Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Dokumenti sunim,kurš tiek izmantots medībās.

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 36 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 25.10.2012. 23:14
Ar medībām saistītās tēmasMedību suņi

Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2022-01-27 10:08
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Krimuldas pag.
Medību stāžs: no 1988g.
Aprīkojums: Iž27; Haenel Jaeger 10, 30-06; Meopta Meostar R1r 3-12x56
Suņi: KEL
Medību trofejas: 6
18.10.2012. 11:07
Izlikšu bubliskai izvērtēšanai visu notikumu hronoloģiju ap LMKA ATSEVIŠĶIEM DARBOŅIEM UN MANI.

Aigar, nedari to!
"Navajag s..du kustināt, ka nesāk smirdēt"
Labāk veltī šo pašu laiku, enerģiju un savas zināšanas rēlai suņu lietu sakārtošanai, nevis vecu lietu pacelšanai. No tā nekas vairs nemainīsies. Bet šis (suņu lietu sakārtošana)darbs kādam ir jāuzņemas nevis jāgaida uz citim (Valdību, LKF, vai vēl nez uz kādu brīnumnūjiņu). Ej uz priekšu, aizmirsti vecos kašķus. Un redzēsi būs daudz lielāks gandarījums.
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2022-04-20 15:52
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
18.10.2012. 10:25
Mednieku Māri-ne jau man uzkāpa,drīzāk jau es,vienkārši pildīju savus pienākumus, ko biju uzņēmies, un man nav kauns par to ko darīju.Beigsies krāmēšanās ap medību likumu Izlikšu bubliskai izvērtēšanai visu notikumu hronoloģiju ap LMKA ATSEVIŠĶIEM DARBOŅIEM UN MANI.
Žanna-lietas ar suņu izmantošanu medībās tā arī virzĀs,ka sunim kuru izmanto medībās LV, JABŪT CILCRAKSTIEM KO IZDEVUSI ORGANIZĀCIJA, KURA REĢISTRĒTA LDC.....tikai man ir nelāga pieredze ar MK noteikumu izstrādi proti Laivu bāzes "Dālderi" darbību regulē MK noteikumiNr.409,kuru izstrādē ne tikai sekoju līdzi ,bet arī iespēju rubežās piedalījūs un tas ilga 3 gadus....redzēju kā ierēdņi ietekmējami nekompetences dēļ... . Mums uz doto brīdi paveicies,ka LKF nav īpašā cieņā tai pašā PVD, un ka ZM ir Jānis Bārs, kurš apkopo visus viedokļus un meklē vidējo aritmētisko.
Vēl Mednieku Māri,neciešu liekuļus un pakaļā līdējus.Ja cilvēkam ir tāda diagnoze,man ar viņu attiecības vienkārši neizveidojas.Tas par LMKA ATSEVIŠĶIEM DARBOŅIEM.
Juris
Pēdējo reizi manīts 2017-02-01 21:45
Atrašanās vieta: Rīga
Medību stāžs: 25
Aprīkojums: Losene
Suņi: foksis
18.10.2012. 10:01
Izlasīju komentārus šai suņu lietā. Aigars Remess nes'pēj mani pārliecināt par savu taisnību. Žanna Zariņa- argumentēti, perfekti un pārliecinoši. Piekrītu Māra Mednieka pēdējam komentāram.
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-16 19:17
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
18.10.2012. 08:50
Aigar, brīžiem šķiet, ka savus komentārus Tu raksti būdams pamatīgā šmigā.
1. LDC nolikums ir pieņemts 2011. gadā, laikā , kad LDC ar suņu reģistrēšanu nenodarbojās, tādēļ tur tiek pieminēti tikai lauksaimniecības dzīvnieki. Nezinu, ko Tu tur esi saskatījis, kam būtu jāpievērš uzmanība.
2.Piekrītu Žannai - LNKA ietilpst LDC sarakstā kā organizācija, kas ir tiesīga izsniegt ciltsrakstus.
3. Nezinu, kurš no LMKA ir uzkāpis Tev uz varžacīm, ka tik rūgtas asaras lej un mazgā savu netīro veļu.
Piebildīšu, ka vienam manam sunim pasi izrakstīji tieši Tu, kas man pat šķita Tev rada milzīgas grūtības, jo citiem suņiem dokumentus sakārtot bija daudz vieglāk. Nesaprotu, kā Tev cēlās roka darīt "tik netīru darbu", jo Tev taču pietiek ar potēšanas pasi. Pats arī savu potēšanas pasi vienmēr nēsā līdz?
Pacentīšos Tev atgādināt vienu lietu:
"•Ciltsraksti - ir kucēna/suņa izcelsmes pierādījums, kas apliecina piederību konkrētai šķirnei."
Slēpts
18.10.2012. 08:30
Žanna! +10+
Suņu šķirnes nav izveidotas ne vakar, ne pirms gada, un vai tad mūsu senči ir bijuši muļķi, ka izveidojuši tik daudz medību suņu šķirnes (lielākā daļa šķirnes suņu ir domāti tieši medībām!)Laikam jau kaut kāda jēga tam visam ir.
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
18.10.2012. 08:06
Aigar, man gan liekas, ka derēs jebkuras organizācijas, kas LV reģistrēta kā organizācija, kas var izsniegt ciltsrakstus un nodarboties ar ciltsdarbu, izdoti dokumenti.
http://www.ldc.gov.lv/lv/cilts...
Šeit var iepazīties ar šo organizāciju sarakstu.
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
18.10.2012. 07:59
