Šodien vārdadienu svin Valters, Renārs, rītdien - Ruta, Rūta, Sigita, Angelika
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Kurš medībās labāks – suns vai kuce?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 27 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 06.12.2012. 08:25
Ar medībām saistītās tēmasMedību suņi

Martins
Martins
Pēdējo reizi manīts 2013-09-29 22:48
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Suņi: K-hars, D-hars
23.11.2012. 12:00
kā jau minēts - katram savi + un -
dažas ipašības un novērojumi
(+) suns ir spēcigāks un izturigāks, (-) stūrgalvigāks, tāpat cenšas izcīnīt savu vietu "barā" (t.sk. mājās ģimenē un starp citiem sugas pārstāvjiem)
(+) kuces čaklākas un uzticīgākas uzmanīgākas. (-) nereti gadās ka provicē suņus,
tie ir mani novērojumi un viedoklis, ko esmu izdarījis, jo vienlaicīgi ir bijuši suns un kuce (vienas šķirnes). labi var salidzināt.
esmu nonācis pie secinājuma par labu kucēm
Gvido
Gvido
Pēdējo reizi manīts 2017-02-19 13:21
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Smiltene
Medību stāžs: 20
Aprīkojums: Fausti Stefano 12 kal; Iž 16 kal; Marlin 983 T 22 WMR;
Suņi: 2 Latvijas dzinēji un gs. taksis
Medību trofejas: 6
23.11.2012. 12:14
Nesaprotu,Līga,kāpēc Tev šis jautājums ir tik aktuāls, vai tiešām vēlies diezgan nežēlīgā veidā eksperimentēt ar savu bavārieti ? Nevaru viennozīmīgi Tev atbildēt,jo katra mednieka pieredze var būt dažāda,taču mans viedoklis ir,ka : Jā , var ietekmēt, pie tam uz slikto pusi.Atkārtoju, tas ir tikai tas, ko man nācies novērot, kā arī dzirdēt no vecākiem medniekiem.
Slēpts
23.11.2012. 12:31
un kas tad slikts notiek? vai tas tikai viena tante teica?
Ilmārs
Ilmārs
Pēdējo reizi manīts 2025-07-04 16:14
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Alsungas nov.
Medību stāžs: 21
Aprīkojums: Toz-34P -Tikka690RH
Suņi: Somu laika-jau veca
23.11.2012. 12:36
Kas attiecas uz kastrāciju,tad mans viedoklis ir negatīvs,manuprāt nedrīgst jaukties dabīgos dabas procesos,dažreiz gadās,ka uz medībām tiek paņemtas kuces,kuras meklējas,tad gan ir sviests,taču tur nav vainojams dzīvnieks.
Gvido
Gvido
23.11.2012. 13:00
Nē, tas nav "viena tante teica", atkārtoju, tas ir mans novērojums un vēl dažu citu mednieku novērojumi.Sliktais,ko esmu novērojis ir tas, ka suns vairs nestrādāja tā, kā pirms sterilizācijas ( tā bija kuce ) ,kura pirms tam stbili strādāja pa cūku un lielajiem pārnadžiem, palika kūtra un negribīga ganrīz pret visu ko mežā nācās sastapt, nerunājot nemaz par intensīvu zvēra pēdu meklēšanu. Tādus suņus savā med. karjerā esmu redzējis vismaz 3 vai 4 ,un esmu izdarījis savus secinājumus,citiem tie varbūt ir savādāki.
Līga
Līga
Pēdējo reizi manīts 2013-10-04 11:43
Mednieku organizācija: MK "Pociems"
Atrašanās vieta: Limbaži
Medību stāžs: 12 gadi
Aprīkojums: IŽ-27EM
Suņi: Bavārijas asinspēdu dzinējs suns - III.pak. pa m/c
23.11.2012. 13:14
vai tiešām vēlies diezgan nežēlīgā veidā eksperimentēt ar savu bavārieti

Tpu, tpu, tpu! Nē taču!
Man par šo tēmu izraisījās diskusija savā kolektīvā! Medniekam, kurš bija plānojis ņemt AE kuci medībām, ir vēlme viņu sterilizēt (ar ciltsdarbu viņš nenodarbojas un to arī nākotnē netaisās darīt). Viņš spītīgi uzstāj, ka nedrīkst sterilizēt pirms kuce neiemācās mežā strādāt! Tā viņam, redz, esot "veči, kuri no tām lietām saprotot"...
Tāpēc arī izveidoju šo tēmu, lai uzzinātu mednieku viedokli!
Līga
Līga
Pēdējo reizi manīts 2013-10-04 11:43
Mednieku organizācija: MK "Pociems"
Atrašanās vieta: Limbaži
Medību stāžs: 12 gadi
Aprīkojums: IŽ-27EM
Suņi: Bavārijas asinspēdu dzinējs suns - III.pak. pa m/c
23.11.2012. 13:17
Tā viņam, redz, esot "veči, kuri no tām lietām saprotot"...

Tā viņam, redz, esot "veči, kuri no tām lietām saprotot"... teikuši!
pietrūka vārdiņš :)
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
23.11.2012. 13:51
Māri
Nu nav tā, ka man ar kucēm nav paveicies, bet šāda tendence ir vērojama visām šķirnēm.
Ja runā par darbu, tad strādā vienlīdz labi gan kuces, gan suņi, bet runa jau ir vairāk par sadzīvi, jo ar suni ir arī jādzīvo.
Jā, un agresija pret cilvēku ir jagdam diskvalificējošs trūkums ;)
Gvido
Gvido
23.11.2012. 14:26
Lasot šo visu, prātā nāk doma : uzdot ar cara Ivana Bargā ukazu visiem caristes dzīvnieku selekcionāriem un labākajiem ģenētiķiem uzdevumu : "Radīt tādu med. suņu šķirni, kura jau kopš dzimšanas nebūtu spējīga radīt pēcnācējus!!!" Kā tas ir dabā, kur sakrustojot zirgu ar ēzeli iegūstam kalnu apstākļiem neatsveramu darba lopu vārdā MŪLIS,vai arī dabas brīnums RAĶELIS - rubeņu gaiļa un medņa mātītes krustojums. JOKS! :D
Žannai, agresija pret cilvēku ir jebkuras medību suņu šķirnes diskvalificējošs trūkums.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
23.11.2012. 14:48
Ja medību suns ir agresīvs pret cilvēkiem viņam ir tikai divi varianti vai nu sēdēt pie ķēdes mājās vai nu uzcienāt ar skrotīm. Citas izejas nav. Mums viens tāds ir un vēl saimnieks protestē ka nevēlamies redzēt to medībās, bet nafig tāds suns ir vajadzīgs kad tu nezini ko sagaidīt no tā un var iekost jebkurā brīdi, vai nu sēžot vienā auto, vai nu garām vienkārši ejot. Tas nav medību suns, un tādus tipiņus ir jālikvidē, vai nu ja nevēlas lai sēž pie mājas pakša un sargā savu īpašumu!