Šodien vārdadienu svin Ludmila, Laimdots, Laimiņš, rītdien - Līga
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Dokumenti sunim,kurš tiek izmantots medībās.

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 36 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 25.10.2012. 23:14
Ar medībām saistītās tēmasMedību suņi

Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
23.10.2012. 07:58
Bruno, es nekādā gadījumā nebiju domājusi ierobežot suņu skaitu vienā mastā ar vienu pāri, bet, ceru ka piekritīsi, ka 10+ lieli agresīvi suņi mastā ir par daudz!
Māri, nu ja jau Tavs suns strādā labi, tad jau Tu neesi "iepircies" ;)
Nu nevajag uzreiz to tik sāpīgi uztvert, ka suns nav izmantojams vaislā (nav jau cilvēks! viņam šai sakarā kompleksu nav)
Reālajā dzīvē ir tā, ka lielākā daļa suņu puiku, kuriem nav nekādu ciltsdarbā izmantošanas aizliegumu vaislā vienalga netiek izmantoti dažādu iemeslu dēļ. Kad es atstāju sev Lipsi man jau tad bija skaidrs, ka vaislā viņš ar 90% varbūtību netiks izmantots, un ne jau tāpēc, ka suns slikts (sliktu es sev apzināti nebūtu paturējusi), bet 1-kārt jau tāpēc, ka visas kuces LV ir viņam tuvu radniecīgas. Esmu izpildījusi ar viņu visas prasības, lai varētu viņu sapārot ( viņam ir teicams izstāžu vērtējums, viņš ir Latvijas Uzvarētājs pa eksterjeru, sacensību uzvarētājs pa darbu ), ja nu kādam pēkšņi ievajagas, bet principā nekompleksēju un priecājos, ka man ir tik skaists un gudrs suns.
Protams, ja ir vēlēšanās nopietni un aktīvi apmeklēt izstādes, izvēloties kucēnu ir nopietni jāizvērtē eksterjers gan pašam kucēnam, gan vecākiem, bet, ja 1-kārt ir vajadzīgs palīgs medībās, tad tomēr, manuprāt, vairāk jāskatās uz vecāku darbu, nekā uz eksterjera trūkumiem, kas netraucē sunim strādāt (ir jau arī tādi trūkumi un kļūdas, kas traucē strādāt, uz tiem gan jāskatās)
Slēpts
23.10.2012. 08:33
Aigar!
Es redzu to tā-
1. Medību sunim ir jābūt papīram ka viņš ir Medību škirnes suns.
To ārī šobrīd likumdošana principā paredz- tik mūsu prātvēderi māk izdomāt visu ko lai noteikumi nebūtu jāievēro.
2. JA ciltslietas ir sakārtotas- (piedod , bet uz aicinājumu atsaucieties kas ir nopirkuši pāpīrus - parāk daudzi neatsaucas- tātad viņas ir sakaŗtotas), tad ja gadās kucei noiet pa kreisi- tad kinoloģiskā apvienība iedod kucēna pasi - ar atzīmi tēvs nezināms:) vai tamlīdzīgi. Ar šādu papīru var piedalīties medībās , bet šo suni tālāk nevar izmantot cilstdarbā. Praktiski jau šobrīd ir pazīme , ka nederīgs vaislai..
Šādu kārtību speciālisti var izstrādāt- man zināšanu nav daudz.
Man pašam uzdāvināja laikas kucēnu, kura mamama bija aizgājusi neceļos- kucēns un suns izauga brīnišķīgs- bet papīrus, kaut saimnieks bija LMKA kinologs, nevarēja un negribēja "uztaisīt".
Tākā es esmu par to , ka papīri ir jānes uz mežu, tāpat neviens ar kājām neiet- visi brauc- mašinā vietas pietiek:)
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2022-04-20 15:52
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
23.10.2012. 10:00
Lēnām jau tuvojamies jaunai tēmai- dokuments "homosapiens", kas apliecina viņa zināšanas kinoloģijā.
LV valsts atbildīgās institūcijas(PVD.VET dienesti) savu "minimumu" ir izdarījuši t.i. radījuši Mājas un istabas dzīvnieku pasi. Lai šie dienesti" līstu dziļāk" kinoloģijā, tad mums, vismaz Latvijas dzinējs, jāiekļauj ēdienkartē...
Slēpts
23.10.2012. 10:18
Mna jau liekas ka ir jādara vienkāršak.
LMKA ir jāiestājas LKF lai var pārstāvēt starptautiski, kā ari normāli piesaistīt ārzemju vaislas materiālu.
Cik atceros mana takša cilts tēvam bija problēmas legalizēt Krievijas papīrus LMKA.
Un tad , būdams LKF sastāvā LMKA uzņemas rūpes par medību suņiem Latvijā.
