Medību stāžs: no 2002 gada dzinējs, kā mednieks no 2009 gada
Aprīkojums: Iž 58, Savage 308 win, Ata arms neo 12
Suņi: jagterjers Urga
Medību trofejas: 1
30.01.2013. 16:45
cik nopratu likumprojekta apspriešanā bija runa par platību un to ka vismaz 20% jābūt meža (mazākais mežainuma procents LV) Tagad esošie 1000ha meža šķiet ka tiks "mīkstināti" vai to mēģinās izdarīt.
Un par to sargāšanu- domāju attiecīgos rajonos to nav iespējams fiziski izdarīt(lielāki vai mazāki postījumi būs), ja nesamazina dzīvnieku kopējo skaitu.
un tikai nesakiet Juri ka tu savu iecirkni nosargā tā ka postījumi no būtiskiem pāriet nebūtiskos (teiksim no 20% attiecīgam laukam uz 4 %) neticu !!
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
30.01.2013. 16:35
Neredzu ne vienu iemeslu,kāpēc susscofra būtu jāiekļauj nelimitēto sarakstā. Vienā no līgumplatībām, kurā medīju,šo sezon, graudu pirms un piengatavības laikā, problēmas sagādāja briežu govis,kuras noslēpušas savus teļus meliorācijas grāvjos,ik dienas, vismaz 4 stundas, barojās graudaugu laukos....īpaši neieskatoties,postījumus neredz,jo šim vislabāk garšoja vārpas.
TAD JAU ILGI NAV JĀGAIDA,LAI KĀDS MĒĢINĀTU..... ARĪ ŠĪS IEKĻAUT NELIMITĒTO SARAKSTĀ.
Pašreizējā cūku situācijā sanāk ,ka mednieki parazitē uz zemnieku rēķina grib lai cūku būtu daudz un pie dirsas par zemnieka ražu.Ir mednieki kuriem medības ir atpūta ,sports un vaļasprieks un ir slimi greizsirdīgi fanātiķi kurie domā tikai par savu labumu tādiem neviens likums nebūs labs.
Protams lauksaimniekiem būs jānokārto attiecīgie papīri par iecirkni un var aicināt pie sevis jaunos un bezkolektīvu medniekus kuri grib un var sargāt ražu.
Medību stāžs: no 2002 gada dzinējs, kā mednieks no 2009 gada
Aprīkojums: Iž 58, Savage 308 win, Ata arms neo 12
Suņi: jagterjers Urga
Medību trofejas: 1
30.01.2013. 16:13
Bezlimita cūkas dotu iespēju tikt pie vērtīgām trofejām arī jaunajiem medniekiem kā arī medniekiem kam nav sava kolektīva.
Jurim Silam
Jebkurā gadījumā medījot nelimitētos ir jāizveido savs medību iecirknis ! tas neattiecas tikai uz publiskajām udenstilpēm un to tauvas joslā medījamo jenotsuni un amerikas ūdeli un protams ūdensputniem.
Slēpts
30.01.2013. 15:55
Mans viedoklis ka meža cūka tiek ielikta nelimitēto sarakstā ir tīrākais murgs jo:
Zemniekam ja tiks dota pašam medīt cūkas kā nelimitētās-medību kolektīvam līgumu vairs nenoslēgt.
Zemniekam meža dzīvnieks ir kaitēklis-te es nerunāju par zemnieku-mednieku.Līdz ar to viņš nešķiros vai tur mamma ar sivēniem vai kuilēns.Viņam galvenais būs likvidēt kaitēkli.
Esmu saskāries ar tādu situāciju-kamēr zemnieks ir tikai zemnieks bet nevis zemnieks-mednieks,Tu vari izstiepties-bet neiestāstīsi ka dzīvnieks ar grib ēst.
Un vai ta tiešām kolektīviem trūkst atļaujas uz meža cūkām?
