Šodien vārdadienu svin Valters, Renārs, rītdien - Ruta, Rūta, Sigita, Angelika
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Kurš medībās labāks – suns vai kuce?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 27 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 06.12.2012. 08:25
Ar medībām saistītās tēmasMedību suņi

Raitis
Raitis
Pēdējo reizi manīts 2017-11-10 10:24
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Dagdas Novads
Medību stāžs: Kopš 15 gadiem.
Aprīkojums: IŽ-27, 12 kal. ; Sauer S202 7x64
Suņi: Latvijas Dzinējs
Medību trofejas: 1
23.11.2012. 15:58
Atbildot uz jautājumu!
Cik sunī ieguldīsi laika, tik arī saņemsi atpakaļ. Uz mežu jāsāk vadāt jau no 5=6 mēnešiem.
man ir 2 kuces latvijas dzinēju. viena 12g.otra 6.5 mēneši. vecā strada perfekti neskatoties uz trim pilnām narkozēm. mazā jau sāka dzenāt patstāvīgi tik vēl apmaldās. pieredzes trukums.
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2017-06-07 12:06
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Rīga
Suņi: Bīgli
23.11.2012. 16:47
Es arī pievienojos tai daļai, kam šķiet, ka ar suņu dāmām būs vienkāršāk un produktīvāk medīt nekā ar puikām.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2021-04-29 17:30
Medību stāžs: 1986
24.11.2012. 22:11
Man ir bijushi fokshi, laikas . Kuces ir chaklaakas, sunji speeciigaaki, katram savs + un - !
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2022-01-27 10:08
Atrašanās vieta: Krimuldas pag.
Medību stāžs: no 1988g.
Aprīkojums: Iž27; Haenel Jaeger 10, 30-06; Meopta Meostar R1r 3-12x56
Suņi: KEL
Medību trofejas: 6
26.11.2012. 13:43
Kuces ir chaklaakas, sunji speeciigaaki

Kā izpaužas suņa spēcīgākums medībās?
Spēcīgāk kož sivēniem?
Spēcīgāks suņu rīta ķīviņos?
Varbūt pats velk medījumu ārā no meža?
Kas ir tas spēcīguma rādītājs kurās kuces atpaliek medību jomā?
Man pašam ir bijušas tikai kuces, bet nekad neesmu novērojis ka tās kaut kur spēka ziņā, MEDĪBU LAIKĀ, atpaliktu no suņiem.
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
26.11.2012. 14:29
Jāni, parasti suns ir lielāks, masīvāks, labāk attīstītu muskulatūru, nekā kuce. Nu, tāpat, kā vīrietis parasti ir fiziski spēcīgāks par sievieti. ;)
Suņiem, protams, tas nav tik izteikti, kā cilvēkiem.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2022-01-27 10:08
Atrašanās vieta: Krimuldas pag.
Medību stāžs: no 1988g.
Aprīkojums: Iž27; Haenel Jaeger 10, 30-06; Meopta Meostar R1r 3-12x56
Suņi: KEL
Medību trofejas: 6
26.11.2012. 15:03
Žanna
parasti suns ir lielāks, masīvāks, labāk attīstītu muskulatūru, nekā kuce
tas jebkuram ir skaidrs, bet reālā medību procesā man nav nācies saskarties ar tik lielām slodzēm sunim, lai varetu teikt: - Nu jā, tā jau tikai kucīte, nejaudā tikt līdzi sunim. Tā ka veicot medību ikdienas darbu neesmu manījis, ka kucītei kādreiz pietrūktu spēka ko tādu paveikt, ko var izderīt suņi, kas ar viņu visu dienu bijuši kopā medībās. Drīzāk ir sanācis pretējais variants, kad kucīte, lai gan piekususi, bet turpina dzīt, bet piekusušam sunim "pofig" un beztolkā klīst pa mežu. Kucīte ar neatlaidības pārākumu sit pušu fiziski spēcīgākos suņus.
Tāpēc jau bija jautājums,(mazliet savādākā vārdu sakārtojumā) kur medību procesā sunim viņa fizisko dotumu pārākums dod reālu pārsvaru pār kucēm? Es tādu neesmu novērojis.
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-03 11:00
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
26.11.2012. 15:27
Man ir divas sterilizētas takšu kucītes.Abām gan ir bijuši pa reizei kucēni.Tā kā netaisos nodarboties ar suņu selekciju uztaisīju viņām "čiks".Uz medībām tas nav atstājis absolūti nekādu iespaidu. Arī uz figūru ne.Kamēr bija viena kucīte viņa bija palaidusies slinkumā un resnumā tā, ka paiet gandrīz nevarēja.Domāju ,ka nu tūlīt būs beigas un paņēmu otru. Un šīs abas sāka dauzīties, kustēties ,un vecā nu jau 13 gadu dzīvo un mirt vēl netaisās.Medībās šīm stingri viss sadalīts. Kamēr vecajai spēks jauno alā nelaiž. Kad galīgi piekūst ,tad mainās.Tāpēc tagad parasti jauno ņemu pirmo un pēc laiciņa palaižu veco.Citādi vecā tā izliekas, ka pēc tam vairs divas dienas nekust.Katrā gadījumā manas sterilizētās kuces šancē daudz labāk nekā nekastrētie suņi ar kuriem kopā esmu medījis(takši, foksterjeri, jagdiņi).Katram jau protams savs suns ir vislabākais, bet tā kā bērnībā man ir bijuši arī suņu papi varu salīdzināt.
Žanna
Žanna
26.11.2012. 17:49
Jāni, piekrītu, ka mūsu realitātē tik lielas slodzes, lai kuce nespētu turēt, nemēdz būt.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2017-08-04 20:33
Atrašanās vieta: Ikšķiles un Ādažu/Sējas novadi
Medību stāžs: no 2002 gada dzinējs, kā mednieks no 2009 gada
Aprīkojums: Iž 58, Savage 308 win, Ata arms neo 12
Suņi: jagterjers Urga
27.11.2012. 15:49
kā ir ar fokšu, un jagdu kucēm/suņiem, vai tik nav tā ka alu medībās ir gan nozīme jo spēks un masa tomēr suņiem ir jūtami lielāka nekā kucēm.
man jagda kucīte bija 8kg suņi var būt pat 10kg, domāju ka būs jūtama starpība, vai var izvilkt dzīvnieku no alas vai nē.
Žanna
Žanna
27.11.2012. 16:51
Jāni, man pašai liekas, ka alu medībās tomēr ir labāks mazāks suns, man Grena un viņas meita Konda ir 33 cm skaustā un 7 kg svarā, šāda maza kucīte ielien jebkurā šķirbā, jo lapsu alas mēdz būt ļoti šaurām ejām. Ja suns ir "vilcējs", t.i. ar iedzimtu (vai iemācītu) tieksmi vilkt ārā, parasti lapsu tomēr izvelk, bet var arī kaut kur tas dzīvnieks iesprūst vai aizķerties un tad vienalga suns neko nevar padarīt.Ļoti grūti iet izvilkt jenotsuni,sevišķi rudens trekno, viņš kā korķis alā, un ja kāds pagrieziens, tad- čau, pat ar lielu suni iznāk bieži rakt. Izvilkt āpsi no alas- es uz tādiem brīnumiem neceru,un, ja citi stāsta-neticu, ja tā ir dzīvojamā ala, nevis dienas slēptuve.
Jebkurā gadījumā suns ar standartam atbilstošiem parametriem (skausta augstumu un krūšu apkārtmēru) ir piemērots medībām alās, jo standartu ir ne jau lohi rakstījuši ;)