Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
17.10.2012. 19:52
...../Tagad, ja grib būt FCI, nāksies pievienoties un pildīt LKF izvirzītās prasības./..... .Žanna-LKF-am ir par sarežģītu medību suņu kinoloģija, un viņa jau ļo o o ti sen nestrādā uz sabiedriskiem pamatiem, bet ir dārgu pakalpojumu sniedzējs.Pie tam pakalpojumi nav pārāk kvalitatīvi it īpaši medniekiem- medību suņu saimniekiem.
Te nu ir darbs kādai medniekus pārstāvošai organizācijai...
Tā mani "prātvēderu" medību suņu jautājumos, kurš izmantoja,izmanto un izmantos medībās medību šķirnes suņus ar pilniem cilcrakstiem t.i. četrās pakāpēs NAV IZSKAIDROJIS- KĀDA VELNA PĒC MAN UZ MEDĪBĀM JĀSTIEPJ LĪDZI CILCRAKSTI
es piemēram zinu vienu Jagterjeru ar dok kur medību vadītājs aizliedza izmantot medībās Baigi agresīvs pret citiem suņiem. Es ar esmu par to, ka med vadītājs nosaka kurus suņus izmantot un med vadītājam būtu jāātškir medību suņu škirnes.Ja atbrauc kontrole un tur piem 3 maskavas sargi tad medību vadītājam sods.Un tā papīru darīšana tikai dotu papildus garantiju medniekiem, ka sunim varētu būt iedzimtas labas īpašības. Un tā tirgoņi censtos vairot nevis izstādes suņus bet medību.
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
17.10.2012. 17:19
Raimond, nu it kā tā prasība, ka sunim ir jābūt ar dokumentiem, nav jauna, kādu pārejas laiku Tu gribi? Nekas nav mainījies gadu gadiem un nekas nemainīsies, ja nepateiks: Piedodiet, veči, likums ir tāds, kāds ir. Jo pa šiem gadiem taču varēja sagādāt suņus, vēl jo vairāk, dzinējmedībās izmantojamie suņi cenas ziņā nav no tā biezākā gala. Ja savādāk nevar, kolektīva sapulcē nolemj, ka pāris briežus nodod uzpircējiem un par dabūto naudiņu tiem kolektīva biedriem, kuri jau ir izaudzinājuši kādu krancīti un parādījuši, ka prot medību suni audzināt, iegādājas kucēnu. Var būt, ka kādam lopbarības kartupeļi ir daudz vai graudi, ko uz barotavu aizvest? Arī ideja samainīt! Ja grib, visu var izdarīt!
Nu re, atkal esam tur kur sākumā, par to arī stāsts, ko darīt? Vai man tagad pirms medībām pateikt, suņa saimniekam, sorry puiss likums tāds, ved sunīti mājās. Situācijā tāda, ka dokumentētos (izņemot pasiti) citu nav, variants jāaicina viesdzinējs ar dokumentiem, vai kolektīvam jābeidz dzinējmedību sezona???? Talab te arī iecepos par likuma izmaiņam no sava skata punkta! Man pat pieņemāks būtu, ja kaut vai likumā iestrādātu tādu terminu, kā kaut kāds pārejas laiks, nu teiksim 2-3 gadi, tas tikai kā piemērs!
Un savukār mazāk, mazāk un velreiz mazāk to papīru un birokrātijas, paliek muļķīgi vienkāršas lietas bet to papīru kalni - murgs.
17.10.2012. 15:59
Raimond, es personīgi neesmu pret suņiem bez dokumentiem medībās, ir daudzi, kas labi strādā! Galvenais, lai suns strādā, lai padara savu darbu!
Bet kaut kādai kārtībai arī jābūt.
Manis pēc, lai Tavi kucentiņi dzīvo laimīgi, kur viņiem tīk, ja reāli pašam vajadzēs arī Tevi uzmeklēšu.:::))) bet ne par to te stāsts!
uh velnos kā kož... traks var palikt un pie vainas tikai papīri... un reāli ir visi tie notikumi notikuši dzinējmedībās un tikai dēļ tā ka nav normālu papīru, nu beidzat... (varat smalkāk nestāstīt, nianses)
Neesmu pretinieks lietu sakārtošanai, bet ar prātu, nevis kā tagad "septiņi" kantori (atvainojos neiedziļinos suņu saimniecības kantoros) un nu ar putām uz lūpām likumā punktu un sankcijas, ka tikai ar tādiem un tādiem diplomiem un papiriem.
