Šodien vārdadienu svin Jēkabs, Žaklīna, rītdien - Ance, Anna, Annija
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Kada varbutiba bezlimita mezacukas atsausana nakama medibu gada Latvija

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 52 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 02.03.2013. 15:44

Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-27 12:28
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
07.02.2013. 11:34
Saliņa kungs - atgādināšu, ko vēlamies redzēt, lai varētu palīdzēt:

1.Jūs norādījāt, ka nevarot lauzt līgumus. Lūdzu līgumus, ar aizkrāsotiem personas un citiem noslēpumā tinamie datiem, studijā. Arī līgumus par zemes nomu.
2.Jūs norādījāt, ka Jums problēmas sagādā vairāki kolektīvi. Lūdzu konkrēto medību platību lietotāju meža cūku uzskaites, iedalītā limita un limita izpildes datus studijā, VMD šo informāciju noteikti izsniegs.
3. Lūdzu sastādītos aktus par postījumiem studijā;
4. Lūdzu pretenzijas medību tiesību lietotājam studijā;

PS. Piedāvājums arī joprojām paliek spēkā - slēdzam līgumu, 30% no Jūsu zaudējumiem atvēliet man un 60% no zaudējumiem ietaupīsiet. 10% ir neparedzētas lietas, par tiem negarantēju.
Arnis
Arnis
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
07.02.2013. 11:40
Jasinska kungs - ja Saliņa kungs parādītu prasītos dokumentus (vēlreiz - bezpersoniskus, mani neinterē ne konkrēti vārdi, ne uzvārdi, ne kadastri un tā tālāk), tad varētu ieteikt konkrētas klauzulas, kas šīs tiesības ļautu pielīgt jau tagad.
Ja medību tiesību lietotājs negrib un nesaprot, tad ir cits mehānisms - ja reiz cūkas ir problēma visiem konkrētajā apvidū. Un, ja reiz ir tie postījumu akti. :)
Vēlreiz - es neredzu patiesu vēlmi Saliņa kungam risināt problēmu. Es redzu vēlmi iegūt meža cūkas kā nelimitēto. Un visi argumenti tiek pieskaņoti šai vēlmei. Tā ir ļoti fundamentāla atšķirība.
PS. Es sniedzu arī juridiskas konkrētas konsultācijas, bet tas gan nenotiek publiski un kaut ko maksā, arī tāda opcija ir pieejama. :)
Mārtiņš
Mārtiņš
Pēdējo reizi manīts 2023-06-30 23:55
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Trikāta
Medību stāžs: no 87.g
Aprīkojums: 16., 12., 243.
Suņi: taksis Teodors
Medību trofejas: 25
07.02.2013. 11:58
Laurim Saliņam ieteiktu aizbraukt pieredzes apmaiņā pie lielsaimnieka Riharda Circeņa.Viņa laukiem visa dzīvā radība met līkumu.Cūka,ja reiz iebāž degunu kviešos,tad uz tā lauka vairs nerādās.Tos graudus gan mutē bāzt neiesaku.Var jau būt,ka biju trāpījis pēc kārtējās miglošanas-sūri kā ievogas.
Arnis
Arnis
07.02.2013. 12:00
Drusku praktisks piemērs, kā reizi par Vidzemi - kolektīvs, kurā medīju, ir Vidzemē. Vietā ar ļoti izteiktu lauksaimniecību. Mēs medījam vasarā, arī "pilsētnieki", limita lielākā daļa izpildas vasarā un pārējais faktiski par 90% ir izpildīts jau novembrī - decembra sākumā mums vēl bija atlicis aļņu limits, bet meža cūkas dzinējmedības vairs nemedīja. Savas individuālās licences esmu 2 medību reizēs šogad nomedījis, vēl palikušas dažas medniekiem uz rokām, kas tiks nomedītas līdz sezonas beigām. Tā medam jau vairākus gadus - limita izpilde ir tuvu pie/tieši 100%. Postījumi ir, bet kopumā tādi, kas ietilpst kategorijā "samērīgs risks". Ja kādam lauksaimniekam ir problēmas, viņš informē un tai vietai tiek pievērsta pastiprināta uzmanība.
