Mednieku organizācija: Latvijas Mednieku savienība
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: no 1989
Aprīkojums: TOZ, ZOLI, Titan, Sauer
23.11.2007. 10:50
Andi, netēlo nu svēto! Medības ir tapēc, lai medītu (šautu)! Filozofēt un teoretizēt var šautuvē!:)
Neviens jau šeit nelielās, ka nomedījis zvēru ar renkuļiem 80 vai 100m distancē...
Manuprāt šaut mežacūku 10m distancē ar renkuļiem ir vairāk kā pārdomāti un pamatoti, protams, ja tie ir vismaz 8mm renkuļi!
...nu Andi, šaņemies un atzīsti, ka tā nedomā!:)
Jāni, jau vairāk kā 2 gadus medībās šauju tikai ar lodēm no buka un uz augšu! Tā ir mana pārliecība un tā es daru! Tas tāpēc, ka esmu atskatījies, cik daudz lopu ir sašauti ar renkuļiem un mežā sapuvuši! Nav ko melot, esmu arī pats šitā nesmuki darījies, pašam pretīgi paliek! Domāju, ka 100% labāk nopūst garām, nekā ar renkuli šaut uz labu laimi! Gaļu var veikalā nopirkt, bet no nesmuka šāviena nekāda prieka nav ne man, ne kādam citam! ;)
Mednieku organizācija: Latvijas Mednieku savienība
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: no 1989
Aprīkojums: TOZ, ZOLI, Titan, Sauer
17.12.2007. 18:20
Kombinētais medību ierocis, kur viens stobrs ir gludais, manuprāt ir idejiski uzražots tieši šāds, lai ar vienu stobru šautu ar munīciju, kas nav lode, t.i. otrs stobrs orientēts uz dzīvnieku, kas neatbilst kategorijai dižmedījums. Protams, katram medniekam ir jāizvērtē ko un ar kādu munīciju viņš šauj. Ja gribi šaut tikai ar lodēm - Ok, ieliec vienā stobrā spico, bet otrā Dupleksa monolītu un skaties pēc apstākļiem - pļava vai sīki krūmi! Dzinējmedībām ērts risinājums.
Mmmm.., a kāpēc ta otrs stobrs bij jau tukšs?? gribējās uz katru stobru pa ruksim paņemt? vai nopūti pirmo garām? pirms tam šāvi lapsai pa 100+m? u.t.t...
Verneram. Peldošie stobri nav salodēti sava starpā.
Izšaujot vairākas reizes pēc kārtas no viena stobra (vītņstobra) šī stobra metāls sasilst / izplešas / pagarinās, bet otrs stobrs paliek iepriekšējā formā. Ja stobri ir salodēti, tad (rupji runājot) stobrs paliek līks un vairs vari necerēt uz precīzu šāvienu tālās distancēs.
Peldošajiem stobriem šī problēma ir novērsta un precīzi var šaut arī 10. šāvienu, ja vajag. Arī normālām karabīnēm ir novērsta jebkāda stobra saskare ar laidi, lai varētu izpildīt precīzus šavienus.
Nu kaut kā tā...
Neviens jau šeit nelielās, ka nomedījis zvēru ar renkuļiem 80 vai 100m distancē...
Manuprāt šaut mežacūku 10m distancē ar renkuļiem ir vairāk kā pārdomāti un pamatoti, protams, ja tie ir vismaz 8mm renkuļi!
...nu Andi, šaņemies un atzīsti, ka tā nedomā!:)
tas pats "Jāņu buks" ar renkiem nemaz tā nekrīt. kad nu vienu otru tā satērē un neatrod, tad lodes teorijai gribot negribot jāpiekrīt!
Izšaujot vairākas reizes pēc kārtas no viena stobra (vītņstobra) šī stobra metāls sasilst / izplešas / pagarinās, bet otrs stobrs paliek iepriekšējā formā. Ja stobri ir salodēti, tad (rupji runājot) stobrs paliek līks un vairs vari necerēt uz precīzu šāvienu tālās distancēs.
Peldošajiem stobriem šī problēma ir novērsta un precīzi var šaut arī 10. šāvienu, ja vajag. Arī normālām karabīnēm ir novērsta jebkāda stobra saskare ar laidi, lai varētu izpildīt precīzus šavienus.
Nu kaut kā tā...
Būtu bijis drilliņš - būtu paņēmis arī trešo ;) Tad varbūt vienā no gludajiem būtu dupleksa monolītu ielicis. Un caur krūmiem...