Edgar!
Nu ko lai es saku- dzinējmedības drīz paliks viens no medību veidiem kā lapsas medīt, un ja to nedarīs tajās, tad nesaprotu kā dzīvosim pēc jaunā medību likuma.
Man kā reizi sestdien lapsa kūmiņš uz gaidi atnāca- smuki izgaismoju ar lukturi - masenes šāviens un kūmiņš sāk ceļu uz PVD. 7Ls nosegs patronas izmaksas:)
Un tas ir pusautomāta mīnus- viena munīcija, bet plusu pusautomātam tomēr ir daudz.
Pēc diskusijas sāk likties ka beidzot vajadzētu izskanēt domai,par to ka katram medību veidam un medījamo dzīvnieku veidam vajadzētu būt ne tikai variācijām ar munīciju bet arī dažādiem ieročiem!Vai drīkstu paņemt cepumu?!:D:D
Ja pa lapsu iepiš ar 12 cal, var sanākt, ka tev katrā rokā pa lapsas pusei. Jautājums- vai PVD par pus lapsu arī dod 7 LVL? Ja dod, tad varka aiziet dubultā :)!!!
Lapsas, jāšauj ,tad kad ir normāls akots un ne ar liela kalibra medību lodi šaušanas pēc,bez tam pēdejos 3 gadus nekādu lielo lapsu pārpilnību nēsu nekur redzējis.
Slēpts
05.12.2012. 21:48
Tas tāpēc ka par to blusumaisu nomedīšanu var kādu latu ar dabūt. Kautkur lasiju, ka optimāls lapsu blīvums ir 2gab./1000ha. un ja tā ir, tad diezvai viņas var redzēt vispār.
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
06.12.2012. 09:22
.. palasi vecās medību grāmatas un tur viss ir aprakstīts cik un kādu sugu dzīvnieki ir jābūt pēc skaita uz 1000 ha
Tīri pašizglītībai vecās grāmatas nenoliedzami ir ļoti labas. (Starp citu - Edgar, ja Tev ir pie rokas, lūdzu ieskanē un ieliec forumā, tas būtu ļoti noderīgi.)
Tikai jāņem vērā ka starp "senāk" un "tagad" ir diezgan būtiskas atšķirības gan saimnieciskās intensitātes, gan sociālekonomiskajos, gan fizioģeogrāfiskajos aspektos. Tādēļ gluži 1:1 mēs vecās zintis pārņemt nevaram.
Nu ko lai es saku- dzinējmedības drīz paliks viens no medību veidiem kā lapsas medīt, un ja to nedarīs tajās, tad nesaprotu kā dzīvosim pēc jaunā medību likuma.
Man kā reizi sestdien lapsa kūmiņš uz gaidi atnāca- smuki izgaismoju ar lukturi - masenes šāviens un kūmiņš sāk ceļu uz PVD. 7Ls nosegs patronas izmaksas:)
Un tas ir pusautomāta mīnus- viena munīcija, bet plusu pusautomātam tomēr ir daudz.
Vesels ēdis, lai iet labumā!
;-)))
Tīri pašizglītībai vecās grāmatas nenoliedzami ir ļoti labas. (Starp citu - Edgar, ja Tev ir pie rokas, lūdzu ieskanē un ieliec forumā, tas būtu ļoti noderīgi.)
Tikai jāņem vērā ka starp "senāk" un "tagad" ir diezgan būtiskas atšķirības gan saimnieciskās intensitātes, gan sociālekonomiskajos, gan fizioģeogrāfiskajos aspektos. Tādēļ gluži 1:1 mēs vecās zintis pārņemt nevaram.