Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Dokumenti sunim,kurš tiek izmantots medībās.

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 36 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 25.10.2012. 23:14
Ar medībām saistītās tēmasMedību suņi

Slēpts
21.10.2012. 11:47
A kapēc to neļaut izvēlēties pašiem kolektīviem? Ja kādam kas nepatīk tak var jau tagad kolektīvā pieņemt noteikumus attiecībā uz suņiem. Kapēc dažiem tik ļoti vajag savu "liekas" uzspiest VISIEM?
Māris
Pēdējo reizi manīts 2013-04-29 10:43
Lietotāja statuss: Lietotājs
Medību stāžs: 11
Aprīkojums: Bise
Suņi: Laikas
21.10.2012. 12:16
Tiešām, kapēc to visu nevar atstāt kolektīvu ziņā, medību vadītāj ziņā, kur zin kurā mastā cik un kādi suņi labāki!!! un nav jārada jauni MK noteikumi, kuri tik pielīdzināti vidējiem apstākļiem, ja tas tā notiek 'vidējiem' mastiem.
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-16 19:17
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
21.10.2012. 12:22
Vienā mastā pietiek ar labu pāri.Ja vajag 10 un vairāk suņus, tad jau ir runa par sliktām darba spējām.

Diemžēl aktīva medību suņa mūžs ir īss, tādēļ, kamēr suns vēl ir spēcīgs, viņam kompānijā līdz ir jāiet jaunajiem suņiem. Kopā ar labu , pieaugušu suni, jaunais ātrāk izaugs par labu medību suni. Tādēļ mastā mastā , bieži vien, nākas ielaist vairākus suņus. Diemžēl, tas var būt par iemeslu, ka sivēni tiek sakosti. Tādā situācijā, pēs iespējas ātrāk, medniekam sivēns ir jānošauj, bet suņi jāsavāc. Diemžēl, bieži vien, mednieki, kas nevēlas iemācīties šaut, dzīvniekiem izdara lielāku ļaunumu nekā suņa kodiens sivēna dibenā.
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
21.10.2012. 14:54
Māri, un kā Tu domā, kāpēc medību suņa mūžs ir īss ? ;)
Jāzeps
Pēdējo reizi manīts 2018-12-27 18:42
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Ala
Aprīkojums: akmens un uguns
Suņi: dalmacietis
21.10.2012. 15:36
Man ir "takšelis". Pēdiņās tapēc,ka šķirnes standartiem neatbilst-auguma nedaudz padevies un apmatojuma krāsa nedaudz paraiba.Suns strādā ļoti labi,gan dzenot,gan pa asinspēdu.Ko man tagad darīt?Nelaist vairs suni mežā,vai vienkārši ņemt un nopirkt sunim papīrus??
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-16 19:17
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
21.10.2012. 17:23
Žanna, 10 gadīgs suns jau savus labākos gadus ir pavadījis. Cik esmu lasījis, ir laikas, kurām medību azarts pamostas tikai ceturtajā dzīves gadā. Mana labākā laika redzi sāka zaudēt jau pusmūžā. Tagad sunim ir 8 gadi, bet redzes dēļ, par suni baidos - pagājušajā sezonā jau kuilis paspēja paņemt uz ilkņa. Ceru, ka vēl viņš šosezon paspēs jaunajai laikai, kurai ir 8 mēneši, kaut ko iemācīt. Kas ir 10 gadi? Viens mirklis....
Bruno
Bruno
Pēdējo reizi manīts 2023-08-31 22:01
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Inčukalns - Zlēkas
Medību stāžs: sen
Aprīkojums: loks un bultas
21.10.2012. 20:07
Par suņu skaitu mastā var lemt tikai medību vadītājs. Pirmkārt jau tāpēc, ka katrai vietai ir savas īpatnības. Piemēram, ir vietas, kur brieži patstāvīgi dzīvo palielos baros, tad nu, lai to baru pakustinātu, vajag vismaz divus suņus, bet mastā paliek arī citi zvēri. Ir vietas, kur zvēri ir tik tramīgi, ka ar vienu suni ir pilnīgi pietiekoši. To es saku no pieredzes, jo dzinējmedības piedalos tikai, kā dzinējs, vienalga pie sevis vai ciemos.
Ir jau vēl viena nianse - šie te saeimas krēslu deldētāji mežu ir redzējuši bildēs, tāpēc no viņiem izpratni nevar prasīt, cita lieta bērniem grāmatiņas par pediņiem izdot - tur viņi ir speciālisti:))
Slēpts
22.10.2012. 11:13
Jāzep Baltais.
Pamēģini nopirkt- tad varēsi izlielīties- kur tos var dabūt:)
Bezšķirnu aistāvjiem..
Izskatās- ka mums medību kolektīvi vēlas un iet uz vienu- lai Latvijā būtu viena suņu škirne- "Latvijas MEDĪBU". Krustosim laikas ar takšiem, fokšus ar Latvijas dzinējiem- un pēc gadiem 20 brīnīsimies- ka medniekiem ir tikai sētas kranči. Un būs normāli, ka suņi dara brīnumu lietas nesmādējot ne aitas ne govis. Ak jā kādu sliktu mednieku arī saplosīs- bet tas jau tā- galvenais ka sunīts ir labs..
Es neiebilstu, ka arī kāds jauktenis tiek mežā- bet es esmu pret, ka šos jaukteņus krusto ar citiem jaukteņiem !!
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
22.10.2012. 22:14
Piekrītu Ivaram. Arī es neesmu pretī,ka kāds jauktenis tiek mežā,bet krustot jaukteņus ar jaukteņiem nevajag.Manu KEL (ar čipu un pasi)arī nedrīkst izmantot vaislai,jo cik jau nu no tā visa saprotu,esmu "iepircies",bet suns strādā labi un Dievs ar viņu,lai strādā,bet ja vēl kādreiz iegādāšos suni,tad būšu prasīgāks pret pārdevēju.
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2022-04-20 15:52
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
23.10.2012. 07:39
Ivar-kā Tavu prat to visu administrēt??? PROTI, pirmajā pakāpē krānčiem ļaut piedalīties medībās, otrajā nē....