Kungi,kombinētais ir empīriski velnišķiga štelle,lietoju Fair combi,lodētie stobri,nemējģiniet ar optiku vai aimpointu salāgot 50 metros abus stobrus,nonsens!Divas dažādas trajektorijas plus optika neiespējami salāgot vienā vietā!Var piedzīt vītņu stobru un optiku gaides medībām,bet gludais ies auzās!Reāli izdevās ar atklātajiem tēmekļiem salikt vienā vietā(8 cm.diametrā) 50 metros,monolit 28 un SST 139 greini(9 grami)pašlādētās 7x65R!No vītņu stobra izdarot ātri 2 šāvienus ir iespēja trāpīt vienā vietā,uzsilstot stobrs izliecas un trāpījumi ceļas uz augšu(vītņu stobrs apakšējais).Jā, nešaujiet no atbalsta,tāpat kā bise dod neīstus rezultātus,ja no atbalsta,tad stāvus un roka zem pastobres,citādi būs piešaujot vieni trāpījumi bet realitātē citādi.Iespējams tas saistīts ar pārtveršanu uz otru "gaili!"Vispār kombinētais ir liels pārbaudīums pacietībai!Piešaujot vītņustobru(apakšējo) starp šāvieniem vajag pauzi 15-20 min.,lai atdzistu stobrs!Ja izdodas pieradināt kombinēto-Tā ir liela uzvara!
Slēpts
10.01.2015. 21:44
Tāds kārtīgs "sveiciens" kombinētā faniem no Dzintara. :D Sačakarēts ierocis, ne ta vienu stobru lietot ne otru. Par to naudu ko šie maksā sanāk atsevišķi gan bise vai p/a gan vītne.
...atradu vienu savu senāku garadarbu par kombinēto.,:)
kombinētajiem divu un vairākstobru ieročiem ir savi piekritēji. arī pats tiku lietojis kombinēto finnu. itkā ierocis jau labs,bet pielietojums?! priekš manis ne īsti zivs ne gaļa.,D. atkārtošos,ko jau esmu rastījis par kombinēto plinti: kombinētais ir lieliska plinte,ja rudenī aizaugušā dīķī no vītņu stobra šauj pa zelta aļņu bulli,tas ar lielu troksni šļakatām šķīstot krīt.no šitā ļembasta gaisā rauj brangs mercis,kurš tiek nekavējoties veiksmīgi nomedīts no gludā stobra.,nu super plintīte,vai ne,man tāda bija,bet tāda medību kombinācija gan nebija.,D. dzinējmedībās ir vajadzība steigā pārlādēt ieroci,patronas dažādas,kura kurā somiņā?? kura kurā stobrā ātrumā jāgrūž?! ar kuro stobru cik bija jāņem apsteigums?! medīts un nomedīts ar kombinēto jau tiek,bet vienkārši tas nav,D . a, situācijā sēžot uz lūri, man Gatis B jautāja:? ja medījumu var droši šaut ar spico stobru,vai es gaidīšu līdz tas pienāk pa šāvienam ar gludo???Pievienoja aivars bundzens, 2009-02-27 20:58 tā lūk ,pa šo laiku pie manis nesen laimīgi ir atnākusi kombinētā trīsstobrene. mednieku pulciņā kombinētajiem ieročiem vienmēr piemīt īpaša,apbrīnas pilna aura. tiek piesaistīti prāti,risinās apspriešana. apmēram kā tajā reklāmā:ir alus ir varianti!,:). nesaku ,ka nevajag pirkt kombinēto,bet , kā jau Arnis ir rakstījis,kombinētais nav nekāda brīnumplinte.:).s
Slēpts
11.01.2015. 00:58
ik pa laikam pie dazādām lietām izskan teiciens::"kas der visam, tas neder nekam", kā ir kombi variantā?
Valērij,gluži nepiekritīšu par sačakarētu,katrām medībām savs ierocis.Kombinēto lietoju dzinējmedībās un ļoti veiksmīgi,kur biežņa tur noder gludais stobrs ar monolītu,atklātākā vietā vai izcirtumā vītne,100-120,varbūt pat 150 metros ar atklāto tēmekli pa skrejošu ir vieglāk trāpīt kā ar optiku,turklāt nekas neaizsedz panorāmu(tēmējot nepazaudēsi virziena orientāciju).Kādreiz par ētisku un cienījamu lietu skaitījās viens precīzs šāviens,tagad diemžēl skatoties caur optiku un aizrautībā plaucējot ar pusautomātu ir reāla iespēja pieķert klāt suni,dzinēju vai kolēģi uz līnijas!:(Rezume:vajag strādāt šautuvē iepazīstot sava ieroča iespējas un īpatnības,jā nav universālu ieroču,taču kombinētais visvairāk ir piemērots dzinējmedībām.Jā:D:D bija brīdis kad man nebija bises ūdensputnu medībām,gāju uz pīlēm ar kombinēto,nomedīto pīļu daudzums attiecībā pret izšautajām patronām bija lielāks kā tagad lietojot pusautomātu:D!
