Pilnībā piekrītu iepriekšējos divos postos rakstītajam par žurnālā Medības publicētajām garajām tēmām, kuras pēc virsraksta liekas interesantas, bet satura ziņā tulkojums no kāda kataloga un interesants tikai puišeļu līmenim, kas redz to lietu pirmo reizi! Daudz ūdensgabali, t.sk. redaktores slejas bez odziņas. Pirmā nakts burvība ir pāri, tagad sāksim vērtēt reāli pēc darbu (satura) kvalitātes un cerēsim, ka konkurence nostrādās pozitīvi!
Pilnīgi pievienojos Ulda teiktajam. Jau vairākkārt esmu secinājis, ātri pāršķirstot žurnālu uzmet aci virsrakstiem- super būs ko palasīt. Izlasi rakstu un viss pa tukšo. Rakstā nekas konkrēts pateikts nav nofotogrāfēti pieci naži, kam kurš domāts, ar ko tas ir labāks par citiem tā arī nav. Salīdzinam divas karabīnes un pāris optikas jaunais ir labāk, bet ar ko tā ari nav pateikts "ASV+", kas tas tāds varbūt es to jau zinu, bet tad es šo rakstu nelasītu, bet paskaidrot var divos teikumos. Tad rakstam ceļas vērtība. Laidēm dažādi vaidziņi. Nu un tad. Kāda jēga no tā. Vairāk kā puse ražotāju (arī no biezā gala)ražo ieroču laides bez vaidziņiem. Kas tie ir galīgi ambāļi, vai tomēr tā vajag. Izlasot rakstu pa vairākām lappusēm gribas tomēr kādu gala rezultātu. Patīk "Medības"mazie sīkie knifiņi. MMD Zihmaņa veidotie ieroču apskati. Konkurence vedīs uz attīstību - cerēsim!
Man vairāk prasītos, ka rakstos apskatītās tēmas būtu dziļāk niansētas, ar tehnisko informāciju, faktiem.
Teiksim, raksts - "Katram nazim savs saimnieks". Tādu rakstu varētu publicēt kādā skautu puišeļu žurnālā, nevis
nopietniem vīriem. Man prasās lai būtu aplūkotas izmantojamo metālu markas, to īpašības, katrā konkrētā
sitācijā, izmaksas, trīšanas paņēmieni, leņķi, spalu materiāli, to plusi un mīnusi u.t.t.
Un tas būtu jādara profesionalim, ne tikai medniekam bet arī "metālistam", kalējam, inženierim,
nevis hobby līmeņa pārdevējam.
Žurnālam nav vērtības, ja uzraksta, ka gaļu griež ar nazi, bet man svarīgi - ar kādu
nazi man griezt konkrētā sitācijā, ja es to nezinu, tad izstāstiet naža asmeņa izvēles un kopšanas nosacījumus.
Tas pats arī par ieročiem, laidēm -informacija puišeļiem, ir tādi un tādi, var arī izšaut. Par laidēm sīkāk lūdzu,
kā izvēlēties, kā nomērīt, lūdzu izmēros un centimetros. Tad žurnālam būs bibliogrāfiska vērtība,
bet tagad tāda informatīva lapele.
Slēpts
07.02.2013. 12:14
Mani jau arī kā jauno interesē viss kas, bet tur jau no tiem rakstiem var jau izlobīt daudz ko noderīgu. Vēl ļoti nevēlētos, lai žurnālā sāk rakstīt par tālajām, ''eksotiskajām'' medībām- āfrikas utt. Do domāju, ka lielākajai daļai tas ir neaizsniedzams un arī nekas īpaši interesants- tas, lai paliek resnajiem biezajiem.
Es gan vairāk gribētu kādu sadaļu jaunajiem medniekiem kur būtu rakstīts par to kā medīt, ko un kā pareizāk un prātīgāk būtu darīt... :)
Slēpts
07.02.2013. 11:48
Par žurnālu ''Medības'' neko sliktu ,vismaz pagaidām, nav ko teikt. Interesanti, ka katrā žurnālā sīkāk aprakstīts par vienu zvēru. Protams rakstīt par katru vēl ir daudz, bet novēlu, lai nepietrūkts zvēriņu! :D Man kā iesācējam gribētos vairāk lasīt kaut ko par ieročiem, munīciju - kas, ko, kā, salīdzinājumi utt...
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
07.02.2013. 09:00
Ar viedokli ir kā ar transportu - kam nav sava, tam jāizlīdzas ar sabiedrisko. No šāda skatu punkta es balsoju par "Medības", jo iegūstu informāciju "bez ievirzes".
Teiksim, raksts - "Katram nazim savs saimnieks". Tādu rakstu varētu publicēt kādā skautu puišeļu žurnālā, nevis
nopietniem vīriem. Man prasās lai būtu aplūkotas izmantojamo metālu markas, to īpašības, katrā konkrētā
sitācijā, izmaksas, trīšanas paņēmieni, leņķi, spalu materiāli, to plusi un mīnusi u.t.t.
Un tas būtu jādara profesionalim, ne tikai medniekam bet arī "metālistam", kalējam, inženierim,
nevis hobby līmeņa pārdevējam.
Žurnālam nav vērtības, ja uzraksta, ka gaļu griež ar nazi, bet man svarīgi - ar kādu
nazi man griezt konkrētā sitācijā, ja es to nezinu, tad izstāstiet naža asmeņa izvēles un kopšanas nosacījumus.
Tas pats arī par ieročiem, laidēm -informacija puišeļiem, ir tādi un tādi, var arī izšaut. Par laidēm sīkāk lūdzu,
kā izvēlēties, kā nomērīt, lūdzu izmēros un centimetros. Tad žurnālam būs bibliogrāfiska vērtība,
bet tagad tāda informatīva lapele.