Šodien vārdadienu svin Valters, Renārs, rītdien - Ruta, Rūta, Sigita, Angelika
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Kurš medībās labāks – suns vai kuce?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 27 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 06.12.2012. 08:25
Ar medībām saistītās tēmasMedību suņi

Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2024-02-08 18:48
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 10
Aprīkojums: IŽ27E Winchester SXR3006
Suņi: Latvijas dzinējs.
Medību trofejas: 7
04.12.2012. 14:14
Ne par tēmu,bet jautājums par suņiem. Vai vajag suņukiem dot kaut ko ēst pusdienu pārtraukumā medībās. Vai mednieki ēd,bet suņi skatās?
Līga
Līga
Pēdējo reizi manīts 2013-10-04 11:43
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: MK "Pociems"
Atrašanās vieta: Limbaži
Medību stāžs: 12 gadi
Aprīkojums: IŽ-27EM
Suņi: Bavārijas asinspēdu dzinējs suns - III.pak. pa m/c
04.12.2012. 14:29
Sunim medību medību laikā nedodu neko - ne pusdienā, ne pēcpusdienā. Ja medību mājā pēc medībām nākas uzturēties ilgāk, tad mašīnā līdz ir trauki, sausās barības viena porcija un svaigs ūdens. Ar pilnu punci skriet nebūtu labi. Fizisku slodze pēc pusdienām, sunim ieteicama tikai apmēram pēc vienas stundas. Pilns puncis un slodze = reizēm tas var draudēt ar kuņģa samešanos.
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
04.12.2012. 14:37
Noteikti gribēju uzrakstīt uz jauno žurnālu par daktera Beinarta rakstu, kur viņš iesaka suni pirms medībām pabarot!
Nu iedos kādam foksim vai jagdam kādu maizes riku un nekas traks gan jau nebūs, bet ja pirms medībām pabaros kaut ko smagu (kaut vai to pašu bladhaundu), pastāv reāla iespēja līdz klīnikai viņu nepaspēt aizvest :(
Nav sunim jāskrien ar pilnu vēderu! Nu kādu desas šķēli pusdienas pārtraukumā jau var iedot, bet ne ēst šā vārda pilnā nozīmē.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2024-02-08 18:48
Medību stāžs: 10
Aprīkojums: IŽ27E Winchester SXR3006
Suņi: Latvijas dzinējs.
Medību trofejas: 7
04.12.2012. 14:38
Paldies!
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2019-12-30 22:03
Mednieku organizācija: MK "Vāveres"
Atrašanās vieta: Rīga -Zolitūde
Medību stāžs: 12 gadi
Aprīkojums: Karabīne 308 win
Suņi: 5 Latvijas dzinējsuņi
04.12.2012. 15:11
Saviem sunčiem pirms medībām ēst nedodu ,ne no rīta ,ne pusdienā ,kad medības beigušās, lūdzu,ēdiet :) Arī sauso barību uz medībām līdz neņemu ,tikai konservus ,lai vēderiņš vieglāks un nav jāmeklē ūdens bļoda:)Parasti jau pēc medībām turpat uz vietas dabūn arī gaļu.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
04.12.2012. 15:35
Man kaimiņš savu suni tikai nedaudz iedot kaut ko vieglu, pusdienās ja kādu maizes riku un desas gabalu iedot tad nekā slikta nav, jo paši ziniet ka uz pilnīgi tukša kuņģa pašam negribās kaut ko darītites smagu.
Nedaudz kaut ko uz zoba var, bet ne pilnu kunģi piebāzt, jo bija mums viens tāds kadrs, tad pēc pusdienām bija tā ka slinks bija pāris mastus un vienkārši pastaigājās pa mežu!!!
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2017-09-27 19:30
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Skrundas puse
Medību stāžs: Kopš 2009.gada
Aprīkojums: Tikka T3 Hunter 308 win., FinnClassic 12/76
Suņi: Inkija, Bavārijas asinspēdu dzinējsuns
Medību trofejas: 11
04.12.2012. 15:40
Paldies Edgaram par jautājumu un dāmām par atbildēm.Kārtējo reizi saprotu kāds dunduks esmu,nu riktīgi pabaroju suņuku pirms medībām.Turpmā tā nedarīšu.Labi , ka labi beidzās.Starp citu Līga sadūšojos un paņēmu pirmo reizi sunci dzinējos.Pagaidām izrādīja interesi par procesu kopumā , bet ar dzīšanas darbu īsti neveicās , bet pa asinspēdu sašautajam aizgāja pa smuko.Esmu noskaņojies paņemt līdzi arī uz nākamajām , jo patika viņai tas tusiņš.Tā kā varbūt arī mana Bavāriete dzīs, ja nē tad arī nemocīšu vairs.
Slēpts
04.12.2012. 18:09
es savam ēst dodu tikai pēc medībām, pusdienās pilnīgi neko, nav sunim jāēd kautkādas desas un it sevišķi maize. No rīta pirms medībām suns nemaz pats negrib ēst ;)
Mārtiņš
Mārtiņš
Pēdējo reizi manīts 2022-10-03 02:03
Atrašanās vieta: Vecumnieki
Medību stāžs: No 2010 gada
Aprīkojums: IŽ-27 un Titan 6
Suņi: Asspalvainais taksis
05.12.2012. 07:56
Starpcitu Māri ja tev dzinējos un uz asinspēdu ir iespēja salikt savu sunīti kopā ar kādu jau reāli strādājošu suni, kas tiešām ir labs savā darbā- tas noteikti palīdzēs atrāk apgūt tavam sunim nodarbes knifus.
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-10-14 20:29
Lietotāja statuss: Eksperts
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
05.12.2012. 11:02
Mani suņi medību rītos neko neēd. Tā viņiem ir tāda kā pirmsmedību eiforija. Savukārt pusdienās dalos ar suņiem - ko pats ēdu, to dodu arī viņiem. Protams saprāta robežās. Doma, ka suns, ja būs badā, tad labāk dzīs, man šķiet smieklīga.