Toties, mums kā medniekiem ir jau reāls pierādījums, ka mēs patiešām ejam medīt un nomedījam. Ja ir pretenzijas - tās var adresēt limita izsniedzējam :) Bet, kā jau rakstīju - problēmu nav. Limitu gan paši vērtējam, ka iedod par mazu, jo cūku skaits tiešām pieaug ar visu 100% limita izpildi. Iespējams, nākošajā sezonā nopietnāk prasīsim lielāku...bet tas tā, es te par principu rakstu, ka tiešām nesaprotu, kur ir problēma, ja visi sarunājas un medī :)
Pafantazēsim: gadījumā, ja mums nebūtu limita - kā mēs pierādītu, ka tiešām medījam? Un ko var nomedīt labībā līdz viduklim, ja ir iznākušas 2-3 cūku mātes ar mazajiem? Strīpainos neredz, pa viņiem notēmēt nav iespējams. Ko tādā situācijā nomedīs tas "pieaicinātais lauksaimnieka čoms"? Var izšaut gaisā, bet pēc pieredzes - tas ne vienmēr līdz, pēc stundas būs atpakaļ. Un kā savam čomam skatīties acīs, citreiz vēl neaicinās - jāgriež vien nost cūkmāte...
Ar to es nepavisam nesaku, ka pieaugušās sievišķā dzimuma cūkas nav jāšauj - ir un kā vēl, bet ne jau tad, kad no vienas pieaugušās ir atkarīgi maziņi sivēni, kas faktiski lemti diezgan mokošai nāvei...bet, ja nu situācija ir pilnīgi ārkārtēja, arī to var, protms, darīt. Tikai vietējā kolektīva biedrs, tāds kurš saprot ko un kādēļ dara, nevis pieaicināts čoms, kas atbrauca, izšāva, aizbrauca un otreiz atbrauks varbūt pēc gada. Medību saimniecība arī ir saimniecība. Atkal, nepārprast, nesaku, ka medību saimniecība, kas orientēta uz nemitīgu dzīvnieku skaita pieaugumu ir pareiza. Bet tas ir jārisina savādāk, nevis ar "čomiem"...
Tieši tādēļ ļoti vēlos izprast konkrēto Saliņa k-ga problēmu. Un tieši tādēļ būšu pilnīgā opozīcijā "meža cūkas - nelimitētie" apoloģētiem! Centriski vai ekscentriski - jebkā, bet pret muļķīgām idejām cīnīšos VISIEM IESPĒJAMIEM TIESISKIEM LĪDZEKĻIEM.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
07.02.2013. 12:01
Valērij!
Es vēlos pateikt mūsu daudzu tautiešu mentiletāti ka visur vajad dokus un vēl nav garants ka tie tiks pieņemti bez attiecīgo iestāžu parakstiem un zīmēm. Un lai tādus dokus sagatavotu jāizlieto ne tikai savs laiks, bet arī attiecīgā naudas summa. Jo ja es piemēra pēc vienkārši aizpildīšu A4 formāta lapu, man atkal neviens neticēs, bez attiecīgo iestāžu akcepta, bet par valdību viss ir otrādi tur tiek ierkatīti reālie dati un tos datus ieraksta speciālisti no ES un no ASV, bet vienlga mūsu 100 gudrie tam netic, tas ir manu domu gājiens ir tāds vai tu raksti A4 formāta lapu vai nu tiek iesniegti attiecīgie dokumenti vienalga neviens nevienam netic. Vienīgi kas var notikt tas ir norauties no kaut kā par kaut kādu dokumentu parādīšanu sabiedrībā!!!
Es nēesmu par nelimitētām mc, bet esmu par lai medību kolektīvs sāktu reāli kaut ko darīt lai kaut cik glābtu izveidojušos situāciju, bet nevis sēdētu un klusētu, bet aiz muguras fūrēm ber barotavas un vairo tās mc.
Es tagad riktīgi tā neaizstāvu zemniekus, jo arī zemniekam jāsaprot ka mednieks nu nevar katru diennakts stundu pavadīt uz lauka, bet jāatrod kopējā valoda un jāatrisina izveidojusies situācija.
Nu labi uzcels tos žogus visiem laukiem, un tad ko mēs darīsim un vai mēs vispār būsim tad vajadzīgi ja tā būs, jo mēs esam atkarīgi no zemniekiem, un kā arī zemnieki pie šī brīža situācijas ir atkarīgi no mums. Un katrā reģionā ir pilnīgi savādāka situācija, vienā vietā to mc vajag vēl pameklēt, bet citās vietās to ir pilns kā tarakānu, dzīvo katros krūmos.
Un varu saderēt ja medību kolektīvs pildītu limitu vismaz 90% robēžās tad tāda situācija diez vai būtu izveidojusies.
