Par Bruno teikto, neko nevēlos komentēt, jo cik cilvēki tik viedokļi-šķiet ka viņam ir pie sirds latvijas dzinējs, kas rej uz smaku!!!Žannai atbildu, ka tā arī bija, ka man atbildēja suns izbrāķēts dēļ centimetra!!!Ja pavisam godīgi, Žanna un Aigars beidzamos komentāros ir vistuvāk ideālai suņu pārbaudes veidošanai!!! Ir komisija, kas rada ekspertus un ir kāds kas viņus kontrolē!!! Un ir jābūt konkrētiem standartiem pēc kā ta vērtē suni, nevis cik kinologu tik standartu!!!
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
29.09.2012. 22:16
Aigar!
Attopies, mēs nedzīvojam vairs PSRS kādu laiku, ŠĪ valsts nerūpējas par saviem pilsoņiem, par mums, par mūsu bērniem, par pensionāriem,invalīdiem, par tiem, kas visu mūžu ir maksājuši nodokļus un par tiem, kas kādreiz tos maksās, ja, izauguši, neaizbrauks no šīs pasaku zemes, bet Tu gribi, lai VALSTS saved kārtībā medību suņu lietas un visu kinoloģiju?!?!?! Tu tur ko- uz korķa uzkāpis? Tev liekas, ka mums kinoloģijā par maz sū***u, lai vēl laistu pie teikšanas tādus, kam viena rieva smadzenēs un tā pati no dzemdību traumas? Taču neko nevar pieņemt normāli, kaut vai pēdējais- ka visiem, kas pavairos suņus vajag iziet kursus. Nu un? Tā tak vienkārši kārtējā ES regula (kam, starp citu, ir ieteikuma raksturs, bet nu mēs jau visai Eiropai priekšā!Mums tā uzreiz ir obligāta prasība! )un tā, pāris mēnešu laikā kā sniegs uz galvas- visiem jāiet kursos! Bet nekur nav minēts, kādiem tiem kursiem ir jābūt, nekas. Vārdu sakot, es varu uzrakstīt Tev izziņu, bet Tu man :)))) Un neviens nevarēs to neatzīt! Nu un kāda tam jēga?
Sveiciens visiem kolēģiem medniekiem.
Šo riez ne par tēmu,man ir interese par Somu Karēļu laiku,varbūt kāds nodarbojās ar šādiem suņiem, un dabūnams kucēns.Varbūt informācija kurā virzienā meklēt.
Jau iepriekš paldies.
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
30.09.2012. 09:53
Guntar!
Kādreiz Somu-Karēļu laikas bija ļoti populāras, bet diemžēl tagad šī popularitāte ir zudusi.
Manuprāt, tam ir 2 iemesli-
Pašlaik Latvijā suņus izmanto visvairāk dzinējmedībās, kur večiem patīk,ar krā... (atvainojos, bija domāts ar sunīšiem) mērīties, lai suns 5-gadīgam kuilim uz ausīm karājas, bet mazā laika to diez vai darīs (un tas nebūt nebūtu jādara!)Un otrkārt, šīs šķirnes līdzība ar lapsu... daudzi suņi, diemžēl, dēļ šīs līdzības ir krituši no lodēm... :(
Ir audzētava Lietuvā www.savagiria.lt , pati viņu suņus neesmu redzējusi, bet, spriežot pēc rezultātiem, suņi ir labi.
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
30.09.2012. 11:04
Žanna-trīs reizes izlasīju tavu komentāru adresētu man...tā arī nesapratu, ko gribēji pateikt.Nikotīns ir daudz kaitīgāks, SMADZEŅU DARBĪBAI, par brandavīnu,tā saka dakteri...