Aprīkojums: Zābaki + 12k uguns koks nu ir arī lielo puiku manta.
11.01.2015. 22:54
Nu nezinu ka citiem bet man kombi patik. Ja pasmags, ja ne šis ne tas. Bet ta ka es medīju ar pieiešanu. Un sanāk gana paklīst pa laukiem. Jo mežu manas platībās praktiski nav. Ir mazas birzītes, grāvmales un upmales. Sanāk ka spēlē nedaudz loto. Eju pēc cuķa uzskrienu lapsai, zaķim, bebram vai kam citam. Man kombis ir tieši tas ko vajag. Dzintar ja jau 50m 8cm tas tak ir ok. Vītni arī 50 metros 0 liki vai meklēji trajektoriju krustus?
Slēpts
12.01.2015. 09:39
Uzdrīkstēšos bilst kādu vārdu starp ieroču gudrajiem.
Ar kombinēto medīju no 2001.gada. Ierocis CZ584 (7x65R;12/70, vītne apakšā, aprīkots ar optiku Shirstone 4-12x58). Punktu manai izvēlei par labu kombinētajam pielika gadījums baurī, kad uz itkā iztīrītas vizūras 40 metru attālumā atradās zelta bullis un pēc šāviena ar karabīni bullis salēcās, paskrēja dažus desmitus soļus, paklausījās un aizgāja... Es biju šokā! Rūpīgi pētot šāviena virzienu atradu nelielu ievas zariņu par kuru bija trāpījusi karabīnes ekspansīvā lode.
Ieroci galvenokārt izmantoju individuālās medībās uz pieiešanu, arī uz gaidi un dažreiz arī dzinējmedībās. Nešauju tālāk par 150 metriem, parasti ap 100-120 metri. Protu pieiet dzīvniekam 50 metri un tuvāk ( jo sevišķi baurī), kur parasti izdarīt šāvienu ar karabīni nav iespējams. No pēdējiem 5 buļļiem 3 nomedīju ar gludo stobru.
Vītnei izmantoju divu veidu lodes: Norma oryx 10.1grami,SP lielajiem un Norma 9.7 grami FJ sīkajiem; gludajam Dupleks monolit32. Vītne piešauta pa nullēm uz 100 metriem. Šajā variantā monolīts 50 metros no atbalsta iet 5-6 cm zemāk, bet no rokas, atsitiena rezultātā, praktiski pa nullēm.
Jā, ar šo ieroci nevaru sacensties sporta šaušanā, taču šautuvē pa skrejošo mežacūku ar abiem stobriem sašauju ap 70 punktus.
Jā, kombinētais ir pasmags, bet paskatoties kad vīri iet stāties uz masta, vienā plecā vītne, uz otra gludais. Tad gan man neliekas pasmags tas kombinētais.:-)
Slēpts
12.01.2015. 13:43
Nu, mums ar bračku abiem ir IZH-94! Katrs jau savu ''suni'' liela! Man jau subjektīvi liekas, ka kombinētais dzinējmedībām ir ideāli piemērots - vienā stobrā 100% būs lode, bet otrā liec ko gribi! Ar pusautomatiem un karabīnēm uz masta reāli ir tā, ka šauj gan lapsu, gan zaķi, un tad atskaitei nes ausis un ķepas ko atrādīt! Mums ir birzītes un masti, kur ir liela iespēja tikt pie zaķa vai lapsas - lieku gludajā renkas! Ja ir masts, kur ''točna'' cūkas un brieži iekšā - lieku abas lodes! Un Dzintaram taisnība - caur krūmiem un tuvumā var laist ar monolītu, bet pa klajumu var ''strādāt'' ar vītni! Ar pārlādēšanu... nu nupat sestdien sanāca pa sivēnu bariņu paspēt 5x izšaut - pirmais duplets Monolīts+vītne, tālāk 3 pa vienam tikai vītne - sanāk stipri ātrāk pārlādēt nekā gludo! Pēdējais šāviens gan uz attāluma piešaujot sivēnu! Rezultatā divi siveni gar zemi!
