Māri nevis LAD bet caur LADu piedāvā adprošināties, piezvani un pajautā???
Edgar, atkārtoju vēlreiz - neviena apdrošināšanas kompānija sējumus pret meža dzīvnieku postījumiem neapdrošina. Sējumus var aprošināt pret dabas stihijām. Valsts šo apdrošināšanas vaidu daļēji dotē. Tas notiek ar LAD starpniecību.
Nesaprotu, ko te var cepties...? Neviens taču nevienu mednieku klubus nespiež slēgt līgumus ar zemniekiem. Neslēdziet un jums nebūs jādala zemnieku rūpju nasta. Visi te raud - izklausās, ka ar varu tiekat piespiesti slēgt līgumus. Mierīgi varat medīt mežā un, ja līgumi nebūs noslēgti, neviens zemnieks nevienu mednieku "nekārs pie lielā zvana".
Raiti, tēma tika izrunāta daudz plašāk.
Pats esmu pret cūkas iecelšanu bezlimitniekos. Ne visur mednieki būs tik godprātīgi, lai pieņemtu pareizo lēmumu. Tā varētu būt neatgriezeniska katastrofa medību saimniecībai.
Te izskanēja doma, ka mežacūkas ir vainīgas zemnieku problēmās... Ne jau cūkas ir vainīgas - vainīgi ir mednieki, kā arī tie zemnieki, kas nespēj normāli komunicēt.
Slēpts
08.02.2013. 22:14
Es teiktu savādāk ,vainīgi mednieku kolektīvi kuri ir pieņēmuši koncepciju nepaplašināties ,respektīvi nepieņemt no malas jaunos medniekus , jaunais mednieks kurš grib medīt netiek pieņemts kolektīvā , nākamais solis ja galva aug no pareizās vietas un rokas arī ir dibināt savu iecirkni , kolektīvi ir sanaidojušies ar zemniekiem ,jo izbraukā laukus , zemnieks noslēdz līgumu ar mednieku kurš ir spējīgs medīt nepostot sējumus , bet mežniecība nedod licences jo nav 1000 ha meža ,bet ir variants noslēdz koplīgumu ar blakus kolektīvu un dabūsi 3 licences uz cūku ,blakus kolektīvs savā augstprātībā saka nafig man tavs līgums ,man tāpat ir labi ,ko darīt?
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
09.02.2013. 11:35
Paldies, bračka par interesantu lasāmvielu, netiku (šobrīd) tālāk par 11 lapām, bet jau 10-tā lika man ķerties pie kompasa! Šitais man bija jaunums, sauss Stofa- magnētiski orientējas?!?! Pabraukāju ar kompasu pa karti...un , neko sev 90% visu pāreju atbilst (plus mīnus) pētījumā nosauktajam azimutam! Es ir uz pakaļas...turpmāk meža cūkas medīšu tikai ar kompasu! :D
Apspriedu šodien šo lietu ar diviem reģiona mežziņiem. Viennozīmīgi problēmu cēlonis ir Kļimanovs, kurš iedomājas, ka ir reģiona virssaitis. Komercmedību epicentrs, cilvēkam ir gluži vienalga, vai kāda cita īpašums tiek postīts, viņu tas neinteresē, tikai cūku daudzums....
Edgar, atkārtoju vēlreiz - neviena apdrošināšanas kompānija sējumus pret meža dzīvnieku postījumiem neapdrošina. Sējumus var aprošināt pret dabas stihijām. Valsts šo apdrošināšanas vaidu daļēji dotē. Tas notiek ar LAD starpniecību.
Nesaprotu, ko te var cepties...? Neviens taču nevienu mednieku klubus nespiež slēgt līgumus ar zemniekiem. Neslēdziet un jums nebūs jādala zemnieku rūpju nasta. Visi te raud - izklausās, ka ar varu tiekat piespiesti slēgt līgumus. Mierīgi varat medīt mežā un, ja līgumi nebūs noslēgti, neviens zemnieks nevienu mednieku "nekārs pie lielā zvana".
Pats esmu pret cūkas iecelšanu bezlimitniekos. Ne visur mednieki būs tik godprātīgi, lai pieņemtu pareizo lēmumu. Tā varētu būt neatgriezeniska katastrofa medību saimniecībai.
Te izskanēja doma, ka mežacūkas ir vainīgas zemnieku problēmās... Ne jau cūkas ir vainīgas - vainīgi ir mednieki, kā arī tie zemnieki, kas nespēj normāli komunicēt.
http://www.wildboarsymposium20...