Juri, katrā vietā un katrs zemnieks attiecas pret to ko mēs darām dažādi, un ja tiks dota zaļā gaisma tici man daudzās vietās būs tā ka zemnieks šaus visu kas kustās un kas nekustās. Tas trakais zemnieks kurš mums patstāvīgi smadzenes čakarē, jau grasās kārtot medību ieroča iegādi pašaizsrdzībai un ar vienu auss galu dzirdēju ka jau grasās pats darīt galu šiem te kustoņiem bez mednieku palīdzības, protams tika brīdināts par visiem likuma pārkāpumiem, bet viņš atbildēja, drīz būs jauns likums un es varēšu uz savas zemes šaut visu un bez ierobežojuma. Tā lūk.
Tu uzskati ka būs nelimitētie vairāk parādīsies trofejnieki ,šaubos, otrādi tiks izšauts ar laiku viss kas var būt trofeja jo kā tu raksti ka varēs medīties arī tie kas nav koletkīvā, tipa man ir 5 ha, uz mana lauka atnāk rukšu bars un es no tā bara pāris novācu, laikam tā vēlies lai būtu vai ne!!! Tat toč dzīvnieku skaits nevis palielināsies bet tikai samazināsies. Sāksies bardaks un anarhija ja tiks dota zaļā gaisma tādām medībām. Bet pie šī brīža likuma otrādi gandrīz katru šāvienu kontrolē tas kolektīvs kurš medās tur, bet pie jaunā likuma būs tā ka katrs darīsies kā vēlas.
Atrašanās vieta: Jelgavas novads, Kalnciema pagasts
Medību stāžs: 52 gads
Aprīkojums: IŽ-58MAE, TIKKA 650M (30-06)
Suņi: pašreiz nav
Medību trofejas: 6
30.01.2013. 14:12
Droši vien, ka atradīsies arī tādi pilsoņi, kuri novāks sivēnmāti vasarā, labības laukā, tāpēc es arī esmu noteikti pret meža cūku ieskaitīšanu nelimitēto dzīvnieku sarakstā. Tomēr, ja mūsu pārstāvji nu nekādi nevar izturēt zemnieku spiedienu, pieļauju, ka varētu medīt nelimitēti tekošā gada sivēnus līdz 31. decembrim. Tur nu liela skāde nebūtu, vismaz kāds kompromiss.
Medījot nelimitēti cūku skaits sākumā noteikti samazināsies, lielākais risks ir tieši sākot ar labības sēju līdz novākšanai pastiprinātai meža cūku medīšanai, nešķirojot, vai tā ir mamma ar sivēniem vai pagājušā gada dzīvnieks. Vēlāk risks, manuprāt, paliks mazāks, jo nu nav daudz tādu cilvēku, kuriem vajag nomedīt 20 cūkas un vēl tirgoties.
Ar laiku, domāju, ka cūku skaits nostabilizētos, bet, protams, ne tuvu pašreizējam blīvumam.
Leišiem nu jau ilgāku laiku cūkas ir nelimitētas. Nezinu pašreizējos datus, bet dažus gadus atpakaļ Kauņas konferencē, nebija datu, ka cūku skaits samazinās. Viņiem pavisam cita sistēma, citas problēmas, citi apstākļi, tā ka uz to daudz nevar skatīties.
Tas ir tikai mans viedoklis, nevienu neapvainojot.
Ne spalviņas!!!
Edgar nejauc ,tādi zemnieki ir tikai zemnieki(nav mednieki) un ir daudzi zemnieki kuri ir arī mednieki un nekad tā nedarīs . Protams,ka katrs mednieks gribētu lai cūku blīvums būtu tāds lai katrās medībās tiktu pie šaušanas un ko tad darīt lauksaimniekiem kuri praktiski arī ir galvenie cūku uzturētāji?Bezlimita cūkas dotu iespēju tikt pie vērtīgām trofejām arī jaunajiem medniekiem kā arī medniekiem kam nav sava kolektīva.
Juri es zinu personīgi tādus zemniekus, ja protams pieņems likumu, tad pat tāds skats neapturēs izdarīt šāvienu pa sivēnmāti, kaut arī mazie pēc tam būs nolemti :(
Mums pilnīgi pietiek tagad iesniegtā limita.
