Šodien vārdadienu svin Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds, rītdien - Uvis, Gints
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Dokumenti sunim,kurš tiek izmantots medībās.

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 36 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 25.10.2012. 23:14
Ar medībām saistītās tēmasMedību suņi

Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2025-02-04 10:59
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: .I.
Atrašanās vieta: Īdeņa
Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
Suņi: Taiga, Džuļbars, Warwick
Medību trofejas: 21
16.10.2012. 23:03
varbūt savācam parakstus lai saeimā nebūtu deputātu kas pārsniedz 100kg vai 1.9m augumu :)
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2022-04-20 15:52
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
17.10.2012. 06:31
Žanna-palasi pati savus komentārus(tā uzmanīgi!)noteikti ievērosi,brīžiem runā vienu brīžiem pa visam citu...LKF ir ieguvis pārstāvības tiesības pārstavet latvijas suņkopjus starptautiskajā organizācijā FCI....MONOPOL TIESĪBAS!!!!
Pie vadības tur ir dekoratīvo suņu AUDZĒTĀJAS.....nu tad tās arī organizē suņkopību pēc savas saprašanas.
Par to cilcdarbu LKF.Ja vajag varu ar visiem suņa vārdiem, ar acīmredzamam kļūdām eksterjērā LMKA ISTĀDĒ-AIZLIEGTS PĀROT,LKF IZSTĀDĒ-TEICAMI.
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
17.10.2012. 08:51
Aigar.
Ja gribi, vari atvērt citu tēmu , vai rakstīt kādā no tām n-tajām tēmām, ko TU jau esi atvēris! šeit runa iesākās par kaut ko citu.
Bet nu labi.
Jā, LKF ir ieguvusi monopoltiesības Starptautiskajā Kinoloģiskajā Federācijā (FCI) pārstāvēt tajā Latviju. Nu tur vairs neko nevar5 darīt- tādas ir FCI prasības- viena organizācija no vienas valsts.Tā kā, tagad citām LV esošām kinoloģiskām organizācijām ja tās grib būt FCI sastāvā) nāksies pievienoties LKF. Tāda iespēja tām tika dota tad, kad šī iestāšanās notika (kādus 20 gadus atpakaļ, precizēt var, paskatoties dokumentus, bet precīzam gadam nav nozīmes, vārdu sakot- sen) un nevis PIEVIENOTIES, bet APVIENOTIES uz LĪDZVĒRTĪBAS principa. Toreiz M.Kalniņš bija VIENPERSONISKI pārstāvējis LMKA un bija KATEGORISKI PRET (tagad, pēc M.Kalniņa nāves, noskaidrojās, ka visa LMKA nauda, piemēram par ciltsrakstiem, nonāca viņa personiskajā kabatā, nevis biedrības kasē, un kļuva skaidrs, kāpēc viņš bija pret, bet nu tur jau arī vairs neko nevar darīt). Kas noticis, tas noticis, izlietu ūdeni sasmelt nevar. Tagad, ja grib būt FCI, nāksies pievienoties un pildīt LKF izvirzītās prasības.
Taisnību sakot, FCI ir gan pasaulē lielākā, bet ne vienīgā starptautiskā kinoloģiskā organizācija, ir vēl citas, kurām varētu pievienoties, bet negrib... par iemesliem atliek tikai minēt.
Aigar, pazīstu Tevi personīgi un zinu, ka Tu esi gudrs vecis, un nesaprotu, kāpēc Tu nespēj saprast (vai tēlo, ka nesaproti), elementāras lietas!
Viena lieta ir starptautiska atzīšana kinoloģijā, cita lieta- valsts likumdošana. Ja LMKA ir oficiāli piereģistrēta organizācija, kuru atzīst Latvijas valsts, tad, no likuma viedokļa, tai ir tādas pašas tiesības, kā LKF (vai Dālderiem), suņi ar tās izdotiem CR var piedalīties medībās, ciltsdarbā utt. Cita lieta, ka pasaules kinologi neatzīst LMKA izsniegtos ciltsrakstus. Nu, ja tas mednieks nekāro ar savu suni piedalīties kinoloģiskos pasākumos ārpus LV, bet grib vienkārši medīt, tad viss ir OK, valsts likumdošana viņam to atļauj. Man personīgi gribas kaut nedaudz salīdzināt savus suņus ar suņiem citās valstīs, paskatīties, "ar ko elpo" citi, mačošanās pagasta robežās man vairs nav interesanta, bet nu citiem var būt, ka ar to pietiek.
Aigar, pazīstu Tevi personīgi un zinu, ka Tu esi gudrs vecis, un nesaprotu, kāpēc Tu nespēj saprast (vai tēlo, ka nesaproti), elementāras lietas! Tu esi bijis LKF un Tev ir JĀZIN LKF struktūra! Nekāda augstākā matemātika tur nav!