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2021-02-24 23:07
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: uz 8 nevar salasīties nekad
Atrašanās vieta: dīvāns, dators
Medību stāžs: arvien lielāks
Aprīkojums: ir
Suņi: vakcinēti
07.02.2013. 12:02
Arni - ja izanalizējot visus Laura iesniegtos papīrus nonāksi pie slēdziena , ka posts ir liels ,Tu tāpat nepateiksi ,ka cūkām jābūt nelimitētām, tā kā jēgas nav. Un kā būt ar tām sievasmātēm ar kurām vietējie mednieki noslēdz līgums lai nebūtu pārrāvumu platībās un kad m/c sāk ēst nost kartupēļus pasaka lai izkar uz lauka trusenes jo redz mums ir lielāki lauksaimnieki kam jāsargā un no viņu līgumiem vairāk labuma.
Arnis
Arnis
07.02.2013. 12:06
Jāni, izanalizēšu un ieteikšu ko "in general" darīt konkrētajā tiesiskajā situācijā. Ja grib pavisam konrkēti - ar iesniegumu un citu dokumentu sastādīšanu, tad tas jau ir maksas pakalpojums.
Un sievasmātes - atkal, konkrēti - cik liela platība, cik tālu mežs, kāda konfigurācija, utml. Jo bieži vien tādai sievasmātei uzstādīt žogu ir tieši tikpat dārgi, cik 3 reizes turp un atpakaļ aizbraukt tiek nodedzināts degvielā.
PS. Pamēģiniem A.Zariņa atrasto repelentu - viņš reāli strādā. Mēģini uz sievasmātes tupeņiem, paņem nedaudz - redzēsi, STRĀDĀ!!!
Arnis
Arnis
07.02.2013. 12:09
Edgar - nekļūsti smieklīgs, man vajag dokumentus, lai saprastu Saliņa kunga problēmu un epohālo frāzi par to, ka līgumus NEVAR LAUZT! Ne jau zīmogi mani interesē. :)
Arnis
Arnis
07.02.2013. 12:17
Respektīvi - ja ir nopietna vēlme izprast tiesiskās nianses - arnis.puksts@medniekiem.lv
Te vairs nerakstīšu. Šīs ir forums, bet brīžiem te iet "čata" režīmā. Tā kā nevaru visu laiku sēdēt un refrešot, jo ir ko darīt, tad rezumējot:
Mana pozīcija paliek nemainīga - arī ar esošo tiesisko regulējumu pilnīgi pietiek, lai risinātu problēmas. Ja ir vēlme tās risināt. Paredzētie grozījumi šo situācijas risināšanu faktiski ļoti atvieglo - JA IR TĀ VĒLME. Bet meža cūkas par nelimitētiem pasludināt nedrīkst. Tad lauksaimnieki "in general" sāks maksāt par to, ka viņu laukus sargā :) ne uzreiz, bet 5-10 gadu laikā stabili. Pamatojums - turpat 50% mednieku būs vecumā, kas ir līdzīgs vidējam vīriešu dzīves ilgumam valstī. Jauno mednieku nav. Tā kā - domājiet, kungi drusku plašākās kategorijās - gadi skrien ļoti ātri.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
07.02.2013. 12:19
Arni bet ja lielākā iesētās platība arī viņam sastāda nomātā zemes platība un medību līgums ir noslēgts nevis ar viņu bet ar reālo zemes īpašnieku, tad ko darīt šajā gadījumā. Uzcelt žogus nomātā zemē tev neviens loģiski domājoš saimnieks neatļaus, atliek tikai repelenti un var būt elektriskais gans, un vēl jāatrod eletrīskās strāvas avots lai pieslēgtu šo te elektrisko ganu. Varu tā pateikt, žogs un elektriskais gans šajā gadījumā ir fantastikas robežās, reālāk repelenti, bet cik tonnu ir jāiepērk lai tos varētu izvietot pa visiem iesētiem laukiem. Var būt reālāk viņam apsēsties pie sarunu galda ar medniekiem kas medās tajā rajonā un visu aprunāt no A līdz Z.
Ok viņš tev iesniegs dokus un ko tu tālāk varēsi izdarīt. Un varu saderēt ja likumā tiek bīdīti šādi likumi tad jau daudzi ir iesnieguši attiecīgos dokus attiecīgām iestādēm, tāpēc arī likums virzās tur kur tas virzās.