Kaut kad sen, kad izcelsmes dokumentus nemaz neprasīja medībās, vienam man pazīstamam medniekam, ļoti zolīdam un pieredzējušam vīram, kurš nu jau vairākus gadus medī citos medību laukos, bija gadījusies "šmuce"- viņa izcilā laikas šķirnes kucīte sagrēkoja ar vācu aitu suni, cik tur kucēni piedzima, neatceros, bet paturēja divus puikas, kuriem bija gribētāji, vienu, kurš tēvā iedzimis (vilkam līdzīgs) paņēmis kaimiņš sargāt savu lauku māju, otri- kas kā izspļauta māte (laika), paņēma medību kolēģis (kuce tak izcila strādātāja un dabūt no viņas kucēnu par polšu likās kā loterijā vinnēts!)Pagājis laiks, un kļuvis skaidrs, ka raksturi abiem ir iedzimuši tieši otrādi ārējam izskatam- laikai līdzīgajam sunim medīšana nav bijusi ne prātā, jau pirmajās medībās viņš sakodis pus kolektīvu, bet otrs (vilkam līdzīgais) par saimnieka īpašuma sargāšanu nav pat domājis, toties mājlopus plēsis kā traks. Pats tas cilvēks, kuram šie kucēni bija gadījušies, man to stāstīja un uzsvēra, ka tāpēc jau ir vajadzīgi ciltsraksti, un ja šāda šaize gadās, kucēni jāsūta bez nožēlas uz jūrasskolu.
Suņu šķirnes nav izveidotas ne vakar, ne pirms gada, un vai tad mūsu senči ir bijuši muļķi, ka izveidojuši tik daudz medību suņu šķirnes (lielākā daļa šķirnes suņu ir domāti tieši medībām!)Laikam jau kaut kāda jēga tam visam ir.
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2022-04-20 15:52
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
18.10.2012. 07:50
/Individuālās medībās Ej kaut vai ar tīģeri /Pats adbildi/. Dinējmedībās ar šķirnes suni./.....galīgās muļķības.Kāpēc vispār ir pacēlies jautājums par suņu izmantošanu? Nevar dzīvot mucā un ēst tikai pa spundi vajag paskatīties ,kas notiek apkart. Problēmas ir vairākas,bet galvena ir agresīvo suņu izmantošna medībās, kuri plēš medījamo dzīvnieku vai pat patstāvīgi nogalina. Pagaidam vienīgie, kas tādu suņu audzētājus, kā piem. Vargānovs,Salmiņš un citus viņiem līdzīgos puslīdz nolikuši pie vietas ir tieši medību vadītāji, trakākais ir tas ka informācija par šiem darboņiem caur vet dienestu ,kur šie regulari lāpa savus saplēstos suņus, ir nonākusi pie PVD dienesta,kuri tad arī pēc savas saprašanas lēnam ķeras klāt suņu izmantošanai medībās.
Mednieku Māri-neplāties ar sava suņa starptautiski neatzītiem cicrakstiem, vismaz kamēr medību likums ir vaļā...pamēģini iedõmāties, kāds termins labāk patiktu saeimai - cilcraksti,vai starptautiski atzīti cilcraksti????? Tava suņa, LMKA izsniegtie, cilcraksti starptautiski ir balta,A4 formāta lapa....sekas tam vari iedomāties.
No brīža, kad PVD dienests,likumdošanā nostiprināja" Mājas un istabas dzivnieka pasi", izmantojot suni medībās, ņemu līdzi šo dokumentu.
Vēl Tev -Mednieku Māri-ieteiktu atrast LMKA biroja adresi,uzzināt darba laiku, aizbraukt tur un iepazīties ar reģistrēto LDC cilcdarba nolikumu,vismaz sākumā.....
Māris
Pēdējo reizi manīts 2017-01-01 17:19
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
17.10.2012. 23:58
Individuālās medībās Ej kaut vai ar tīģeri /Pats adbildi/. Dinējmedībās ar šķirnes suni. Grēko jau kolektīvu vadītāji ,medību vadītāji. Piemēram. Man pazīstams kolēģis nopirka Laikveidīgu suni .Pirmajās kolektīvajās dzinējmedībās pārbaudot dokumentus izrādās tādu nav. Kolektīva vadītājs aizliedza piedalīties. No tās reizes neviens vairs pat nedomāja iegādāties suni bez papīriem. Paskatamies SS. Cik maksā šķirnes medību kucēns? 30-60 Ls. Kur problēma?
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2021-02-24 23:07
Mednieku organizācija: uz 8 nevar salasīties nekad
Atrašanās vieta: dīvāns, dators
Medību stāžs: arvien lielāks
Aprīkojums: ir
Suņi: vakcinēti
17.10.2012. 23:35
Raimond, es savās medību gaitās neesmu piedzīvojusi tādu traģēdiju, lai kāds liels suns nokostu mazu, bet manam kolēģim gadus atpakaļ vilku suns nokoda foksi pie medījuma, medniecei, kurai tagad ir mans kucēns, iepriekšējo suni nokoda rotveilers, tikko paziņam kurchārs nokoda foksi, pirms mēneša paziņam no RU divi mežā skrienoši bez pieskatīšanas amstaffi nokoda jagdu... Ja Tu kaut ko nezini, tas nenozīmē, ka tas nekad nenotiek.

Ta nu gan med.vadītājam ir prāts vienā mastā salaist vilku ar foksi vai rotveileru ar taksi un kur garantija ,ka suns ar diplomu un ordeņiem pie medījuma neuzbruks citam sunim? Uzskatu ,ka pilnīgi pietiek ar kucēna aplīcību , kas norāda par suņa sugu un izcelsmi un potēšanas pasi viss pārējais jau ir komercija . To vai suns ir agresīvs redz paši mednieki un med. vadītājs neatļauj tam piedalīties medībās.