Cik Tu pati esi saistīta ar suņu biznesu?????Valsts,Meža ministrijas personā, ap 1993.g. pārstāja līdzdarboties Latvijas Nacionālajā medību suņu suņkopībā, atstājot to sabiedrisko organizāciju pārziņā. Nu un, kur tagad esam???? policijas kinoloģiskā struktūra suņus importē, medību suņu cilcmateriāls 95% ir importa!!!! Neesmu pieradis dzīvē kauties ar sekām, bet ja kādas problēmas risināšanai ķeros klāt, mēģinu atrasts cēloni, no kā, tā problēma sākās. ARĪ TAVS IETEIKUMS GUNTARAM, par somu-karēļu Laikas iegādi ir pierādījums manis teiktajam, pati Guntaru novirzi uz Lietuvu, jo Latvijā Tev nav ko ieteikt. A Lietuvas MK ir iesaistīts medību suņu kinologu sagatavošanā un uzraudzībā.TUR, KAĶU DĀMĀM, NAV TĀDA PATVAĻA KĀ LATVIJĀ.
Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
Suņi: Taiga, Džuļbars, Warwick
Medību trofejas: 21
30.09.2012. 11:49
man nevienam sunim nav papīru un man pilnīgi pie dir.as ko saka kinologi jo lielākā to daļa nekā reāli no medībām nejēdz. suņus krustoju pats. ar tiem kas strādā, un kas vispār izdomāja tādu debīlu likumu kas aizliedz medībās izmantot bezšķirnes suņus????? es priekš sevis krustoju latvijas dzinējus ar krievu dzinējiem, jo tad iznāk vislabākie darba suņi, abi medību šķirnes suņi un kāpēc lai es tādus nevarētu izmantot medībās? kāpēc nav izdomāts ka tādiem suņiem nevarētu izsniegt papirus kas atļautu medīt? tajos varētu būt punktas: ciltsdarbam nederīgs! Birokrātija, vajag kara, vai kādu pārs nošautu ierēdņu lai sāktu domāt par tautu, a ne saviem mankiem, pārāk izlaisti viņi mums, vajadzētu piegriezt skrūves!
Žanna- perfekti. Aigaram- 1993.g. jau sen viss bija auzās, bet tāpēc nav jāskumst. Cik man, jeb manā līmenī, zināms, tad suņi uz vietām ir, bija un būs- arī strādājošas laikas, tas nozīmē ar balsi, kura nav jāgaida nez cik g. Un nav nepieciešami voljēra rezultāti vecākiem. Neviens kārtīgs saimnieks nepāros nestrādājošu (bez balss) kuci, vai pretēji- suni. Iespējams, ka, tā saucamajā suņu biznesā, 95% importa ir reāli, bet tas, paldies Tam tur, man nav zināms, jeb nav un nebūs mans līmenis. Par kaķu dāmu- taisnība, veiksmi pret to cīņā visos līmeņos. Ar to arī vēlos beigt, cerībā, ka no jauna vairs neuzkurināsiet.
Re kā nesanāk. Te Jums Jānis pa vidu. Savā vecuma debilismā saucu- LAI DZĪVO JAUNATNES MAKSIMĀLISMS! LAI DZĪVO LATGALES KRIETNIE MEDNIEKI UN VIŅU KRIETNIE SUŅI! ŠAUJIET GARĀM!
man nevienam sunim nav papīru un man pilnīgi pie dir.as ko saka kinologi jo lielākā to daļa nekā reāli no medībām nejēdz. suņus krustoju pats. ar tiem kas strādā, un kas vispār izdomāja tādu debīlu likumu kas aizliedz medībās izmantot bezšķirnes suņus????? es priekš sevis krustoju latvijas dzinējus ar krievu dzinējiem, jo tad iznāk vislabākie darba suņi, abi medību šķirnes suņi un kāpēc lai es tādus nevarētu izmantot medībās?
