Par suņiem bez cilcrakstiem . Dzinējmedībās Jūsu kolektīvs ta zinās kas tas par suni/labi strādājoš, perfekts/ ,bet kaimiņu kolektīvam tas būs klaiņojoš .Tātad likvidējams. Šķirnes medību suņus vismaz var atpazīt/LAIKA ,TAKSIS,FOKSIS.../
Nesaprotu večus es laikam no pāķiem, vis tas kipiš ap papīriem, Un kā Tu domā M. Grundberga kungs, tad šim bez ciltsrakstiem sunim, nevar būt līdzība Tavām nosauktajām škirnēm, un ja viņs būs medibās un strādās un apkabināts ar sarkanām jostiņām un telefonu numuru, tikai pārskries kaimiņa kolektīva pusē, tad Tu uz reiz jau šauj nost??? Nu nezinu mums ar kaimiņiem normālas attiecības, mēs pieturam viņa pamukušos sunīšus viņu mūsējos un uzreiz apjautājmies telefoniski vai nav kāds pamucis un kādi ir bījuši mežā ielaisti.
R. RUNT es tikai izteicu piemēru. Vai Jūs zināt kādi senči Jūsu sunītim? Tad nu vairosim nenoteiktas šķirnes suņus./Piemēram/ Mazai taksenītei piedzims kucēni. 2 izaugs lieli, 3normāli./Jo tēvs taču nezināms/. Un tā līdz bezgalībai.... Es jau saprotu katram savs suns tas smukākais ,gudrākais.Taču suņu lietas vajag elementāri sakārtot.
Šī diskusija bezjēdzīga, es jau iepriekš teicu ka man vairošana neinteresē, man interesē strādājoš suns medībās. Vai kādam ir aizliegts kaut ko vairot, vairo āzi ar kaķi ja tas iespējams un priecājies.
Te iet runa par strādājošiem suņiem medībās, kuru diemžēl ir līdzīgi sugām, bet nav dizčiltīgo tēvu un mātes krustojums un vēl bez papīriem, tikai ar pošu pasīti un varbūt reizē ar ierakstu krancis, un darba laikā medībās ir aprīkots ar visu nepieciešamo kaut vai atstarotāju uz astes. Un cik te var noprats, kārtīgi vīri cenšas šo lietiņu pievilkt pie malas, viss, bez komentiem!
Mednieku organizācija: uz 8 nevar salasīties nekad
Atrašanās vieta: dīvāns, dators
Medību stāžs: arvien lielāks
Aprīkojums: ir
Suņi: vakcinēti
17.10.2012. 23:35
Raimond, es savās medību gaitās neesmu piedzīvojusi tādu traģēdiju, lai kāds liels suns nokostu mazu, bet manam kolēģim gadus atpakaļ vilku suns nokoda foksi pie medījuma, medniecei, kurai tagad ir mans kucēns, iepriekšējo suni nokoda rotveilers, tikko paziņam kurchārs nokoda foksi, pirms mēneša paziņam no RU divi mežā skrienoši bez pieskatīšanas amstaffi nokoda jagdu... Ja Tu kaut ko nezini, tas nenozīmē, ka tas nekad nenotiek.
Ta nu gan med.vadītājam ir prāts vienā mastā salaist vilku ar foksi vai rotveileru ar taksi un kur garantija ,ka suns ar diplomu un ordeņiem pie medījuma neuzbruks citam sunim? Uzskatu ,ka pilnīgi pietiek ar kucēna aplīcību , kas norāda par suņa sugu un izcelsmi un potēšanas pasi viss pārējais jau ir komercija . To vai suns ir agresīvs redz paši mednieki un med. vadītājs neatļauj tam piedalīties medībās.
Individuālās medībās Ej kaut vai ar tīģeri /Pats adbildi/. Dinējmedībās ar šķirnes suni. Grēko jau kolektīvu vadītāji ,medību vadītāji. Piemēram. Man pazīstams kolēģis nopirka Laikveidīgu suni .Pirmajās kolektīvajās dzinējmedībās pārbaudot dokumentus izrādās tādu nav. Kolektīva vadītājs aizliedza piedalīties. No tās reizes neviens vairs pat nedomāja iegādāties suni bez papīriem. Paskatamies SS. Cik maksā šķirnes medību kucēns? 30-60 Ls. Kur problēma?
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
18.10.2012. 07:50
/Individuālās medībās Ej kaut vai ar tīģeri /Pats adbildi/. Dinējmedībās ar šķirnes suni./.....galīgās muļķības.Kāpēc vispār ir pacēlies jautājums par suņu izmantošanu? Nevar dzīvot mucā un ēst tikai pa spundi vajag paskatīties ,kas notiek apkart. Problēmas ir vairākas,bet galvena ir agresīvo suņu izmantošna medībās, kuri plēš medījamo dzīvnieku vai pat patstāvīgi nogalina. Pagaidam vienīgie, kas tādu suņu audzētājus, kā piem. Vargānovs,Salmiņš un citus viņiem līdzīgos puslīdz nolikuši pie vietas ir tieši medību vadītāji, trakākais ir tas ka informācija par šiem darboņiem caur vet dienestu ,kur šie regulari lāpa savus saplēstos suņus, ir nonākusi pie PVD dienesta,kuri tad arī pēc savas saprašanas lēnam ķeras klāt suņu izmantošanai medībās.
