Kruķijam tik augšā likumu, jo stiprāki panti un lielāki papīru kalni, jo feinākas medības, un suņiem līdzi līdz 3 paaudzei radu rakstu talmuti, lai es suņu lietās nespec zinu, ka mani nepiekāš, vadot medības! Un dod dievs zinošu pārbaudītāju un pie viena ambicozu, vispār super!!!
Nu jau gan te... Ivar cik bieži Tev medībās ir iekodis suns???? Vai pat mēģinājis uzmesties, jums tur vadītāju normālu nav, vai kolektīvs ambiciozais, katrs indivīds liela personība un ko grib to dara medībās???? Un kas būs katrā organizācijā, varbūt ka ierindas medniekam un neprofesionālim suņu lietās pilnīgi viss rozā... kurš tur ar kuru un kā???
Bet redz te jau sākās biznes, jau laicīgi sākam štukot, lai rastos pieprasījums pēc ciltsrakstiem un asins līnijas un radu rakstiem, jo citādi kantorai klibic, jāpieverās???? Bet ja tā padomā kalab tad šmaucās, ne jau sava prieka pēc, bet gan čungura, galvenais jau nogrūst, vai strādās, vai nē, tas paliek jau otrškirīgi, un ja galīgs āmars būs, pateiks, ka saimnieks nav pareizi mācījis! Neesmu bijis medībās, kur Kaukāziešu bari par dzinējsuņiem strādātu, un savos 20 medību gados neesmu piedzīvojis ka kāds, taksis vai jagtiņš būtu pārkost medībās?????? šitas piemērs kaut kā muļķīgi izklausās no jūs puses, lai nu kā bet ne tā!:))))
Tad arī izkristu klaiņojošie-kā medījami,jo visi kraņči būs medību suņi! :)
Slēpts
17.10.2012. 14:53
Nu re- neesmu es viens.
Man gan liekas , ka kalniņa bizness bija tirgot suņus ar papīriem , nevis tirgot papīrus..
Un kā tad nodrošināt- lai no kaimiņu kolektīva kaukāzieša izmēra krancis nesāk plēst citus suņus?
Nodrošināt var- nosakot, ka krancis likumīgi uz mežu netiek! Tieši tā kā tas ir likumos domāts. Cita lieta, ka mēs prātojam kā likumu apiet un zemmedību suņu birkas velkam uz mežu dajebkuru suni..
Pagaidām jau negadījumu ar medību suņiem nav- bet ja atļautu ar jebkuru suni medīt- domāju, ka ātri vien līdz tam nonāktu..
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
17.10.2012. 14:42
Ivar, es arī izvēlos suni ar dokumentiem, jo tam ir prognozējama iedzimtība! Zinu vienu suni- 75% jagdterjers, bet vectēvs spaniels, vot uz pīlēm tas ir ass! Bet dzinējmedībās gan nav palīgs.
Negribu medīt ar baru Kaukāzieša lieluma krančiem, kas mazo jagdu vai taksi pārkož uz pusēm (cik tādi gadījumi dzirdēti!!!)
Slēpts
17.10.2012. 14:34
Es esmu par papīriem.
Es negribu medīt kopā ar suni , kuram tēvs piemēram ir kāds pitbulterjers, vai vēl kāds no cīnas suņiem. Pēc skata jau to nepateiski , bet ja raksturs?
Nu negribu es pieejot pie medījuma, situāciju , kad suns metas virsū medniekam- jo ne vienmēr saimnieks ir pirmais , kas pienāk klāt. Medību suņi paaudzēs ir orientēti uz medījumu, sargsuņi sargā un cīņas suņi cīnās- nu nevajag tos jaukt kopā.
Mumskrusto dažādu šķirnu suņus. Lab jau te viens selekcionārs ir- kas apzināti i ka pagaidām medību šķirņu..
Ja paļausimies tikai uz potēšanas pasēm- var sanāk , ka reāli mednieku aprindās būs tikai kranči- bet LKF būs tikai dīvānu medību suņi- jo nebūs pieprasījuma pēc suņa ar radurakstiem..
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
17.10.2012. 14:31
Cik es saprotu, prasība, ka medībās drīkst piedalīties tikai suņi ar šķirni apliecinošiem dokumentiem, ir M.Kalniņa pirksts. Jo pārsvarā jau tiek medīts ar šķirnes suņiem bez papīriem, un tajos laikos Kalniņš varēja tos papīrus nokārtot, jā, diemžēl, atkal bizness :(
Man (un vairumam mednieku un kinologu) ir pilnīgi violeti, vai tam sunim ir papīri vai nav, ka tik strādā.
