Šodien vārdadienu svin Sindija, Sintija, Elfrīda, rītdien - Margots, Igors, Ingvars
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Pareiza atbildīgās personas medību norises dokumentēšana!

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 12 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 27.02.2013. 12:13

Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
22.02.2013. 14:49
Nu tad vajadzēja to izgriezt ārā no teksta, nevis past copy :)
Egils
Pēdējo reizi manīts 2023-09-23 19:56
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Medību trofejas: 1
22.02.2013. 16:35
Nelimitētos ej un šauj, neko Tev vairs nevajag. Pēc tam saraksti nomedīto dzīvnieku žurnālā.
Slēpts
22.02.2013. 17:15
Pēc VMD reorganizācijas par šiem jautājumiem atbild viens cilvēks virsmežniecībā nevis "piemājas VMD" ( acīmredzot šeit domāts tagadējais mežzinis ), kurš acīm redzot nav bijis pietiekami kompetents ( lai gan būtu jābūt ).
Šim cilvēkam virsmežniecībā ( VMD mājas lapā to var sameklēt ) tad arī jāpiesaka medības uz visu sezonu ( mutiski vai rakstiski ) un sezonas beigās jānodod atskaite par nomedītajiem dzīvniekiem pēc VMD apstiprinātas formas. Par dokumentiem - vajag pārlasīt medību likumu un noteikumus, tur viss izklāstīts.
Par papīru caurumošanu gan jāsaka, ka medību iecirknī tas nav atļauts. Tam domātas tikai licenzētās šautuves ( diemžēl ).
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2021-02-24 23:07
Mednieku organizācija: uz 8 nevar salasīties nekad
Atrašanās vieta: dīvāns, dators
Medību stāžs: arvien lielāks
Aprīkojums: ir
Suņi: vakcinēti
22.02.2013. 17:46
Par papīru caurumošanu gan jāsaka, ka medību iecirknī tas nav atļauts.

Izgriez no papīra lapsu - un uz priekšu! Kā pēc šāvienu trokšņa var noteikt tiek šauts pa papīru vai lapsu kāsi?
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2025-02-12 15:16
22.02.2013. 18:34
Māri - par atskaitēm viss skaidrs, cilvēks it kā arī zināms, tikai tas cilvēks pēc tam, kad reģistrēja iecirkni man teica, ka "kad saņemsi pa pastu apstiprinājumu, tad aizej uz savu tuvējo VMD un piesaki medības uz visu sezonu". Diemžēl, tajā VMD neviens ne bū ne bē, un tas ir skumji.
Par mērķī šaušanu - nu skaidrs, ka to var darīt tikai licencētās šautuvēs, bet ..... es tak varu aizšaut garām lapsai un trāpīt nejauši blakus esošajā ķirbī.....
Par dokumentiem - nu lūk, es lasu tos likumus, mazliet putrojos, tālab lūdzu palīdzību, varbūt vairāk pieredzējušie kolēģi var man "iztulkot" tos noteikumus tā lai es skaidri saprotu ko vajag. Tas tak ir visas mednieku saimes interesēs! Kā jau sākotnēji citēju vienu noteikuma punktu, tad, manuprāt, nelimitēto medībās it kā pārskats nav vajadzīgs, bet ja nu tomēr ir... Esi cilvēks Māri Bērziņ, pasaki kā tur īsti ir ar tiem dokumentiem un es būšu ļoti Tev pateicīgs!
Slēpts
22.02.2013. 18:39
man gan šķiet, ka noteikumos ir saprotami uzrakstīts, ka pārskatu nelimitējos vajag, ja tiek nodots ierocis vai nelimitētie tiek medīti dzinējmedībās
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2025-02-12 15:16
22.02.2013. 19:26
Es Ģirt tā arī sapratu, tik mazliet samulsu un sabijos par savām spriešanas spējām :) Paldies!
Slēpts
22.02.2013. 19:45
Visas mednieku saimes interesēs ir, ka cilvēks, kurš reģistrējis savu medību iecirkni ļoti labi zin medību likumdošanu...
Jā, un aizšaut garām lapsai un nejauši trāpīt mežacūkai. Tāds jau bieži vien ir tas mazo medību iecirkņu mednieku mērķis.
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2025-06-27 06:19
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
22.02.2013. 20:25
.../par atskaitēm viss skaidrs, cilvēks it kā arī zināms, tikai tas cilvēks pēc tam, kad reģistrēja iecirkni man teica, ka "kad saņemsi pa pastu apstiprinājumu, tad aizej uz savu tuvējo VMD un piesaki medības uz visu sezonu". Diemžēl, tajā VMD neviens ne bū ne bē, un tas ir skumji./... - tam nu gan - / Diemžēl, tajā VMD neviens ne bū ne bē, un tas ir skumji./ - negribas ticēt.
Mani vairāk satrauc nelimitēto medību popularīzēšana publiko ūdenstilpņu tauvas joslā.... Paša īpašumā 600 m tādas joslas, mednieku formējumam, kurā esmu medību koordinātors, 10 km !!!! .
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2021-02-24 23:07
Mednieku organizācija: uz 8 nevar salasīties nekad
Atrašanās vieta: dīvāns, dators
Medību stāžs: arvien lielāks
Aprīkojums: ir
Suņi: vakcinēti
22.02.2013. 20:41
Aigar- cik es saprotu, tad pa Taviem 600m pīļu sezonas laikā drīkst blandīties ar plintēm visi Latvijas mednieki.Vienīgi ja tavs malkas škūnītis ir tuvāk par 150m tad nedrīkst šaut.Tā ka sabūvē visādus škūnīšus tā lai tavi 600m paliek medībām neinteresanti.