Mednieku Māri-neplāties ar sava suņa starptautiski neatzītiem cicrakstiem, vismaz kamēr medību likums ir vaļā...pamēģini iedõmāties, kāds termins labāk patiktu saeimai - cilcraksti,vai starptautiski atzīti cilcraksti????? Tava suņa, LMKA izsniegtie, cilcraksti starptautiski ir balta,A4 formāta lapa....sekas tam vari iedomāties.
No brīža, kad PVD dienests,likumdošanā nostiprināja" Mājas un istabas dzivnieka pasi", izmantojot suni medībās, ņemu līdzi šo dokumentu.
Vēl Tev -Mednieku Māri-ieteiktu atrast LMKA biroja adresi,uzzināt darba laiku, aizbraukt tur un iepazīties ar reģistrēto LDC cilcdarba nolikumu,vismaz sākumā.....
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
18.10.2012. 07:59
Kaut kad sen, kad izcelsmes dokumentus nemaz neprasīja medībās, vienam man pazīstamam medniekam, ļoti zolīdam un pieredzējušam vīram, kurš nu jau vairākus gadus medī citos medību laukos, bija gadījusies "šmuce"- viņa izcilā laikas šķirnes kucīte sagrēkoja ar vācu aitu suni, cik tur kucēni piedzima, neatceros, bet paturēja divus puikas, kuriem bija gribētāji, vienu, kurš tēvā iedzimis (vilkam līdzīgs) paņēmis kaimiņš sargāt savu lauku māju, otri- kas kā izspļauta māte (laika), paņēma medību kolēģis (kuce tak izcila strādātāja un dabūt no viņas kucēnu par polšu likās kā loterijā vinnēts!)Pagājis laiks, un kļuvis skaidrs, ka raksturi abiem ir iedzimuši tieši otrādi ārējam izskatam- laikai līdzīgajam sunim medīšana nav bijusi ne prātā, jau pirmajās medībās viņš sakodis pus kolektīvu, bet otrs (vilkam līdzīgais) par saimnieka īpašuma sargāšanu nav pat domājis, toties mājlopus plēsis kā traks. Pats tas cilvēks, kuram šie kucēni bija gadījušies, man to stāstīja un uzsvēra, ka tāpēc jau ir vajadzīgi ciltsraksti, un ja šāda šaize gadās, kucēni jāsūta bez nožēlas uz jūrasskolu.
Suņu šķirnes nav izveidotas ne vakar, ne pirms gada, un vai tad mūsu senči ir bijuši muļķi, ka izveidojuši tik daudz medību suņu šķirnes (lielākā daļa šķirnes suņu ir domāti tieši medībām!)Laikam jau kaut kāda jēga tam visam ir.
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
18.10.2012. 08:06
Aigar, man gan liekas, ka derēs jebkuras organizācijas, kas LV reģistrēta kā organizācija, kas var izsniegt ciltsrakstus un nodarboties ar ciltsdarbu, izdoti dokumenti. http://www.ldc.gov.lv/lv/cilts...
Šeit var iepazīties ar šo organizāciju sarakstu.
Slēpts
18.10.2012. 08:30
Žanna! +10+
Suņu šķirnes nav izveidotas ne vakar, ne pirms gada, un vai tad mūsu senči ir bijuši muļķi, ka izveidojuši tik daudz medību suņu šķirnes (lielākā daļa šķirnes suņu ir domāti tieši medībām!)Laikam jau kaut kāda jēga tam visam ir.
Te iet runa par strādājošiem suņiem medībās, kuru diemžēl ir līdzīgi sugām, bet nav dizčiltīgo tēvu un mātes krustojums un vēl bez papīriem, tikai ar pošu pasīti un varbūt reizē ar ierakstu krancis, un darba laikā medībās ir aprīkots ar visu nepieciešamo kaut vai atstarotāju uz astes. Un cik te var noprats, kārtīgi vīri cenšas šo lietiņu pievilkt pie malas, viss, bez komentiem!
Ta nu gan med.vadītājam ir prāts vienā mastā salaist vilku ar foksi vai rotveileru ar taksi un kur garantija ,ka suns ar diplomu un ordeņiem pie medījuma neuzbruks citam sunim? Uzskatu ,ka pilnīgi pietiek ar kucēna aplīcību , kas norāda par suņa sugu un izcelsmi un potēšanas pasi viss pārējais jau ir komercija . To vai suns ir agresīvs redz paši mednieki un med. vadītājs neatļauj tam piedalīties medībās.
Mednieku Māri-neplāties ar sava suņa starptautiski neatzītiem cicrakstiem, vismaz kamēr medību likums ir vaļā...pamēģini iedõmāties, kāds termins labāk patiktu saeimai - cilcraksti,vai starptautiski atzīti cilcraksti????? Tava suņa, LMKA izsniegtie, cilcraksti starptautiski ir balta,A4 formāta lapa....sekas tam vari iedomāties.
No brīža, kad PVD dienests,likumdošanā nostiprināja" Mājas un istabas dzivnieka pasi", izmantojot suni medībās, ņemu līdzi šo dokumentu.
Vēl Tev -Mednieku Māri-ieteiktu atrast LMKA biroja adresi,uzzināt darba laiku, aizbraukt tur un iepazīties ar reģistrēto LDC cilcdarba nolikumu,vismaz sākumā.....
http://www.ldc.gov.lv/lv/cilts...
Šeit var iepazīties ar šo organizāciju sarakstu.