Tātad diskusija ir nonākusi pie secinājuma, ka sunim pase ir vajadzīga, bet problēma ir formātā?
Likumā taču ir minēts, ka medību sunim ir vajadzīgi dokumenti:
78. Pie personas, kura izmanto šķirnes medību suni medībās, atrodas suņa šķirni un vakcināciju apliecinoši dokumenti.
Suņa šķirni apliecina pase - ciltsraksti, bet vakcināciju - potēšanas pase. Atkārtoju vakcinācijas pase nevar būt par šķirni apliecinošu dokumentu, jo suņa šķirni pieteikuma anketā (daļā A) ieraksta suņa īpašnieks pēc saviem ieskatiem.
Nesaprotu, kas tur sarežģīts???
Jā, formāts varētu būt mazāks, bet es, kaut arī man ir 4 medību suņi - tātad 4 pases, par to īpaši nepārdzīvoju.
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
18.10.2012. 21:27
Nu, īstenībā būtu jau labi, ja atnāktu pārbaudītājs ar čipu lasītāju un portatīvo datoru un uzreiz noskaidrotu visu informāciju par suni. Iespējams, ka tas ir nākotnes jautājums.
Māri, man ir zināmas (bet ne tik lielas, lai bļautu forumā) neērtības vazāt līdzi RU ciltsrakstus, kas ir A4 formātā un vēl maksā 60 EUR( nedo Die*s, ja pazūd vai samirkst, maz, ka vēl jāmaksā, vēl jau tas čakars pasūtīt dublikātu Krievijā!), bet es parasti to visu atstāju mašīnā.
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
18.10.2012. 21:51
Nu vot Žanna-nolaidies no mākoņiem.Ja medību pārbaudītājam nav čipa nolasītāja,visi papīriņi saistībā ar suni ,kas ir līdzi suņa saimniekam medībās, ir m a k a l a t ū r a s vērtībā.
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
19.10.2012. 06:47
Ceturtdien ZM bija "suņu" darba grupa.
Secinājums viens- jāstrādā pie spēles noteikumu sakārtošanas:
a) ciltsdarbos
b) kinoloģijā
c) darba pārbaudēs
d) kinologu apmācībā un sertifikācijā
Attiecībā par suņu izmantošanu medībās:
a) jāstrīpo no projekta visas tās muļķības kas tur sarakstītas par skaustu aukstumiem un vēl nezin ko...:)!
b) minimālais prasību kopums sunim, lai viņš atrastos mežā
- reģistrācija LDC
- ciltsgrāmatas izraksts, ka ir šķirnei atbilstošu izcelsmi
- potēšanas esamības apliecinājums
- apzīmēts ar spilgtu kakla siksnu, vai vesti
c) PAR SUŅA (kas atbilst b) punktā minētajam) DALĪBU MEDĪBĀS LEMJ MEDĪBU VADĪTĀJS, izejot no konkrētās situācijas
d) Par medībās izmantotā suņa sastrādātajām "šaizēm" atbild suņa saimnieks un medību vadītājs, kas ir pielaidis attiecīgā suņa dalību medībās. Ar šaizēm domāju pārmērīgo agresiju, saplēstas stirnas, sivēnus "na raztjažku"un tādā garā...
Nav MK noteikumiem un Likumam jāpadara smieklīgu medību vadītāju un jāuzliek viņam par pienākumu katru reizi pārmērīt suņa skausta aukstumu!!!!
Un vēl, Zvejniekam bija laba ideja attiecībā uz sezonas karti. Atnāk suņa saimnieks pirkt sezonas karti, uzrāda VMD visus b) punktā prasītos dokumentus. VMD visu pārbauda, ieraksta sezonas kartē un turpmāk visas sezonas garumā suņa saimnieks laimīgi staigā pa mežu ar vienu papīrīti, kurā VMD apliecinājis, ka arī tā lielā suņa papīru kaudzīte viņam kaut kur ir!!! :D
Likumā taču ir minēts, ka medību sunim ir vajadzīgi dokumenti:
78. Pie personas, kura izmanto šķirnes medību suni medībās, atrodas suņa šķirni un vakcināciju apliecinoši dokumenti.
Suņa šķirni apliecina pase - ciltsraksti, bet vakcināciju - potēšanas pase. Atkārtoju vakcinācijas pase nevar būt par šķirni apliecinošu dokumentu, jo suņa šķirni pieteikuma anketā (daļā A) ieraksta suņa īpašnieks pēc saviem ieskatiem.
Nesaprotu, kas tur sarežģīts???
Jā, formāts varētu būt mazāks, bet es, kaut arī man ir 4 medību suņi - tātad 4 pases, par to īpaši nepārdzīvoju.
Māri, man ir zināmas (bet ne tik lielas, lai bļautu forumā) neērtības vazāt līdzi RU ciltsrakstus, kas ir A4 formātā un vēl maksā 60 EUR( nedo Die*s, ja pazūd vai samirkst, maz, ka vēl jāmaksā, vēl jau tas čakars pasūtīt dublikātu Krievijā!), bet es parasti to visu atstāju mašīnā.
tam dēļ jau nebija jāpieraksta 11 lapas :D
Kur ir problēma pārbaudītājiem to darīt tagad?
Secinājums viens- jāstrādā pie spēles noteikumu sakārtošanas:
a) ciltsdarbos
b) kinoloģijā
c) darba pārbaudēs
d) kinologu apmācībā un sertifikācijā
Attiecībā par suņu izmantošanu medībās:
a) jāstrīpo no projekta visas tās muļķības kas tur sarakstītas par skaustu aukstumiem un vēl nezin ko...:)!
b) minimālais prasību kopums sunim, lai viņš atrastos mežā
- reģistrācija LDC
- ciltsgrāmatas izraksts, ka ir šķirnei atbilstošu izcelsmi
- potēšanas esamības apliecinājums
- apzīmēts ar spilgtu kakla siksnu, vai vesti
c) PAR SUŅA (kas atbilst b) punktā minētajam) DALĪBU MEDĪBĀS LEMJ MEDĪBU VADĪTĀJS, izejot no konkrētās situācijas
d) Par medībās izmantotā suņa sastrādātajām "šaizēm" atbild suņa saimnieks un medību vadītājs, kas ir pielaidis attiecīgā suņa dalību medībās. Ar šaizēm domāju pārmērīgo agresiju, saplēstas stirnas, sivēnus "na raztjažku"un tādā garā...
Nav MK noteikumiem un Likumam jāpadara smieklīgu medību vadītāju un jāuzliek viņam par pienākumu katru reizi pārmērīt suņa skausta aukstumu!!!!
Un vēl, Zvejniekam bija laba ideja attiecībā uz sezonas karti. Atnāk suņa saimnieks pirkt sezonas karti, uzrāda VMD visus b) punktā prasītos dokumentus. VMD visu pārbauda, ieraksta sezonas kartē un turpmāk visas sezonas garumā suņa saimnieks laimīgi staigā pa mežu ar vienu papīrīti, kurā VMD apliecinājis, ka arī tā lielā suņa papīru kaudzīte viņam kaut kur ir!!! :D