Pēc svētdienas mačiem tīrīju čaulas. Ņemot vērā, ka čaulas ceļo tikai ar roku no kastes uz plinti un tāpat atpakaļ, man nekad nav bijušas tik drausmīgas čaulas pēc šaušanas. Parasti korpuss ir spīdīgs, cik bijis, un viegls izdedžu slānītis uz kakliņa līdz vietai, kur sākas pleci. Šeit ir jūtams, ka ūdens šāviena brīdī traucējis noblīvēt, un gāzes reizi pa reizei tikušas līdz pat plecu apakšdaļai. Labi laikam, ka konkrētajā gadījumā pēc FL man pielaides plecos, vidū un apkšdaļā ir ļoti mazas, ūdens tika ielādēšanas brīdī izspiests, citādi domāju, patrontelpas vai čaulas bojājumi būtu redzami. Izskatījos ar boroskopu, it kā nekas sāpīgs nav redzams. Protams, kakla rajonā, kur klīrens pirms šāviena ir 3 collas tūkstošās, ūdens bija un attiecīgi laikam visi sūdi ar spiediena lēkāšanu. Nav īsti skaidrs tikai, kas tur no gaisa krita, ja šitādi sāļu zilganbalti nosēdumi.
Fočenē rindā ir lietū šautās čaulas un dažas (3), kas tika izšautas uz 100m zem nojumes. Starpība laikam ir.
Aivar, kāds tev ir tīkliņš tavam NXS stiklam, ir doma tādu iegādāt ar MOAR T tīkliņu vai labāk citu skatīties?
Kāpēc Nightforce?
Valdi, ir doma pievienoties mazajam Latvijas tālšāvēju pulciņam ???
Ja pārsvarā medībām un šat tad pa papīru, tad, manuprāt, pa to pat cenu ir labāki varianti... Gan stiklu, gan gaismspējas, gan lietošanas ērtuma utt ziņā. Piemēram, Kahles 624i ar MSR-K tīklu...
p.s.
Par tīkla biezumu - manam Naitam tas ir viens no vissmalkākajiem - 0,016 MoĀej... Pa papīru biezāku negribētu...
Toties medībās - vispār nelietojams :))))
...par tēmēšanas tīkliņa smalkumu galīgi neiespringstu. http://nightforceoptics.com/re... ...šamais tīkliņš stingri pārsniedz mana šaušanas kompleksa un operatora precizitāti.,:)
Es gan neesmu Aivars : ) , bet MOAR tīkliņš ir mazliet par rupju šaušanai pa papīru , tuvās distancēs , ap 300 m , grūti vazāt pa mērķi . Labāk NP-R1 , smalkāks .
MOAR labi der medībām uz lielāku attālumu , nepazūd uz meža fona . Mačos pa mērķiem 45x60 cm līdz 1300 m ar nav ne vaina . Vispār MOAR izskatās vairāk domāts divkājaino medībām : )
Fočenē rindā ir lietū šautās čaulas un dažas (3), kas tika izšautas uz 100m zem nojumes. Starpība laikam ir.
Kāpēc Nightforce?
Valdi, ir doma pievienoties mazajam Latvijas tālšāvēju pulciņam ???
Ja pārsvarā medībām un šat tad pa papīru, tad, manuprāt, pa to pat cenu ir labāki varianti... Gan stiklu, gan gaismspējas, gan lietošanas ērtuma utt ziņā. Piemēram, Kahles 624i ar MSR-K tīklu...
p.s.
Par tīkla biezumu - manam Naitam tas ir viens no vissmalkākajiem - 0,016 MoĀej... Pa papīru biezāku negribētu...
Toties medībās - vispār nelietojams :))))
MOAR labi der medībām uz lielāku attālumu , nepazūd uz meža fona . Mačos pa mērķiem 45x60 cm līdz 1300 m ar nav ne vaina . Vispār MOAR izskatās vairāk domāts divkājaino medībām : )