To, ka Tu esi ar viņiem sastrīdējies- tur man liekas , ka Jums būtu jāapsēžas pie apaļa galda- jāsaēdās kā copeslietas.lv saka "cepumi"- vēlams biezā kārtā, lai viss sliktais aizmirstos, un dzīve liktos rožaina un tad jāpanāk kompromiss kā dzīvot tālāk. Ja nevarat vienoties, tātadvēl vairāk " cepumu " jāapēd :)
Ja negribam medīt ar dvorterjēriem, tas ir jāizdara- ir jāatrod kopēja rīcība medību suņu pielietošanā un attīstībā..
Māris
Pēdējo reizi manīts 2013-04-29 10:43
Lietotāja statuss: Lietotājs
Medību stāžs: 11
Aprīkojums: Bise
Suņi: Laikas
23.10.2012. 13:13
Aigar - Tu esi vērā ņemams medību suņu mīlis, bet raksti tādas aplamības!!!
radi problēmas kur tās var nebūt.
Kad tad beidzot dzirdēsim ko reālu no Dalderiem, kā kinoloģisku apvienību, laikam jau nekad... Tev ir laba bāza.. cilvēki pie tevis brauc, LKF... LMKA... un gan jau vel citi suņi, kas izmanto tavas bāzes pakalpojumus, bet te visu laiku raksti neskaidras lietas!!!
Ja cilvēkiem būs gribēšan viss tiks sakārtots un mēs medīsim ar medību suņiem, tkai nevajag lieku stresu radīt sabiedrībā!! Cik skatos tad to, šai virtuālajā vidē, proti ļoti labi radīt!!!
Kam tas ir vajadzīgs.. kam????????
Aigars
Aigars
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
23.10.2012. 14:40
/Man jau liekas ka ir jādara vienkāršak.
LMKA ir jāiestājas LKF lai var pārstāvēt starptautiski, kā ari normāli piesaistīt ārzemju vaislas materiālu./-Ivar-situācija ir tāda,ka ne LMKA var iestāties LKF ne LKF var pieņemt LMKA....ja nemaldos LKF ir prasība biedrībām vai klubiem, lai tajās būtu vismaz 30 biedru, pēc pēdējās info. no LMKA, TUR ŠOGAD IR 16 MAKSĀTĀJI!!!!Problēma ir arī LMKA cilcgrāmata,kura nav starptautiski atzīta ,tādad LKF prāt,BALTA LAPA...Ja tiešām LMKA nolemj iestāties, tad ko tas LKF ar tiem suņiem darīs...speciālistu t.i. medību suņu ekspertu ta nav...
Aigars
Aigars
23.10.2012. 14:59
/Kad tad beidzot dzirdēsim ko reālu no Dalderiem, kā kinoloģisku apvienību, laikam jau nekad.../-Māri-tiešām nedzirdēsi nekad...."Dālderi"KMC (Kinoloģiskais Mācību Centrs)darbojas kopš 2003.g.,un atšķirībā no citiem līdzīgiem centriem darbojas rentabli.2012.g. ir izveidota,kā KMC"Dālderi" struktūrvienība-Medību šķirnes suņu audzētāju sekcija "Dālderi".
Pagaidām "Dālderu" ietvaros strādāju ar saviem suņiem,JO,lai uzsāktu plašāku darbību man ir vajadzīgas zināšanasa medību suņu kinoloģijā.LATVIJĀ TĀDAS NAV IESPĒJAMS IEGŪT JAU GANDRĪZ 20 GADUS....tā kā mācos.
Slēpts
23.10.2012. 15:03
Aigar!
LMKA izceļas ar to , ka suņu saimnieku ir daudz- bet biedru nav:) Arī manam taksim - papīri ir - bet es biedrībā neesmu.
Bet tas ir labojams!
Ja grib runāt un darīt- tad var.
Ekspertu pašai LMKA man liekas ka pietiek- kā reizi varētu zem lielākas organizācijas to sakārtot vēl labāk.
Tāpēc jau es iesaku - ja nevar savādāk vienoties- ēdiet "cepumus":)
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
23.10.2012. 15:27
Aigar, man liekas, ka ir iespējams runāt ar LKF vadību par LMK ciltsgrāmatas daļēju atzīšanu, t.i. suņu iekļaušanu Reģistrā nenogriežot pilnībā izcelsmi.
Bet neviens jau negrib pat mēģināt.
Par ekspertiem- nav problēmu, bieži brauc šķirņu speciālisti no ārzemēm, mums arī ir zinoši eksperti, nav tā, ka nav pavisam. Cits jautājums- darba spēju vērtēšana, tur ir tā, ka šobrīd tiesnešu it kā pietiek, bet, ja nāks suņu lērums no LMKA, tad gan pietrūks. Tomēr uz lielu suņu skaitu var arī no kaimiņvalstīm tiesnešus paaicināt, un arī savus vairāk gatavot (šobrīd jau vairāki mācās)
Zem guloša akmens pat ūdens netek.
Aigars
Aigars
23.10.2012. 15:28
Ivar-intereses pēc, pamēģini iestāties LMKA....kaut gan no sākuma, pamēģini to atrast.