Nu re- neesmu es viens.
Man gan liekas , ka kalniņa bizness bija tirgot suņus ar papīriem , nevis tirgot papīrus..
Un kā tad nodrošināt- lai no kaimiņu kolektīva kaukāzieša izmēra krancis nesāk plēst citus suņus?
Nodrošināt var- nosakot, ka krancis likumīgi uz mežu netiek! Tieši tā kā tas ir likumos domāts. Cita lieta, ka mēs prātojam kā likumu apiet un zemmedību suņu birkas velkam uz mežu dajebkuru suni..
Pagaidām jau negadījumu ar medību suņiem nav- bet ja atļautu ar jebkuru suni medīt- domāju, ka ātri vien līdz tam nonāktu..
Nu jau gan te... Ivar cik bieži Tev medībās ir iekodis suns???? Vai pat mēģinājis uzmesties, jums tur vadītāju normālu nav, vai kolektīvs ambiciozais, katrs indivīds liela personība un ko grib to dara medībās???? Un kas būs katrā organizācijā, varbūt ka ierindas medniekam un neprofesionālim suņu lietās pilnīgi viss rozā... kurš tur ar kuru un kā???
Bet redz te jau sākās biznes, jau laicīgi sākam štukot, lai rastos pieprasījums pēc ciltsrakstiem un asins līnijas un radu rakstiem, jo citādi kantorai klibic, jāpieverās???? Bet ja tā padomā kalab tad šmaucās, ne jau sava prieka pēc, bet gan čungura, galvenais jau nogrūst, vai strādās, vai nē, tas paliek jau otrškirīgi, un ja galīgs āmars būs, pateiks, ka saimnieks nav pareizi mācījis! Neesmu bijis medībās, kur Kaukāziešu bari par dzinējsuņiem strādātu, un savos 20 medību gados neesmu piedzīvojis ka kāds, taksis vai jagtiņš būtu pārkost medībās?????? šitas piemērs kaut kā muļķīgi izklausās no jūs puses, lai nu kā bet ne tā!:))))
Kruķijam tik augšā likumu, jo stiprāki panti un lielāki papīru kalni, jo feinākas medības, un suņiem līdzi līdz 3 paaudzei radu rakstu talmuti, lai es suņu lietās nespec zinu, ka mani nepiekāš, vadot medības! Un dod dievs zinošu pārbaudītāju un pie viena ambicozu, vispār super!!!
Slēpts
17.10.2012. 15:32
Raimond!
Pirmkārt- Es nenodarbojos ar suņu biznesu un es neesmu lauksaimnieks:)
Man medībās suns nav iekodis- jo pamatā medībās kurās es piedalos suņi ir AR papīriem.
Runa ir par to , kas var notikt, ja atļautu medbās piedalīties JEBKURAM sunim.
Esmu redzējis taksi, kam širmis veras ciet, un neatdod medījumu NEVIENAM- bet tas jau ir citos medību laukos.
Es palikšu pie sava viedokļa- medībās ir jāpiedalās medību škirnes sunim.
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
17.10.2012. 15:35
Raimond, es savās medību gaitās neesmu piedzīvojusi tādu traģēdiju, lai kāds liels suns nokostu mazu, bet manam kolēģim gadus atpakaļ vilku suns nokoda foksi pie medījuma, medniecei, kurai tagad ir mans kucēns, iepriekšējo suni nokoda rotveilers, tikko paziņam kurchārs nokoda foksi, pirms mēneša paziņam no RU divi mežā skrienoši bez pieskatīšanas amstaffi nokoda jagdu... Ja Tu kaut ko nezini, tas nenozīmē, ka tas nekad nenotiek.
Manis pēc, lai Tavi kucentiņi dzīvo laimīgi, kur viņiem tīk, ja reāli pašam vajadzēs arī Tevi uzmeklēšu.:::))) bet ne par to te stāsts!
uh velnos kā kož... traks var palikt un pie vainas tikai papīri... un reāli ir visi tie notikumi notikuši dzinējmedībās un tikai dēļ tā ka nav normālu papīru, nu beidzat... (varat smalkāk nestāstīt, nianses)
Neesmu pretinieks lietu sakārtošanai, bet ar prātu, nevis kā tagad "septiņi" kantori (atvainojos neiedziļinos suņu saimniecības kantoros) un nu ar putām uz lūpām likumā punktu un sankcijas, ka tikai ar tādiem un tādiem diplomiem un papiriem.
Atbildat uz jautājumu - vai no tā uzlabosies medību kvalitēte? (jo man varbūt tagad ir nu teiksim labs krancis, kurš labi dzen un ņem esins pēdu, izskatā lidzīgs foksim), tad tagad viņu pēc šāda likuma normas utilizēt, nu nav viņam un nebūs nekad (Super bumāgu). Un tur tā darīšana ar cilts darbu, man pilnībā neinteresē, kā rīkoties ieteiksiet???
