Šodien izmēģināju jauno optiku Nightforce Competition 15-55/52 FCR-1... Tā tik ir štelle !
Drusku samudījos ar dioptriju un paralakses regulējumiem, bet labi cilvēki (Anrijs:) uz diviem pirkstiem izskaidroja kā neapmaldīties 2 priedēs:)
p.s.
Vienīgais - atliek tik šaut iemācīties:).. 300 m tikai 0,5 Moa no pieciem... Galīgi neesmu apmierināts:(
Viss būs labi :) Es savukārt šodien arī piešāvu savu stiklu. Bet kas bija pats svarīgākais, tas bija pārbaudīt, cik vertikāli pareizi ir iestatīts krusts un kā uzvedās mehānika pa vertikāli. Bija mirāža, kas varbūt trāpījumus pastiepa pa vertikāli, bet nu kopumā mehānisma vertikāle ar 30moa korekciju izskatās pat ļoti ok.
Tālumā parasti visas aprēķinu nelaimes sākas kad nav zināma tēmeklim reālā klikšķa vērtība. Līdzīgi kā iepriekš, veicu testu arī jaunajam stiklam. Svarīgas ir divas lietas - maksimāli precīzi līdz milimetram noteikt attālumu no tēmekļa korekcijas mehānisma vietas līdz testa mērķim, un līdz milimetram noteikt tīkliņa gājienu pa mērķi.
1 moa uz 100m ir 2.908882cm. Mans attālums bija 38.3965m, vidējais cipars no 10 mērījumiem, pa cik lāzernieks lēkāja 5mm robežās. Testēju 30moa diapazonā, kas pēc aprēķiniem šajā distancē ir 335.07mm. Atkārtojot testu vairākus desmitus reižu, mans tīkliņa gajiens bija precīzi 335mm, kas atbilst 0.124973moa vērtībai. Korekcijas labad defaultais 0,125moa būtu jāreizina ar 1.000217, kas no praktiskā viedokļa ir pilnīga matu skaldīšana. Tas ir Nightforce, tur savādāk nemaz nevar būt. Taču citos gadījumos tas mierīgi var būt 1.03-1.05 uz abām pusēm. Un tas jau gargabalā ir vairāki kliki. Tests nav sarežģīts un pa spēkam katram.
Uziešana uz pleciem nav par daudz???
It kā runā, ka vajagot 0,002"; šeit ir 0,004", jo 0,002" vizuāli likās baigi mazs...
Kaut kā negribās riskēt ar "bubļika" parādīšanos un sekojošu čaulu izmešanu, pēc nepietiekama "uzgājiena"...
p.s.
Sieniņas novirpotas uz - 0,0125"... Patrontelpas "neks" - standarta =0,294". Klīrenss sanāks 0,004".
Tev vienkārši jāpieskaras. Galvenais, lai slieksnis ar pakāpienu neveidojas. Tas bubliks veidosies ar laiku jebkurā gadījumā, bet pa cik tu lieto bušingus, tad tam tevi principā nevajadzētu skart.
Anrij, Aivar, Valērij, Jāni .. un Co..
TURATIES !
Es jau nāku... :)))
t.i. esmu nokomplektējies - bildē Dolphin Co-axial.
p.s.
Atliek tik viens sīkums.. kā šaut iemācīties :((
Slēpts
25.09.2014. 22:01
Kur nu man turēt līdz tādam aprīkojumam, es labāk klusītiņām no malas pavērošu. :))
Pēc mēneša vai 2 leišos vajadzētu būt kādai pašaušanai uz ne visai tālu, atrādīsies ;)
Drusku samudījos ar dioptriju un paralakses regulējumiem, bet labi cilvēki (Anrijs:) uz diviem pirkstiem izskaidroja kā neapmaldīties 2 priedēs:)
p.s.
Vienīgais - atliek tik šaut iemācīties:).. 300 m tikai 0,5 Moa no pieciem... Galīgi neesmu apmierināts:(
1 moa uz 100m ir 2.908882cm. Mans attālums bija 38.3965m, vidējais cipars no 10 mērījumiem, pa cik lāzernieks lēkāja 5mm robežās. Testēju 30moa diapazonā, kas pēc aprēķiniem šajā distancē ir 335.07mm. Atkārtojot testu vairākus desmitus reižu, mans tīkliņa gajiens bija precīzi 335mm, kas atbilst 0.124973moa vērtībai. Korekcijas labad defaultais 0,125moa būtu jāreizina ar 1.000217, kas no praktiskā viedokļa ir pilnīga matu skaldīšana. Tas ir Nightforce, tur savādāk nemaz nevar būt. Taču citos gadījumos tas mierīgi var būt 1.03-1.05 uz abām pusēm. Un tas jau gargabalā ir vairāki kliki. Tests nav sarežģīts un pa spēkam katram.
It kā runā, ka vajagot 0,002"; šeit ir 0,004", jo 0,002" vizuāli likās baigi mazs...
Kaut kā negribās riskēt ar "bubļika" parādīšanos un sekojošu čaulu izmešanu, pēc nepietiekama "uzgājiena"...
p.s.
Sieniņas novirpotas uz - 0,0125"... Patrontelpas "neks" - standarta =0,294". Klīrenss sanāks 0,004".
TURATIES !
Es jau nāku... :)))
t.i. esmu nokomplektējies - bildē Dolphin Co-axial.
p.s.
Atliek tik viens sīkums.. kā šaut iemācīties :((
Pēc mēneša vai 2 leišos vajadzētu būt kādai pašaušanai uz ne visai tālu, atrādīsies ;)