Nuuuu.. visu uz reiz gribēt nevajag.. un nevar.
Kombinētā - 223. Kāpēc - neprasi. Tā vajag:)
Plus medības uz lielajiem... Vienīgais zelta/sūdīgais vidusceļš ( kā visi vidusceļi:) - 308.
Plinte - po... bet ieteicams ar varmit stobru. Atšķirību precizitātē Mosssbergam vai Keppeleram šajā disciplīnā, ja Tu neesi Einārs :), nesapratīsi.
Diemžēl tālšaušanā ar šo "po" ir kā ir...Piedalīties var; var arī papīrā trāpīt. Bet cīnīties kaut vai par pirmo desmitnieku - pilnīgs bezcers.
Bet GALVENAIS - viss ir atkarīgs no darba, ko Tu būsi gatavs tajā štellē ieguldīt... Kā ļoti labs piemērs - Jānis Zanbergs. Ļooti īsā laikā ar budžeta plinti šauj kā "jauns dievs"...
Es šajā ziņā viņu apbrīnoju...
No savas pieredzes varu pateikt - kombinētajā/vītnē ir vajadzīgs ~ pus gadiņš aktīva darba, lai treniņos šautu 190/200. Sacensībās - tas ir drusku cits stāsts.
Man tā bija un arī ir baigā problēma. Ir bijis - dienu pirms sacenēm iešauj 198/200// sacensībās savāc 165... acīmredzot nav lemts...
Diemžēl (vai par laimi:) - kombinētajā visu izšķir šķīvīši.. Un tur, vecīt, lai šautu 23/25 ... tas ir 10x dārgāk un 10x grūtāk kā 190/200 vītnē...
Tēma nav īsti piemērota, bet šeit apgrozās visi "spečuki", tādēļ pajautāšu šeit- kādu optiku medībām skatīties - ar paralakses "pieregulēšanu", vai bez? Tiek apskatīti Zeiss, Docter, Meopta, Swarowski (tikai modelis Z4i), palielinājumi 3-12, vai 3-15, kas nu kuram ražotājam ir piedāvājumā.
Medībām līdz 300 m - pilnīgi nevajadzīga lieta. Manuprāt. Pat kaitīga :)
Arī pa lapsu uz 500 m...- vējš, temp., pļintovkas precizitāte utt. nospēlēs 10x lielāku lomu.
Slēpts
20.02.2016. 21:17
Paldies, Intar. Tā jau man likās (arī par kaitīgumu :) ). Reālākie pretendenti no apsvērtajiem brendiem un modeļiem ir Docter V6 2-12x50 un Swarovski Z4i 3-12x50. Z4i-300 ir apčamdīts dzīvē, tīkliņš īsti nepatika.
Nav vēl oficiāla apstiprinājuma, plānojas Auksine Kulka Šauļu Vollitā 19. martā. Pēc poļu F-klases noteikumiem.
Un Zelta Lapsa 9 aprīlī, pieļauju, ka turpat Ruklas poligonā.
Pastāvīgajiem klientiem info ir.. Bet, ja kāds no medniekiem grib piebiedroties - info par mačiem:
19.marts - F-class Vollit Cup
Nolikums: http://www.vollit.lt/lt/Varzyb...
16.aprīlis - F Class Lithuania atvirasis čempionatas
Nolikums: http://www.fclass.lt/wp-conten...
p.s.
Ja pareizi sapratu, tad 19.marta sacensībās nevarēs izmantot stobra bremzes
16.aprīļa un atlikušajos 2016.gada divos posmos - vēl varēs. 2017.g. - vairs nē.
Putra jau sanāk.
p.p.s.
Vēl viena izmaiņa šajā sezonā - nav atļauts "brīvais atsitiens". Šo gan es nesaprotu - kāpēc???
19 martā vēl varēs ar bremzi, kaut arī nolikumā tas nav. Bet kopumā Eiropā tādi F klases noteikumi ir, un ar to jāsamierinās, ja grib to saukt par F klasi.