Atbildat uz jautājumu - vai no tā uzlabosies medību kvalitēte? (jo man varbūt tagad ir nu teiksim labs krancis, kurš labi dzen un ņem esins pēdu, izskatā lidzīgs foksim), tad tagad viņu pēc šāda likuma normas utilizēt, nu nav viņam un nebūs nekad (Super bumāgu). Un tur tā darīšana ar cilts darbu, man pilnībā neinteresē, kā rīkoties ieteiksiet???
17.10.2012. 15:35
Raimond, es savās medību gaitās neesmu piedzīvojusi tādu traģēdiju, lai kāds liels suns nokostu mazu, bet manam kolēģim gadus atpakaļ vilku suns nokoda foksi pie medījuma, medniecei, kurai tagad ir mans kucēns, iepriekšējo suni nokoda rotveilers, tikko paziņam kurchārs nokoda foksi, pirms mēneša paziņam no RU divi mežā skrienoši bez pieskatīšanas amstaffi nokoda jagdu... Ja Tu kaut ko nezini, tas nenozīmē, ka tas nekad nenotiek.
Slēpts
17.10.2012. 15:32
Raimond!
Pirmkārt- Es nenodarbojos ar suņu biznesu un es neesmu lauksaimnieks:)
Man medībās suns nav iekodis- jo pamatā medībās kurās es piedalos suņi ir AR papīriem.
Runa ir par to , kas var notikt, ja atļautu medbās piedalīties JEBKURAM sunim.
Esmu redzējis taksi, kam širmis veras ciet, un neatdod medījumu NEVIENAM- bet tas jau ir citos medību laukos.
Es palikšu pie sava viedokļa- medībās ir jāpiedalās medību škirnes sunim.
Te nu ir darbs kādai medniekus pārstāvošai organizācijai...
Tā mani "prātvēderu" medību suņu jautājumos, kurš izmantoja,izmanto un izmantos medībās medību šķirnes suņus ar pilniem cilcrakstiem t.i. četrās pakāpēs NAV IZSKAIDROJIS- KĀDA VELNA PĒC MAN UZ MEDĪBĀM JĀSTIEPJ LĪDZI CILCRAKSTI
Un savukār mazāk, mazāk un velreiz mazāk to papīru un birokrātijas, paliek muļķīgi vienkāršas lietas bet to papīru kalni - murgs.
Bet kaut kādai kārtībai arī jābūt.
uh velnos kā kož... traks var palikt un pie vainas tikai papīri... un reāli ir visi tie notikumi notikuši dzinējmedībās un tikai dēļ tā ka nav normālu papīru, nu beidzat... (varat smalkāk nestāstīt, nianses)
Neesmu pretinieks lietu sakārtošanai, bet ar prātu, nevis kā tagad "septiņi" kantori (atvainojos neiedziļinos suņu saimniecības kantoros) un nu ar putām uz lūpām likumā punktu un sankcijas, ka tikai ar tādiem un tādiem diplomiem un papiriem.
Atbildat uz jautājumu - vai no tā uzlabosies medību kvalitēte? (jo man varbūt tagad ir nu teiksim labs krancis, kurš labi dzen un ņem esins pēdu, izskatā lidzīgs foksim), tad tagad viņu pēc šāda likuma normas utilizēt, nu nav viņam un nebūs nekad (Super bumāgu). Un tur tā darīšana ar cilts darbu, man pilnībā neinteresē, kā rīkoties ieteiksiet???
Pirmkārt- Es nenodarbojos ar suņu biznesu un es neesmu lauksaimnieks:)
Man medībās suns nav iekodis- jo pamatā medībās kurās es piedalos suņi ir AR papīriem.
Runa ir par to , kas var notikt, ja atļautu medbās piedalīties JEBKURAM sunim.
Esmu redzējis taksi, kam širmis veras ciet, un neatdod medījumu NEVIENAM- bet tas jau ir citos medību laukos.
Es palikšu pie sava viedokļa- medībās ir jāpiedalās medību škirnes sunim.