Šī diskusija bezjēdzīga, es jau iepriekš teicu ka man vairošana neinteresē, man interesē strādājoš suns medībās. Vai kādam ir aizliegts kaut ko vairot, vairo āzi ar kaķi ja tas iespējams un priecājies.
Te iet runa par strādājošiem suņiem medībās, kuru diemžēl ir līdzīgi sugām, bet nav dizčiltīgo tēvu un mātes krustojums un vēl bez papīriem, tikai ar pošu pasīti un varbūt reizē ar ierakstu krancis, un darba laikā medībās ir aprīkots ar visu nepieciešamo kaut vai atstarotāju uz astes. Un cik te var noprats, kārtīgi vīri cenšas šo lietiņu pievilkt pie malas, viss, bez komentiem!
R. RUNT es tikai izteicu piemēru. Vai Jūs zināt kādi senči Jūsu sunītim? Tad nu vairosim nenoteiktas šķirnes suņus./Piemēram/ Mazai taksenītei piedzims kucēni. 2 izaugs lieli, 3normāli./Jo tēvs taču nezināms/. Un tā līdz bezgalībai.... Es jau saprotu katram savs suns tas smukākais ,gudrākais.Taču suņu lietas vajag elementāri sakārtot.
Nesaprotu večus es laikam no pāķiem, vis tas kipiš ap papīriem, Un kā Tu domā M. Grundberga kungs, tad šim bez ciltsrakstiem sunim, nevar būt līdzība Tavām nosauktajām škirnēm, un ja viņs būs medibās un strādās un apkabināts ar sarkanām jostiņām un telefonu numuru, tikai pārskries kaimiņa kolektīva pusē, tad Tu uz reiz jau šauj nost??? Nu nezinu mums ar kaimiņiem normālas attiecības, mēs pieturam viņa pamukušos sunīšus viņu mūsējos un uzreiz apjautājmies telefoniski vai nav kāds pamucis un kādi ir bījuši mežā ielaisti.
Par suņiem bez cilcrakstiem . Dzinējmedībās Jūsu kolektīvs ta zinās kas tas par suni/labi strādājoš, perfekts/ ,bet kaimiņu kolektīvam tas būs klaiņojoš .Tātad likvidējams. Šķirnes medību suņus vismaz var atpazīt/LAIKA ,TAKSIS,FOKSIS.../
Slēpts
17.10.2012. 22:09
:D nopirku taksi - pēc pusgada izauga vilks, joptvaj teica tak, ka taksis :D
Aigar, bet Tu pats neesi skaidri izteicis savu viedokli par šo tēmu. Tu izsaki kritiku, bet kur ir Tavi priekšlikumi??? Kaut vai uz paša uzdoto jautājumu - kādi ir vajadzīgi dokumenti medību sunim....???
<< PAPĪRU KALNI >>. CILTSRAKSTI-ŠĶIRNES MEDĪBU SUŅA PASE - saņem iegādājoties ŠĶIRNES suni. Tajā ir lapa ,,suns vakcinēts pret trakumsērgu,,.Aizpilda vetārsts pēc vakcinācijas. VISS. Cita runa par pases izmēriem. Varētu būt dublikāts kā ;;Makšķernieku karte;; maza izmēra ,laminēts.
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
17.10.2012. 20:14
Māri-kurā kinoloģiskajā organizācijā Tu esi biedrs...nu tāds pa īstam biedrs t.i. maksā biedru naudu, uzklausi vadības atskaites,piedalies pārvaldes institūciju vēlēšanās....cik tev vispār ir saprašana par suņu dokumentu apriti,cilcgrāmatas kārtošanu???
Te iet runa par strādājošiem suņiem medībās, kuru diemžēl ir līdzīgi sugām, bet nav dizčiltīgo tēvu un mātes krustojums un vēl bez papīriem, tikai ar pošu pasīti un varbūt reizē ar ierakstu krancis, un darba laikā medībās ir aprīkots ar visu nepieciešamo kaut vai atstarotāju uz astes. Un cik te var noprats, kārtīgi vīri cenšas šo lietiņu pievilkt pie malas, viss, bez komentiem!
Tad zūd jēga ciltsdarbam - to nedrīkst pieļaut. Prasībā, ka medīt drīkst ar medību šķirņu suņiem, nav nekā sarežģīta.