Ir LKF Ciltsdarba Reglaments ar vispārīgām prasībām VISIEM suņiem un ir klubu Ciltsdarba nolikumi ar prasībām KONKRĒTĀM šķirnēm, bez kuru izpildes suns vaislā netiek pielaists. Paši šķirņu klubu kinologi izlemj, kādas PAPILDUS prasības katrai šķirnei ir obligātas un neviena Klučniece tur neiebildīs (protams, ja netiks akceptēts diploms pa kaķi vai Kamčatkas begemotu), kaut vai 5 diplomus prasi- nekādu iebildumu nebūs! Ko vēl vajag?
Kārlis
Kārlis
Pēdējo reizi manīts 2014-12-07 23:55
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: 11 gadi
Aprīkojums: Browning Gold Fusion
17.10.2012. 12:51
Pareizākais būtu nodalīt medības no visa pārējā ar suņiem saistītā biznesa, jo medībās ir svarīgs rezultāts nevis forma. Tātad - par to, kādi suņi piedalās medībās vajadzētu dot deleģējumu medību vadītājam, bet suņa īpašniekam būtu jābūt līdzi tikai potēšanas pasei, kurā vetārsts ir ierakstījis ka tas ir suns! Ko vēl vajag?
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2024-03-29 20:31
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
17.10.2012. 13:55
Lai vai kā, bet visai šai kārtējai suņu lietai, spiežas cauri privātās bizmesa ambīcijas! Man kā medniekam svarīgi, lai medībās suns trādā un tur tie viņa diplomi un eksterjēra grādi nu galīgi nerausta, kam to vajag, lai par to arī cīnās un villojās. Tādēļ pilnīgi pievienojos Kārļa Ozola izskanējušajam viedoklim iepriekš. Jā okei, kuram ir tie diplomētie, nu lai jau strādā un darbojās un biznesējās, bet neredzu vajadzību, tādu normu pieņemt ar likuma pantu.
Slēpts
17.10.2012. 14:05
A kā tu zināsi, kāds tas suns būs, ja pofig uz papīriem?
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2024-03-29 20:31
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
17.10.2012. 14:19
To es redzēšu medībās, strādās vai nē, man ar to pietiek, ja viņam ir pošu pase un reāli redzu, ka nav kaķis, jau jau vīri uzticas kā vadītājam, tad jau arī kopīgi sapratīsim, kurš suns mums strādā un kā! To dzīvē reālajā ir nācies sastapties (atvainojos strādājošo suņu saimniekiem) ka sunītim, šādi un tādi zīmēti "bumāgi" bet šis mierīgi peļo medību mastam blakus uz lauka, lai mastā strādā "ne papīru" suņi. Rodas praktiskas dabas jautājums, uzrodoties papīru kalniem dzīvē, nekas jau būtiski kolektīvos nemainīsies, vai nu būs to suņu, vai arī nebūs. Suns, tā ar vai bez papīriem un vēl strādājoš nerodas uz sitiena, viņš vienalga ir jāapmāca un jāizaudzina par strādājošu. Pieņemot likumu tagad visos kolektīvos nu tik saradīsies atbilstošu papīru suņi (būtu labs biznes) nešaubos, un tur vēl dažu labu pantu piekārtot vispār būtu super??????? bet vai to vajag, vai mēs paši sev tā ar gudru domu nesarežgijam dzīvi???????
Žanna
Žanna
17.10.2012. 14:31
Cik es saprotu, prasība, ka medībās drīkst piedalīties tikai suņi ar šķirni apliecinošiem dokumentiem, ir M.Kalniņa pirksts. Jo pārsvarā jau tiek medīts ar šķirnes suņiem bez papīriem, un tajos laikos Kalniņš varēja tos papīrus nokārtot, jā, diemžēl, atkal bizness :(
Man (un vairumam mednieku un kinologu) ir pilnīgi violeti, vai tam sunim ir papīri vai nav, ka tik strādā.
Slēpts
17.10.2012. 14:34
Es esmu par papīriem.
Es negribu medīt kopā ar suni , kuram tēvs piemēram ir kāds pitbulterjers, vai vēl kāds no cīnas suņiem. Pēc skata jau to nepateiski , bet ja raksturs?
Nu negribu es pieejot pie medījuma, situāciju , kad suns metas virsū medniekam- jo ne vienmēr saimnieks ir pirmais , kas pienāk klāt. Medību suņi paaudzēs ir orientēti uz medījumu, sargsuņi sargā un cīņas suņi cīnās- nu nevajag tos jaukt kopā.
Mumskrusto dažādu šķirnu suņus. Lab jau te viens selekcionārs ir- kas apzināti i ka pagaidām medību šķirņu..
Ja paļausimies tikai uz potēšanas pasēm- var sanāk , ka reāli mednieku aprindās būs tikai kranči- bet LKF būs tikai dīvānu medību suņi- jo nebūs pieprasījuma pēc suņa ar radurakstiem..
Žanna
Žanna
17.10.2012. 14:42
Ivar, es arī izvēlos suni ar dokumentiem, jo tam ir prognozējama iedzimtība! Zinu vienu suni- 75% jagdterjers, bet vectēvs spaniels, vot uz pīlēm tas ir ass! Bet dzinējmedībās gan nav palīgs.
Negribu medīt ar baru Kaukāzieša lieluma krančiem, kas mazo jagdu vai taksi pārkož uz pusēm (cik tādi gadījumi dzirdēti!!!)