Šodien vārdadienu svin Uvis, Gints, rītdien - Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Svina munīcijas liegums ES - pie horizonta...

Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-25 09:57
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
27.05.2015. 11:02
Tas ir noticis! Šlēsvikas- Holšteinas zeme ir aizliegusi pilnibā izmantot svina munīciju!
http://www.focus.de/politik/de...
Schleswig-Holstein ist vorgeprescht und hat bleihaltige Munition für Jäger verboten. Der Grund: Vögel, die Aas fressen, können sich daran vergiften – schlecht für die Umwelt ist es ohnehin. Eine Entscheidung, die das Blut der Jäger in Wallung bringt. Auch ihnen geht es um Tierschutz.
Seit April ist das Schießen mit bleihaltiger Munition in Schleswig-Holstein verboten. Hintergrund sind die Gefahren, die durch Rückstände des Schwermetalls für die Natur und die Gesundheit von Verbrauchern entstehen können.
Slēpts
26.10.2012. 13:43
Andri, iekš Zommers ir 223 kalibra Federal bezsvina munīcija pieejama, liekas ka Hubertā bija bezsvina 223 kalibram no Hornady
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-25 09:57
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
26.10.2012. 13:33
Pilniba aizliegt svina municiju butu debili! Ta pati sporta sausana utt no ta tikai ciestu. Domaju ka pareizais cels butu samazinatas nodoklu likmes piemerosana bezsvina municijai, lai finansiali stimuletu cilvekus to izmantot.
Ka jau ieprieks esmu uzsveris, es censos izmantt bezsvina municiju savas parliecibas del, un nevienu negribu piespiest darit tapat. Protams ir municijas kuram bezsvinu dabut Latvijas apstaklos ir praktiski neiespejami, ka piemeram 22LR, 357 mag, tam pasam 223 neesmu sastapis neko...:(
Baidos ka dazs labs bezsvins, ka piemeram teflons un keramiskas lodes nepatiks ari VP no vinu slavenas kolekcijas viedokla, jo sadu municiju identificet un piesiet pie stobra praktiski nav iespejams!
Ivars
Ivars
Pēdējo reizi manīts 2019-08-01 21:14
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Bauska
Medību stāžs: ilgs
26.10.2012. 13:19
Tad jau makskerniekiem arii jaaizliedz lietot svinu..;))
Tirgot daargaaku muniiciju -protams ka izdeviigaak .....
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
26.10.2012. 12:12
Kārli - Tu laikam ne līdz galam izproti tēmu :) tātad, TOTĀLS AIZLIEGUMS NOZĪMĒ TOTĀLS AIZLIEGUMS. Neviens tur nešķiros, papīrs, zvirbulis, lapsa vai briedis :)
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
26.10.2012. 10:52
Brīnums kā vēl visi neesam apsprāguši... Kārtējā demagoģija, kurai tic vesels bars - līdzīgi kā tas ir ar spirta liešanu pie benzīna vai elektromašīnas, kuru izgatavošana ir 5x kaitīgāka nekā 10 gadu braukšana ar benzīna auto...
Kā jau Ilvars uzskaitīja ir vēl 100 citi veidi kā svins mūs indē - šis lodes atstātais nieks vien ir...
Es parasti sašautās vietas izgriežu un neēdu - protams ja kāds ir tā izbadējies, ka ir jāēd arī sašautais gabals tad nu tās ir viņa paša problēmas!!! Un diez vai iešaujot krūtīs un sačakarējot ribas ir beigta karbonāde un pakaļciskas - nē nu vispār sviests!!! A ļautiņi tikai cepās :D
Kārlis
Kārlis
Pēdējo reizi manīts 2014-12-07 23:55
Mednieku organizācija: LMS
Medību stāžs: 11 gadi
Aprīkojums: Browning Gold Fusion
26.10.2012. 09:25
Arni, Tu nu gan esi viens "izņēmumu karalis"! :)
Pamatā jau ar mazajiem kalibriem šaudās pa bezvērtīgu medījumu, kažokzvēriem, putniem vai papīru - nu kādi te vēl izņēmumi! Un, ja kāds gribēs nomedīt ko apēdamu, tad arī nopirks tās pārdesmit bezsvina patronas, lai gan apšaubu, ka pie mazkalibrenes ātruma tā pāris gramus smagā lodīte spēj ko atstāt kaitīgu!
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
26.10.2012. 09:11
Vienīgi, ka totāls aizliegums radīs problēmas .22lr īpašniekiem. It kā jau ir besvina analogi - bet tad šāviens vairs nav 5 santīmi...Tā kā uz to vajadzētu panākt izņēmumu.
Slēpts
26.10.2012. 08:41
ekur ātri atradu tos pētījumus:
http://www.8x57is.de/Bleifreie...
nu nezinu nezinu pirmos gadus arī mēdīju ar svinu tagad pat sava suņa palika žēl un pat bebru medībās jau
lietoju bezsvina munīciju
cenas 1.5 Ls 1.4 Ls savam stobram var piemeklēt bez problēmām precizitāte 100m ~3cm
un sevi APZINĀTI piesārņot..
nu nezinu nezinu tagad jau ok pēc gadiem 20..30 kas būs
un ja runā ka visi vecie mednieki tad dzīvi agrāk medīja ar ko ar gludstobru un svina kluci vai renkuļiem/skrotīm
kurus jau daudz maz var ar roku izvilkt, vai arī ēdot uzkost..
a tagad ar karabīnēm kas notiek..
tā kā nekas jau traks nebūs ja arī aizliegs to svinu zvēri tiks nomedīti tik un tā..
tas viss jau domāts priekš pašiem mums ne citiem..
un kāds prieks apēst to pašu ar svinu saindējušos pīli?? kas varbūt pēc 2..3 gadiem saindēsies ar tava paša skrotīm
tā kā
Šaujiet garām!
Arnolds
Arnolds
Pēdējo reizi manīts 2025-02-24 19:15
25.10.2012. 21:58
Izlasot, Ilvara rakstīto,rodas vēlēšanās iet pie daktera,lai griež laukā no galvas svina gabalu. Reiz viens ziķeris iedzina man rumpī gandrīz visu pīļu patronas lādiņu,kaut arī tajā brīdī atrados uz asfaltētas šosejas un blakus koši sarkanam autiņam,tajā brīdī,kad acis aizlīst ar asinīm,un tu vairs neko nesaproti,sajūtas izspēlē visu gammu. Daļa skrošu,tikušas cauri drēbēm,apstājās aiz ādas,daļu ar nazi izrubināja kolēģi,kādu vēlāk dakteris,šķita,ka viss,bet pirms kāda laiciņa, taisot galvai datortomogrāfiju (gan citu iemeslu pēc),atklājās,ka viena skrots vēl noslēpusies,sejas izteiksmi dakterei, man to pasakot, atceros kā šodien. Paldies sargenģelim par to reizi,jo bija žūksnis skrošu pierē un žūksnis kaklā,bet acis palika veselas,kopš tās reizes kolektīvajās medībās pārliecinos ,ka mani redz,tā lūk. Šaujiet garām!