Par stobru salāgošanu - pērkot IZH-94 ''Ieročos'' nevajadzētu būt problēmām - viņi visus pirms pārdošanas pārtaisa, lai ir iespēja stobrus regulēt! Tad tik atliek piemeklēt sev tīkamu munīciju un atbilstoši tai, atdot meistaram, lai saregulē! Problēma jau ar vītņu munīciju - mainot ražotāju vai veidu, mainās kā reiz vītņstobra trāpijuma vieta, protams optiku regule pec tās, un tad sanāk ka gludais iet ne tur kur vajag! Tā ir arī man tagad - sagribējās vītnei beidzot izmantot bezsvinu, un ja pirms tam uz 50m abas lodes gāja +-5cm viena no otras (izmēģināju kaudzi ar dažadām vītņu patronām, kamēr atradu, kuras iet vistuvāk monolīta trāpijumam), tad tagad ar jaunajām bezsvina ir 20cm .... jāved meistaram, lai regulē!
IZHam tas ir lielākais pluss, ka var regulēt stobrus! Nu un protams - cena! Bet nu apdare un izskats - kā jau Made in Russia! Un ja ir liekas tās ~1500-2000EUR priekš FinnClasic, tad tomēr vēl japadomā, vai labāk neņemt IZH-94... tieši dēļ salāgojamiem stobriem!
Ar kombinēto medīju no 2001.gada. Ierocis CZ584 (7x65R;12/70, vītne apakšā, aprīkots ar optiku Shirstone 4-12x58). Punktu manai izvēlei par labu kombinētajam pielika gadījums baurī, kad uz itkā iztīrītas vizūras 40 metru attālumā atradās zelta bullis un pēc šāviena ar karabīni bullis salēcās, paskrēja dažus desmitus soļus, paklausījās un aizgāja... Es biju šokā! Rūpīgi pētot šāviena virzienu atradu nelielu ievas zariņu par kuru bija trāpījusi karabīnes ekspansīvā lode.
Ieroci galvenokārt izmantoju individuālās medībās uz pieiešanu, arī uz gaidi un dažreiz arī dzinējmedībās. Nešauju tālāk par 150 metriem, parasti ap 100-120 metri. Protu pieiet dzīvniekam 50 metri un tuvāk ( jo sevišķi baurī), kur parasti izdarīt šāvienu ar karabīni nav iespējams. No pēdējiem 5 buļļiem 3 nomedīju ar gludo stobru.
Vītnei izmantoju divu veidu lodes: Norma oryx 10.1grami,SP lielajiem un Norma 9.7 grami FJ sīkajiem; gludajam Dupleks monolit32. Vītne piešauta pa nullēm uz 100 metriem. Šajā variantā monolīts 50 metros no atbalsta iet 5-6 cm zemāk, bet no rokas, atsitiena rezultātā, praktiski pa nullēm.
Jā, ar šo ieroci nevaru sacensties sporta šaušanā, taču šautuvē pa skrejošo mežacūku ar abiem stobriem sašauju ap 70 punktus.
Par stobru salāgošanu - pērkot IZH-94 ''Ieročos'' nevajadzētu būt problēmām - viņi visus pirms pārdošanas pārtaisa, lai ir iespēja stobrus regulēt! Tad tik atliek piemeklēt sev tīkamu munīciju un atbilstoši tai, atdot meistaram, lai saregulē! Problēma jau ar vītņu munīciju - mainot ražotāju vai veidu, mainās kā reiz vītņstobra trāpijuma vieta, protams optiku regule pec tās, un tad sanāk ka gludais iet ne tur kur vajag! Tā ir arī man tagad - sagribējās vītnei beidzot izmantot bezsvinu, un ja pirms tam uz 50m abas lodes gāja +-5cm viena no otras (izmēģināju kaudzi ar dažadām vītņu patronām, kamēr atradu, kuras iet vistuvāk monolīta trāpijumam), tad tagad ar jaunajām bezsvina ir 20cm .... jāved meistaram, lai regulē!
IZHam tas ir lielākais pluss, ka var regulēt stobrus! Nu un protams - cena! Bet nu apdare un izskats - kā jau Made in Russia! Un ja ir liekas tās ~1500-2000EUR priekš FinnClasic, tad tomēr vēl japadomā, vai labāk neņemt IZH-94... tieši dēļ salāgojamiem stobriem!