Šodien vārdadienu svin Krista, Kristiāna, Kristiāns, Kristīne, rītdien - Jēkabs, Žaklīna
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Jämthund jeb zviedru aļņu suns

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 23 lietotāji. Komentāru skaits 2. Pēdējais viedoklis 07.11.2012. 08:53
Ar medībām saistītās tēmasMedību suņi

Gunta
Pēdējo reizi manīts 2023-02-10 15:25
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Jumurda
Medību stāžs: 20
Aprīkojums: ir
Suņi: 2 retriveri,2KRlaikas 2takši 1Ldzinējs
06.11.2012. 22:55
Diez vai man ir morālas tiesības spriest par visvisvislabāko šķirni , tā kā man ir un ,ir iespējas šobrīd turēt 7 suņus ,.Bet , lai cik arī man patīk laikas ( vispār , taisnību sakot , ne ļoti ),un , ja būtu jāizvēlas tikai 1 medību suni ,.tad ņemtu Latvijas dzinējsuni.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2017-08-04 20:33
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Ikšķiles un Ādažu/Sējas novadi
Medību stāžs: no 2002 gada dzinējs, kā mednieks no 2009 gada
Aprīkojums: Iž 58, Savage 308 win, Ata arms neo 12
Suņi: jagterjers Urga
Medību trofejas: 1
07.11.2012. 08:53
Zinu vienu mednieku kuram ir 2 Latvijas dzinēji, katrs no sava metiena, viens strādā ideāli, vai pat nedaudz par traku (ļoti neatlaidīgs) otrs kautko strādā tikai pārī ar otru, viens pats praktiski neko nedara. Abi suņi praktiski viena vecuma.
Vislabāk dzen aļņus, tā kā abi aprīkoti ar GPS vismaz var sadabūt rokā pēc mēdībām:) jo parasti labajam sunim ir tikai viens masts, kas protams nav īsti labi.
Man personīgi Latvijas dzinēji labāk patīk nekā laikas, varbūt tāpēc ka nacionālā šķirne, ja būs nākotnē laiks un iespējas darboties ar suni noteikti gribētu ieviest otru.