To es redzēšu medībās, strādās vai nē, man ar to pietiek, ja viņam ir pošu pase un reāli redzu, ka nav kaķis, jau jau vīri uzticas kā vadītājam, tad jau arī kopīgi sapratīsim, kurš suns mums strādā un kā! To dzīvē reālajā ir nācies sastapties (atvainojos strādājošo suņu saimniekiem) ka sunītim, šādi un tādi zīmēti "bumāgi" bet šis mierīgi peļo medību mastam blakus uz lauka, lai mastā strādā "ne papīru" suņi. Rodas praktiskas dabas jautājums, uzrodoties papīru kalniem dzīvē, nekas jau būtiski kolektīvos nemainīsies, vai nu būs to suņu, vai arī nebūs. Suns, tā ar vai bez papīriem un vēl strādājoš nerodas uz sitiena, viņš vienalga ir jāapmāca un jāizaudzina par strādājošu. Pieņemot likumu tagad visos kolektīvos nu tik saradīsies atbilstošu papīru suņi (būtu labs biznes) nešaubos, un tur vēl dažu labu pantu piekārtot vispār būtu super??????? bet vai to vajag, vai mēs paši sev tā ar gudru domu nesarežgijam dzīvi???????
Slēpts
17.10.2012. 14:05
A kā tu zināsi, kāds tas suns būs, ja pofig uz papīriem?
Lai vai kā, bet visai šai kārtējai suņu lietai, spiežas cauri privātās bizmesa ambīcijas! Man kā medniekam svarīgi, lai medībās suns trādā un tur tie viņa diplomi un eksterjēra grādi nu galīgi nerausta, kam to vajag, lai par to arī cīnās un villojās. Tādēļ pilnīgi pievienojos Kārļa Ozola izskanējušajam viedoklim iepriekš. Jā okei, kuram ir tie diplomētie, nu lai jau strādā un darbojās un biznesējās, bet neredzu vajadzību, tādu normu pieņemt ar likuma pantu.
Bet redz te jau sākās biznes, jau laicīgi sākam štukot, lai rastos pieprasījums pēc ciltsrakstiem un asins līnijas un radu rakstiem, jo citādi kantorai klibic, jāpieverās???? Bet ja tā padomā kalab tad šmaucās, ne jau sava prieka pēc, bet gan čungura, galvenais jau nogrūst, vai strādās, vai nē, tas paliek jau otrškirīgi, un ja galīgs āmars būs, pateiks, ka saimnieks nav pareizi mācījis! Neesmu bijis medībās, kur Kaukāziešu bari par dzinējsuņiem strādātu, un savos 20 medību gados neesmu piedzīvojis ka kāds, taksis vai jagtiņš būtu pārkost medībās?????? šitas piemērs kaut kā muļķīgi izklausās no jūs puses, lai nu kā bet ne tā!:))))
Man gan liekas , ka kalniņa bizness bija tirgot suņus ar papīriem , nevis tirgot papīrus..
Un kā tad nodrošināt- lai no kaimiņu kolektīva kaukāzieša izmēra krancis nesāk plēst citus suņus?
Nodrošināt var- nosakot, ka krancis likumīgi uz mežu netiek! Tieši tā kā tas ir likumos domāts. Cita lieta, ka mēs prātojam kā likumu apiet un zemmedību suņu birkas velkam uz mežu dajebkuru suni..
Pagaidām jau negadījumu ar medību suņiem nav- bet ja atļautu ar jebkuru suni medīt- domāju, ka ātri vien līdz tam nonāktu..
Negribu medīt ar baru Kaukāzieša lieluma krančiem, kas mazo jagdu vai taksi pārkož uz pusēm (cik tādi gadījumi dzirdēti!!!)
Es negribu medīt kopā ar suni , kuram tēvs piemēram ir kāds pitbulterjers, vai vēl kāds no cīnas suņiem. Pēc skata jau to nepateiski , bet ja raksturs?
Nu negribu es pieejot pie medījuma, situāciju , kad suns metas virsū medniekam- jo ne vienmēr saimnieks ir pirmais , kas pienāk klāt. Medību suņi paaudzēs ir orientēti uz medījumu, sargsuņi sargā un cīņas suņi cīnās- nu nevajag tos jaukt kopā.
Mumskrusto dažādu šķirnu suņus. Lab jau te viens selekcionārs ir- kas apzināti i ka pagaidām medību šķirņu..
Ja paļausimies tikai uz potēšanas pasēm- var sanāk , ka reāli mednieku aprindās būs tikai kranči- bet LKF būs tikai dīvānu medību suņi- jo nebūs pieprasījuma pēc suņa ar radurakstiem..
Man (un vairumam mednieku un kinologu) ir pilnīgi violeti, vai tam sunim ir papīri vai nav, ka tik strādā.