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
17.10.2012. 15:59
Raimond, es personīgi neesmu pret suņiem bez dokumentiem medībās, ir daudzi, kas labi strādā! Galvenais, lai suns strādā, lai padara savu darbu!
Bet kaut kādai kārtībai arī jābūt.
Nu re, atkal esam tur kur sākumā, par to arī stāsts, ko darīt? Vai man tagad pirms medībām pateikt, suņa saimniekam, sorry puiss likums tāds, ved sunīti mājās. Situācijā tāda, ka dokumentētos (izņemot pasiti) citu nav, variants jāaicina viesdzinējs ar dokumentiem, vai kolektīvam jābeidz dzinējmedību sezona???? Talab te arī iecepos par likuma izmaiņam no sava skata punkta! Man pat pieņemāks būtu, ja kaut vai likumā iestrādātu tādu terminu, kā kaut kāds pārejas laiks, nu teiksim 2-3 gadi, tas tikai kā piemērs!
Un savukār mazāk, mazāk un velreiz mazāk to papīru un birokrātijas, paliek muļķīgi vienkāršas lietas bet to papīru kalni - murgs.
Man gan liekas , ka kalniņa bizness bija tirgot suņus ar papīriem , nevis tirgot papīrus..
Un kā tad nodrošināt- lai no kaimiņu kolektīva kaukāzieša izmēra krancis nesāk plēst citus suņus?
Nodrošināt var- nosakot, ka krancis likumīgi uz mežu netiek! Tieši tā kā tas ir likumos domāts. Cita lieta, ka mēs prātojam kā likumu apiet un zemmedību suņu birkas velkam uz mežu dajebkuru suni..
Pagaidām jau negadījumu ar medību suņiem nav- bet ja atļautu ar jebkuru suni medīt- domāju, ka ātri vien līdz tam nonāktu..
Bet redz te jau sākās biznes, jau laicīgi sākam štukot, lai rastos pieprasījums pēc ciltsrakstiem un asins līnijas un radu rakstiem, jo citādi kantorai klibic, jāpieverās???? Bet ja tā padomā kalab tad šmaucās, ne jau sava prieka pēc, bet gan čungura, galvenais jau nogrūst, vai strādās, vai nē, tas paliek jau otrškirīgi, un ja galīgs āmars būs, pateiks, ka saimnieks nav pareizi mācījis! Neesmu bijis medībās, kur Kaukāziešu bari par dzinējsuņiem strādātu, un savos 20 medību gados neesmu piedzīvojis ka kāds, taksis vai jagtiņš būtu pārkost medībās?????? šitas piemērs kaut kā muļķīgi izklausās no jūs puses, lai nu kā bet ne tā!:))))
Pirmkārt- Es nenodarbojos ar suņu biznesu un es neesmu lauksaimnieks:)
Man medībās suns nav iekodis- jo pamatā medībās kurās es piedalos suņi ir AR papīriem.
Runa ir par to , kas var notikt, ja atļautu medbās piedalīties JEBKURAM sunim.
Esmu redzējis taksi, kam širmis veras ciet, un neatdod medījumu NEVIENAM- bet tas jau ir citos medību laukos.
Es palikšu pie sava viedokļa- medībās ir jāpiedalās medību škirnes sunim.
uh velnos kā kož... traks var palikt un pie vainas tikai papīri... un reāli ir visi tie notikumi notikuši dzinējmedībās un tikai dēļ tā ka nav normālu papīru, nu beidzat... (varat smalkāk nestāstīt, nianses)
Neesmu pretinieks lietu sakārtošanai, bet ar prātu, nevis kā tagad "septiņi" kantori (atvainojos neiedziļinos suņu saimniecības kantoros) un nu ar putām uz lūpām likumā punktu un sankcijas, ka tikai ar tādiem un tādiem diplomiem un papiriem.
Atbildat uz jautājumu - vai no tā uzlabosies medību kvalitēte? (jo man varbūt tagad ir nu teiksim labs krancis, kurš labi dzen un ņem esins pēdu, izskatā lidzīgs foksim), tad tagad viņu pēc šāda likuma normas utilizēt, nu nav viņam un nebūs nekad (Super bumāgu). Un tur tā darīšana ar cilts darbu, man pilnībā neinteresē, kā rīkoties ieteiksiet???
Bet kaut kādai kārtībai arī jābūt.
Un savukār mazāk, mazāk un velreiz mazāk to papīru un birokrātijas, paliek muļķīgi vienkāršas lietas bet to papīru kalni - murgs.