Ja apkārt ir visi ar bremzēm, tad to tā nejūt. Tikko ir iespēja salīdzināt, kā ir šaut blakus "nebremzētajam", tā es saprotu šo F klases ierobežojumu.
Kāda velna pēc tad nolikumā skaidrā angļu valodā jāraksta "The muzzle break can‘t be used" ?
Tik pat labi - var būt varēs ar "brīvo'' šaut...? Jo, kaut kā 2 nedēļās pārlekt uz citu tehniku, neko nezaudējot, - diezgan nereāli. Vismaz man...
Bet nu labi - viss tas ir sīkumi... Lietuviešiem būtu piemineklis jāceļ par atbalstu Latvijas tālšāvēju kustībai :)))
Kombinētā - 223. Kāpēc - neprasi. Tā vajag:)
Plus medības uz lielajiem... Vienīgais zelta/sūdīgais vidusceļš ( kā visi vidusceļi:) - 308.
Plinte - po... bet ieteicams ar varmit stobru. Atšķirību precizitātē Mosssbergam vai Keppeleram šajā disciplīnā, ja Tu neesi Einārs :), nesapratīsi.
Diemžēl tālšaušanā ar šo "po" ir kā ir...Piedalīties var; var arī papīrā trāpīt. Bet cīnīties kaut vai par pirmo desmitnieku - pilnīgs bezcers.
Bet GALVENAIS - viss ir atkarīgs no darba, ko Tu būsi gatavs tajā štellē ieguldīt... Kā ļoti labs piemērs - Jānis Zanbergs. Ļooti īsā laikā ar budžeta plinti šauj kā "jauns dievs"...
Es šajā ziņā viņu apbrīnoju...
No savas pieredzes varu pateikt - kombinētajā/vītnē ir vajadzīgs ~ pus gadiņš aktīva darba, lai treniņos šautu 190/200. Sacensībās - tas ir drusku cits stāsts.
Man tā bija un arī ir baigā problēma. Ir bijis - dienu pirms sacenēm iešauj 198/200// sacensībās savāc 165... acīmredzot nav lemts...
Diemžēl (vai par laimi:) - kombinētajā visu izšķir šķīvīši.. Un tur, vecīt, lai šautu 23/25 ... tas ir 10x dārgāk un 10x grūtāk kā 190/200 vītnē...
Arī pa lapsu uz 500 m...- vējš, temp., pļintovkas precizitāte utt. nospēlēs 10x lielāku lomu.
Un Zelta Lapsa 9 aprīlī, pieļauju, ka turpat Ruklas poligonā.
19.marts - F-class Vollit Cup
Nolikums: http://www.vollit.lt/lt/Varzyb...
16.aprīlis - F Class Lithuania atvirasis čempionatas
Nolikums: http://www.fclass.lt/wp-conten...
p.s.
Ja pareizi sapratu, tad 19.marta sacensībās nevarēs izmantot stobra bremzes
16.aprīļa un atlikušajos 2016.gada divos posmos - vēl varēs. 2017.g. - vairs nē.
Putra jau sanāk.
p.p.s.
Vēl viena izmaiņa šajā sezonā - nav atļauts "brīvais atsitiens". Šo gan es nesaprotu - kāpēc???
Ja apkārt ir visi ar bremzēm, tad to tā nejūt. Tikko ir iespēja salīdzināt, kā ir šaut blakus "nebremzētajam", tā es saprotu šo F klases ierobežojumu.
Tik pat labi - var būt varēs ar "brīvo'' šaut...? Jo, kaut kā 2 nedēļās pārlekt uz citu tehniku, neko nezaudējot, - diezgan nereāli. Vismaz man...
Bet nu labi - viss tas ir sīkumi... Lietuviešiem būtu piemineklis jāceļ par atbalstu Latvijas tālšāvēju kustībai :)))
Links: http://www.oksalis.lt/index.ph...
Šis pavasaris Latvijas vīriem būs saspringts...
19.03. - Vollit
09.03. - Auksine Lape
16.04. - F-class Lietuvas čempionāts
22.-24.04. - Longshot Polija
Uhh - vēlu visiem veiksmi !