rūnīts ērzelis paliek rāmāks ,kā arī mājas kuilis nav tik agresīvs.:)
Taisnība. lauksaimniecības dzīvniekus kastrē, lai viņi būtu rāmāki, neapdraudētu ganāmpulku un cilvēkus. Ar ko gan suns atšķirās no citiem mājdzīvniekiem? Un īpaši nevajag ieklausīties kastrēto suņu īpašniekos, jo kā pieredze rāda, katram savs sunītis ir vislabākais.... :)
Bet, ja pavisam nopietni,tad dabā starp zīdītājiem plēsējiem, medīgākas ir sieviešu kārtas pārstāves,tas ir pierādīts, un ari starp suņiem tajā skaitā.
Esmu dzirdējis interesantu apgalvojumu par šo jautājumu- suns ir vairāk orientēts uz apkārtējo vidi, bet kuce uz saimnieku.
Cik nācies novērot kuces ir azartiskākas un paklausīgākas mednieces:)
Pieredzējuši mednieki un suņu īpašnieki visbiežāk iesaka ņemt kuci, ja nav iebildumu pret papildus atbildību, lai gan ir redzēti arī ļoti labi un paklausīgi puikas:)
Medību stāžs: no 2007.g. dzinējs/ 2012.g. mednieks
Aprīkojums: Iž-58
Medību trofejas: 2
22.11.2012. 19:07
Kurš medībās labāks –
suns vai kuce?
Man jau liekas, ka dzimumam nav nozīmes, galvenais, ka suns pilda savu darbu. Par pārējo neteikšu savu viedokli, neesmu eksperts :)
Slēpts
22.11.2012. 17:42
man pašam drāthara kuce ir sterilizēta, nu nav nekādu aptaukošanos, paiku dodu kurā ir 30% proteīns un 20% tauki, ja dod pēc normām uz iepakojuma, tad viss ok, ja liekas, ka sāni paliek pārāk taisni dodu mazāk, protams ja ieber tik cik suns vēlas apēst, tad nedēļas laikā ir sāni taisni ;)
un sunim ir slodzei jābūt arī pa nedēļas vidu nevis tikai reizi nedēļa uz dzinējmedībām.
Uzskatu, ja nav plānots audzēt vaislenieku, tad viennozīmīgi sterilizācija/kastrācija, lai nesanāk kārtējie 200m apšaujamie ;)
Suņi: Bavārijas asinspēdu dzinējs suns - III.pak. pa m/c
22.11.2012. 16:24
Nereti pēc šādas procedūras vielmaiņa var tikt izmainīta, taču tieši tāpēc suņa īpašniekam ir jāizvēlas attiecīga pārtika, bez lieka proteīna daudzuma. Un Tu, Mārtiņ, pareizi uzsvēri "aptaukoties un izlaisties slinkumā" var tieši nepareizi izvēlētas pārtikas dēļ, no tā suņa darba spējas nezūd.
Resnais puncis sunim liegs būt aktīvam medniekam... un mednieks nonāks pie secinājuma - ak, suns palicis slinks pēc šīs sterilizācijas/kastrācijas (savas kļūdas jau suņa īpašnieks nekad nevēlēsies atzīt).
Vai jūsu medību kolektīvā ir piedalījušies sterilizēti/kastrēti suņi?
Suņi: Bavārijas asinspēdu dzinējs suns - III.pak. pa m/c
22.11.2012. 15:51
Paldies, Edgar, par atbildi.
Par minētajiem apgalvojumiem mans viedoklis ir šāds: darba spējas ir iedzimtas, kuras suņa īpašnieks var arvien vairāk un vairāk attīstīt un tam nav nekāda sakara ar sterilizāciju/kastrāciju. Šī veiktā procedūra neietekmē suņa vēlmi strādāt mežā!
Taisnība. lauksaimniecības dzīvniekus kastrē, lai viņi būtu rāmāki, neapdraudētu ganāmpulku un cilvēkus. Ar ko gan suns atšķirās no citiem mājdzīvniekiem? Un īpaši nevajag ieklausīties kastrēto suņu īpašniekos, jo kā pieredze rāda, katram savs sunītis ir vislabākais.... :)
Cik nācies novērot kuces ir azartiskākas un paklausīgākas mednieces:)
Pieredzējuši mednieki un suņu īpašnieki visbiežāk iesaka ņemt kuci, ja nav iebildumu pret papildus atbildību, lai gan ir redzēti arī ļoti labi un paklausīgi puikas:)
suns vai kuce?
Man jau liekas, ka dzimumam nav nozīmes, galvenais, ka suns pilda savu darbu. Par pārējo neteikšu savu viedokli, neesmu eksperts :)
un sunim ir slodzei jābūt arī pa nedēļas vidu nevis tikai reizi nedēļa uz dzinējmedībām.
Uzskatu, ja nav plānots audzēt vaislenieku, tad viennozīmīgi sterilizācija/kastrācija, lai nesanāk kārtējie 200m apšaujamie ;)
Resnais puncis sunim liegs būt aktīvam medniekam... un mednieks nonāks pie secinājuma - ak, suns palicis slinks pēc šīs sterilizācijas/kastrācijas (savas kļūdas jau suņa īpašnieks nekad nevēlēsies atzīt).
Vai jūsu medību kolektīvā ir piedalījušies sterilizēti/kastrēti suņi?
Par minētajiem apgalvojumiem mans viedoklis ir šāds: darba spējas ir iedzimtas, kuras suņa īpašnieks var arvien vairāk un vairāk attīstīt un tam nav nekāda sakara ar sterilizāciju/kastrāciju. Šī veiktā procedūra neietekmē suņa vēlmi strādāt mežā!