Medības nav mans aicinājums un vilinājums. pašizdzīvošanas nolūkos tam jāpievēršas. protams ka neesmu autoritāte un ticiet man uz to nekandidēju, ir taču jaukākas nodarbes..
Lauri, divi panti no esošā tiesiskā regulējuma:
1. Medību likuma 3.panta piektā daļa:
Ministru kabinets nosaka kārtību, kādā Valsts meža dienests ir tiesīgs mainīt medību termiņus zīdītājiem, kā arī noteikt papildu ierobežojumus medību organizēšanai atbilstoši attiecīgās dzīvnieku populācijas stāvoklim, meteoroloģiskajiem apstākļiem un fenoloģiskajai situācijai.
2. 2003.gada 23.decembra Ministru kabineta noteikumi Nr.760 Medību noteikumi, 6.punkts:
Dzīvnieku medīšana, pārsniedzot Valsts meža dienesta noteikto nomedīšanas apjomu, kā arī medīšana ārpus noteiktā medību termiņa atļauta medījamo dzīvnieku nodarīto postījumu vietās, kur ir veikti aizsardzības pasākumi pret iespējamiem šādiem postījumiem un par nodarītajiem postījumiem ir sastādīts Valsts meža dienesta noteikta parauga akts.
KO TIEŠI TU NEVARI ŠOBRĪD IZDARĪT, JA PAPĪRI UN KOMUNIKĀCIJA IR KĀRTĪBĀ?????
Ja pareizi atceros,tad medību likumā ir teikts,ka medības ir saimnieciskā darbība ar mērķi... Vienkārši sakot-bizness.Tātad dažiem gribas turpināt šo savu biznesu uz citu rēķina bez būtiskiem ierobežojumiem arī turpmāk.Vai nav bišķi cūcīgi.Vai Puksta kungs to atbalsta. Ja medības ir izklaide,tad nebūtu smuki izklaidēties nodarot citiem zaudējumus. Neaizmirstiet pieminēt vēsturisko misiju ,ko valdība un dievs nodevuši mednieku rokās... Līdz šim ar šīs misijas izpildi ir veicies ne īpaši labi.Acīmredzot jāmaina spēles noteikumi.Bezlimita m.c. varētu pirmais solis šajā virzienā.Galu galā neviens likums nav uz mūžīgiem laikiem -nepatiks,pamainīs.
Arni, bet par ko ir cepiens?! Pats tikko ctrl+c medību noteikumu 6.punktu. Te es nekādu substitūciju nevaru veikt ar meža cūku nelimitēšanu. Cik reižu man tas jāsaka, ka platības apsaimnieko 4 kolektīvi. Nav mans uzdevums katra kolektīva vadībai mētāties ar savām gudrībām, bet ne visi ir godprātīgi ( interesē komercmedību organizēšana, ne postījumu novēršana).
Kāds te man jautāja - vai es neesmu kā nagla pakaļā? Atbilde - esmu, un diezgan spēcīgi, jo esmu ļoti prasīgs cilvēks pret sevi un citiem, nolaidību nepieļauju
Slēpts
07.02.2013. 16:28
Lauris Saliņš
Nav mans uzdevums katra kolektīva vadībai mētāties ar savām gudrībām, bet ne visi ir godprātīgi ( interesē komercmedību organizēšana, ne postījumu novēršana).
Nu ja vieglāk brēk. Un kas Tev ļaus to cūku šaut nelimitēto kārtā, noteicējs būs tāpat kolektīvs,platības ir zem līgumiem kolektīvam un nepieciešamos ha neviens ari netaisas atcelt.Klapēsi uz saviem pāris hektāriem????, iebrauksi vēl lielākās auzās attiecībās ar medību kolēģiem. Tā vien izskatās ,ka problēma šoreiz ir tikai viena - Lauris Saliņš ar savu ES
Valerij un Juri! Ko tad sacepāties?! jums ari nav sveša komercmedību rīkošana (trofejilkņi), un nodokļu nemaksāšana?
Slēpts
07.02.2013. 16:43
Nē Lauri, līdz pagājušajam gadam pats nodarbojos ar lauksaimniecību un tagad ari darbs saistīts ar to. Bet tādu problēmu mums apkārtnē nav, laikam lauksaimnieki ar galvu draudzējas pie mums un paši pareizi medijam. Par tiem nodokļiem lauksaimnieki ir 3.vai 4. vietā valstī nenomaksātajos,noslēptajos,tā kā paklusēsim.
Mednieku organizācija: uz 8 nevar salasīties nekad
Atrašanās vieta: dīvāns, dators
Medību stāžs: arvien lielāks
Aprīkojums: ir
Suņi: vakcinēti
07.02.2013. 18:04
PS. Pamēģiniem A.Zariņa atrasto repelentu - viņš reāli strādā. Mēģini uz sievasmātes tupeņiem, paņem nedaudz - redzēsi, STRĀDĀ!!!
Paldies par ieteikumu šogad tiks izmēģināts. Ja labi darbosies ieteikšu arī viņas kaimiņienei. Tad viņas varēs vairs neslēgt līgumus ar vietējiem medniekiem . Vietējie mednieki dabūs svarīgo pārrāvumu savās platībās , kā arī nedrīkstēs izvietot mednieku līniju uz tantiņu zemes un nedabūs arī briežu licenzes.
1. Medību likuma 3.panta piektā daļa:
2. 2003.gada 23.decembra Ministru kabineta noteikumi Nr.760 Medību noteikumi, 6.punkts:
KO TIEŠI TU NEVARI ŠOBRĪD IZDARĪT, JA PAPĪRI UN KOMUNIKĀCIJA IR KĀRTĪBĀ?????
Kāds te man jautāja - vai es neesmu kā nagla pakaļā? Atbilde - esmu, un diezgan spēcīgi, jo esmu ļoti prasīgs cilvēks pret sevi un citiem, nolaidību nepieļauju
Nav mans uzdevums katra kolektīva vadībai mētāties ar savām gudrībām, bet ne visi ir godprātīgi ( interesē komercmedību organizēšana, ne postījumu novēršana).
Nu ja vieglāk brēk. Un kas Tev ļaus to cūku šaut nelimitēto kārtā, noteicējs būs tāpat kolektīvs,platības ir zem līgumiem kolektīvam un nepieciešamos ha neviens ari netaisas atcelt.Klapēsi uz saviem pāris hektāriem????, iebrauksi vēl lielākās auzās attiecībās ar medību kolēģiem. Tā vien izskatās ,ka problēma šoreiz ir tikai viena - Lauris Saliņš ar savu ES
Diskusiju var klapēt ciet !
PS. Pamēģiniem A.Zariņa atrasto repelentu - viņš reāli strādā. Mēģini uz sievasmātes tupeņiem, paņem nedaudz - redzēsi, STRĀDĀ!!!
Paldies par ieteikumu šogad tiks izmēģināts. Ja labi darbosies ieteikšu arī viņas kaimiņienei. Tad viņas varēs vairs neslēgt līgumus ar vietējiem medniekiem . Vietējie mednieki dabūs svarīgo pārrāvumu savās platībās , kā arī nedrīkstēs izvietot mednieku līniju uz tantiņu zemes un nedabūs arī briežu licenzes.