Saka, ka ar muļķību un nezināšanu nelielās. Paldies J.Reblim par piedalīšanos LDZ ''skirnes sačakarēšanā
Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
Suņi: Taiga, Džuļbars, Warwick
Medību trofejas: 21
30.09.2012. 14:24
Paldies J.Reblim par piedalīšanos LDZ ''skirnes sačakarēšanā
es suņus nevienam nepardodu izmantoju tikai sev te jusu miļie kinologi pilnībā sap.sa Latvijas dzinējsuņa šķirni, uztaisija par takšveidīgajiem, agrāk suņus krustoja lai giegūtu labākas darba īpašības, bet tagad galvenajs lai smuki izskatās, varbūt es vēl pārāk jauns, bet to ka lielākā daļa kinologu ir pilnīgti debīli pat es zinu :)
Attopies, mēs nedzīvojam vairs PSRS kādu laiku, ŠĪ valsts nerūpējas par saviem pilsoņiem, par mums, par mūsu bērniem, par pensionāriem,invalīdiem, par tiem, kas visu mūžu ir maksājuši nodokļus un par tiem, kas kādreiz tos maksās, ja, izauguši, neaizbrauks no šīs pasaku zemes, bet Tu gribi, lai VALSTS saved kārtībā medību suņu lietas un visu kinoloģiju?!?!?! Tu tur ko- uz korķa uzkāpis? Tev liekas, ka mums kinoloģijā par maz sū***u, lai vēl laistu pie teikšanas tādus, kam viena rieva smadzenēs un tā pati no dzemdību traumas? Taču neko nevar pieņemt normāli, kaut vai pēdējais- ka visiem, kas pavairos suņus vajag iziet kursus. Nu un? Tā tak vienkārši kārtējā ES regula (kam, starp citu, ir ieteikuma raksturs, bet nu mēs jau visai Eiropai priekšā!Mums tā uzreiz ir obligāta prasība! )un tā, pāris mēnešu laikā kā sniegs uz galvas- visiem jāiet kursos! Bet nekur nav minēts, kādiem tiem kursiem ir jābūt, nekas. Vārdu sakot, es varu uzrakstīt Tev izziņu, bet Tu man :)))) Un neviens nevarēs to neatzīt! Nu un kāda tam jēga?
Šo riez ne par tēmu,man ir interese par Somu Karēļu laiku,varbūt kāds nodarbojās ar šādiem suņiem, un dabūnams kucēns.Varbūt informācija kurā virzienā meklēt.
Jau iepriekš paldies.
Kādreiz Somu-Karēļu laikas bija ļoti populāras, bet diemžēl tagad šī popularitāte ir zudusi.
Manuprāt, tam ir 2 iemesli-
Pašlaik Latvijā suņus izmanto visvairāk dzinējmedībās, kur večiem patīk,ar krā... (atvainojos, bija domāts ar sunīšiem) mērīties, lai suns 5-gadīgam kuilim uz ausīm karājas, bet mazā laika to diez vai darīs (un tas nebūt nebūtu jādara!)Un otrkārt, šīs šķirnes līdzība ar lapsu... daudzi suņi, diemžēl, dēļ šīs līdzības ir krituši no lodēm... :(
Ir audzētava Lietuvā www.savagiria.lt , pati viņu suņus neesmu redzējusi, bet, spriežot pēc rezultātiem, suņi ir labi.
Cik Tu pati esi saistīta ar suņu biznesu?????Valsts,Meža ministrijas personā, ap 1993.g. pārstāja līdzdarboties Latvijas Nacionālajā medību suņu suņkopībā, atstājot to sabiedrisko organizāciju pārziņā. Nu un, kur tagad esam???? policijas kinoloģiskā struktūra suņus importē, medību suņu cilcmateriāls 95% ir importa!!!! Neesmu pieradis dzīvē kauties ar sekām, bet ja kādas problēmas risināšanai ķeros klāt, mēģinu atrasts cēloni, no kā, tā problēma sākās. ARĪ TAVS IETEIKUMS GUNTARAM, par somu-karēļu Laikas iegādi ir pierādījums manis teiktajam, pati Guntaru novirzi uz Lietuvu, jo Latvijā Tev nav ko ieteikt. A Lietuvas MK ir iesaistīts medību suņu kinologu sagatavošanā un uzraudzībā.TUR, KAĶU DĀMĀM, NAV TĀDA PATVAĻA KĀ LATVIJĀ.
Saka, ka ar muļķību un nezināšanu nelielās. Paldies J.Reblim par piedalīšanos LDZ ''skirnes sačakarēšanā