Nezinu smirdīgs kuilis daudzi saka, kārtīgi to gaļu izmērcē un viss ir štokos, protams jūtīsies nedaudz kuiļa smarža, bet nedaudz vairāk pieliki garšvielu un aiziet pa pirmo, pārbaudīts uz citiem :)
Un par to sargāšanu- domāju attiecīgos rajonos to nav iespējams fiziski izdarīt(lielāki vai mazāki postījumi būs), ja nesamazina dzīvnieku kopējo skaitu.
un tikai nesakiet Juri ka tu savu iecirkni nosargā tā ka postījumi no būtiskiem pāriet nebūtiskos (teiksim no 20% attiecīgam laukam uz 4 %) neticu !!
TAD JAU ILGI NAV JĀGAIDA,LAI KĀDS MĒĢINĀTU..... ARĪ ŠĪS IEKĻAUT NELIMITĒTO SARAKSTĀ.
Protams lauksaimniekiem būs jānokārto attiecīgie papīri par iecirkni un var aicināt pie sevis jaunos un bezkolektīvu medniekus kuri grib un var sargāt ražu.
Jurim Silam
Jebkurā gadījumā medījot nelimitētos ir jāizveido savs medību iecirknis ! tas neattiecas tikai uz publiskajām udenstilpēm un to tauvas joslā medījamo jenotsuni un amerikas ūdeli un protams ūdensputniem.
Zemniekam ja tiks dota pašam medīt cūkas kā nelimitētās-medību kolektīvam līgumu vairs nenoslēgt.
Zemniekam meža dzīvnieks ir kaitēklis-te es nerunāju par zemnieku-mednieku.Līdz ar to viņš nešķiros vai tur mamma ar sivēniem vai kuilēns.Viņam galvenais būs likvidēt kaitēkli.
Esmu saskāries ar tādu situāciju-kamēr zemnieks ir tikai zemnieks bet nevis zemnieks-mednieks,Tu vari izstiepties-bet neiestāstīsi ka dzīvnieks ar grib ēst.
Un vai ta tiešām kolektīviem trūkst atļaujas uz meža cūkām?
Tu uzskati ka būs nelimitētie vairāk parādīsies trofejnieki ,šaubos, otrādi tiks izšauts ar laiku viss kas var būt trofeja jo kā tu raksti ka varēs medīties arī tie kas nav koletkīvā, tipa man ir 5 ha, uz mana lauka atnāk rukšu bars un es no tā bara pāris novācu, laikam tā vēlies lai būtu vai ne!!! Tat toč dzīvnieku skaits nevis palielināsies bet tikai samazināsies. Sāksies bardaks un anarhija ja tiks dota zaļā gaisma tādām medībām. Bet pie šī brīža likuma otrādi gandrīz katru šāvienu kontrolē tas kolektīvs kurš medās tur, bet pie jaunā likuma būs tā ka katrs darīsies kā vēlas.
Medījot nelimitēti cūku skaits sākumā noteikti samazināsies, lielākais risks ir tieši sākot ar labības sēju līdz novākšanai pastiprinātai meža cūku medīšanai, nešķirojot, vai tā ir mamma ar sivēniem vai pagājušā gada dzīvnieks. Vēlāk risks, manuprāt, paliks mazāks, jo nu nav daudz tādu cilvēku, kuriem vajag nomedīt 20 cūkas un vēl tirgoties.
Ar laiku, domāju, ka cūku skaits nostabilizētos, bet, protams, ne tuvu pašreizējam blīvumam.
Leišiem nu jau ilgāku laiku cūkas ir nelimitētas. Nezinu pašreizējos datus, bet dažus gadus atpakaļ Kauņas konferencē, nebija datu, ka cūku skaits samazinās. Viņiem pavisam cita sistēma, citas problēmas, citi apstākļi, tā ka uz to daudz nevar skatīties.
Tas ir tikai mans viedoklis, nevienu neapvainojot.
Ne spalviņas!!!
Mums pilnīgi pietiek tagad iesniegtā limita.
Nezinu smirdīgs kuilis daudzi saka, kārtīgi to gaļu izmērcē un viss ir štokos, protams jūtīsies nedaudz kuiļa smarža, bet nedaudz vairāk pieliki garšvielu un aiziet pa pirmo, pārbaudīts uz citiem :)