīt vismaz medību vadītaju a kinologs-eksperts ir vajadzīgs lai noformētu protokolu proti, veiktu darba aprakstu, vismaz ciparu formāta.
Savukart ekspertu kvalifikācijas komisija nepieciesama ,lai sagatavotu ekspertus un uzraudzītu ekspertu "KRISTALGODĪGUMU".
Un labi būtu, ja šādā komisijā iesaistītos Valsts institūcija.
Lai piedod man laiku turētāji, bet liela daļa grēko ar to, ka palaiž mežā suni, kas plēš sivēnus un citus dzīvniekus (ja tiek klāt). Vārds dzinējmedības izsaka visu - tās ir medības ar dzīšanu, nevis plēšanu, turēšanu utt. Tāpēc teikšu, labāk viens, kas dzen, nevis desmit, kas plēš. Protams, lielā mastā vienam sunim būs grūti, bet īsts dzinējs iztīrīs mastu arī vienatnē.
Būtībā pareizi, bet grūti izpildāms. Jo tie experti mums ir tik cik ir, un... tādi, kādi ir... :(
Domāju, ka tā nav sistēma, BET kā zināms darvas karote arī medus mucu bojā. Tāpēc viss acīmredzot ir to organizāciju rokās, kas ar suņiem darbojas. Jo ja viņi paši nespēs pie sevis ieviest kārtību, tad to neizdarīs:
a) neviens
b) atnāks valsts un pateiks kā būs...
Kaut kā neatceros, ka būtu kaut kur skrējis....
Aivi-kurā kinoloģiskājā organizācijā esi biedrs???
Tāpēc man labāk patīk neatkarīga ekspertīze izstādēs, kad ir atbraucis tiesnesis, kas nevienu no ringā esošiem suņiem (saimniekiem un audzētājiem) personiski nepazīst un tiesā pēc saviem ieskatiem. Protams, nevar izslēgt cilvēcisko faktoru, ka tiesnesis kaut ko tomēr nezin (neviens nav viszinošs!), vai , ka viņam, piemēram, nepatīk kāda suņa krāsa (ja šī krāsa ir standartā, bet nu vot viņam šāda krāsa nepatīk un pūt d***sā!)un suns līdz ar to zaudē vietu (bet ne vērtējumu), bet nu tas vienalga ir objektīvāk, nekā tiesnesis no kaimiņpagasta, kam puse suņu saimnieku ir ļepšie koriši un puse suņu- viņa suņa bērni ;)
Personīgi es arī uzskatu, ka suņa darba spēju vērtējums mežā ir pats labākais, bet ar vienu nosacījumu- lai komisijas locekļi būtu KRISTĀLGODĪGI!!! Nevis tā- atbrauc viens labs draugs ciemos, mēs te bišku pamedīsim, bišku pasēdēsim, bišku iedzersim un viņš man uzraksta manai laikai ierakstu par cūku :)))
Savukart ekspertu kvalifikācijas komisija nepieciesama ,lai sagatavotu ekspertus un uzraudzītu ekspertu "KRISTALGODĪGUMU".
Un labi būtu, ja šādā komisijā iesaistītos Valsts institūcija.