Mani neapmierina Brauniņa pusautomāta precizitāte,šaujot ar lodēm:(( Derētu to uzlabot ar otru stobru ar paradox urbumu.Kas jādara tīri juridiski un vai Brauniņam tādi ir? Kurš tirgotājs to var atrisināt?
Medību stāžs: vairāk kā 20 gadi ar pārtraukumiem:)
Aprīkojums: Svage 14+Meopta 3-12x56, Winchester SX3 Big Game Combo+ Optisan Prestige 6z 1-6x24, Savage Axis 223Rem tjūnēts+DELTA Titanium 2.5-16x50 SF IR
Suņi: Es pats kā suns
Medību trofejas: 2
03.03.2013. 20:05
Pirmkārt, ir jāsaprot, kas tiek saprasts ar paradoksu, klasiski tas ir skrūvējamais čoks ar vītni. Ja tā tad tam nav nekādas lielas jēgas. Svaukārt ja ir domāts lēzeni vītņotais (vītne visā stobra garumā), kaut kā nav manīts, ka Braunam tāds eksistē, savādāk tāds jau būtu krājumā:) Nāksies vien eksperimentēt ar munīciju un čokiem!
Izlaid caur savu stobru Dupleksa lodi no izārdītas patronas. Ja iet cauri grabēdama, brīvi, tad nekādi čoki tev nelīdzēs, tie, ne tev to lodi iecentrēs, ne iegriezīs, pēdējos 5 centimetros. (Un ko nozīmē "protams, stobrs ir labāk, bet arī ar ieskrūvējamo čoku uzlabojums ir" - nu jau var pa šķūņa durvīm trāpīt.) Ja iet cauri stingri, ar slauķa kātu vari izstumt, tad OK, ir vērts eksperimentēt ar lodēm un čokiem. ---------------------------- No 1992 līdz 2006. gadam esmu nomedījies ar pilno paradoksu, bet kopš ir Dupleksa lodes, neredzu tam jēgu, jo, - šausanas attālums un precizitate, ar gludo ložu stobru (cilindru) un Dupleksa munīciju, ir tāds pats, kā ar paradoksu un specializētu munīciju, - ar gludo ložu stobru, ārkārtas situācijā, var šaut ar JEBKURU munīciju (skrotīm, renkuļiem, protams, lodēm), ar paradoksu TIKAI ar SPECializētu lodi. - un tās ar svinu pietaisītās vītnes, tā tīrīšana !!! Tagad jau ir arī lodes plastmasā. ----------------------------------------------- Piemēram - ar 8, mm Breneksa renkām, lādētām "miltos", no sava ložu stobra (cilindra), uz 30m, papīra mērķī, MAN klājums ir +/- 46-50 punkti. Ideāli. Es nesarežģīju sev dzīvi - mežā ar ložu stobru (cilindru), rezervē, kabatā, kāda renku vai skrošu patrona sīkzvēriem, mazākiem par buku. (ja nu akurāti ļoti uzprasās, pacieš patronas nomaiņas troksnīti) Skrošu stobrs tikai uz putniem. --------------------------------------------- Meklē labāk ložu stobru, gludo cilindru, tas gan Tev būs, stobrs visām munīcijām. Tikai skrotīm un renkām jāpiemeklē munīcija lādēta 'miltos" vai konteinerā, kas vēlāk veras vaļā, jo nav stobram čoku, kas samazina izkliedi. Nu bet "bumbuļi" no šī stobra tikai retos, izņēmuma gadījumos, "bumbuļiem" tev ir skrošu stobrs. -------------------------------------- Lai veicas!
Medību stāžs: vairāk kā 20 gadi ar pārtraukumiem:)
Aprīkojums: Svage 14+Meopta 3-12x56, Winchester SX3 Big Game Combo+ Optisan Prestige 6z 1-6x24, Savage Axis 223Rem tjūnēts+DELTA Titanium 2.5-16x50 SF IR
Suņi: Es pats kā suns
Medību trofejas: 2
04.03.2013. 16:53
Ja gribas blēņoties ar čokiem, tad kabatai tas būs stipri draudzīgāk, ja sūtīsi no USA. http://www.choketube.com/choke... Lai veicas, ka sanāk, man nesanāca:(
Jebkāda vītnes kāpe samazina lodes ātrumu. Īpaši paradokss, kad lode tikai pie izejas triecas pret laukiem starp vītnēm. Tāpēc arī traki piesvinojas un enerģija tiek zaudēta. Pat militāristi daudzos ieroču tipos ir izvēlējušies gludus stobrus, kā progresīvākus. Jo stabilizāciju lodes lidojumā panāk ar modernām lodēm. Ja var pielasīt labu, atbilstošu lodi medību bises gludam stobram, rezultātā pie vienāda spiediena iegūtais lodes ātrums būs lielāks, kā analogam ar paradoksu. Un paliek iespēja caur to stobru izšaut ar skrotīm, vai renkuļiem, kad ievajagās.
Ja iet cauri grabēdama, brīvi, tad nekādi čoki tev nelīdzēs, tie, ne tev to lodi iecentrēs,
ne iegriezīs, pēdējos 5 centimetros.
(Un ko nozīmē "protams, stobrs ir labāk, bet arī ar ieskrūvējamo čoku uzlabojums ir"
- nu jau var pa šķūņa durvīm trāpīt.)
Ja iet cauri stingri, ar slauķa kātu vari izstumt, tad OK, ir vērts eksperimentēt ar lodēm un čokiem.
----------------------------
No 1992 līdz 2006. gadam esmu nomedījies ar pilno paradoksu, bet kopš ir Dupleksa lodes,
neredzu tam jēgu, jo,
- šausanas attālums un precizitate, ar gludo ložu stobru (cilindru) un Dupleksa munīciju, ir tāds pats,
kā ar paradoksu un specializētu munīciju,
- ar gludo ložu stobru, ārkārtas situācijā, var šaut ar JEBKURU munīciju (skrotīm, renkuļiem, protams, lodēm),
ar paradoksu TIKAI ar SPECializētu lodi.
- un tās ar svinu pietaisītās vītnes, tā tīrīšana !!! Tagad jau ir arī lodes plastmasā.
-----------------------------------------------
Piemēram - ar 8, mm Breneksa renkām, lādētām "miltos", no sava ložu stobra (cilindra),
uz 30m, papīra mērķī, MAN klājums ir +/- 46-50 punkti.
Ideāli.
Es nesarežģīju sev dzīvi - mežā ar ložu stobru (cilindru), rezervē, kabatā, kāda renku vai skrošu patrona sīkzvēriem,
mazākiem par buku. (ja nu akurāti ļoti uzprasās, pacieš patronas nomaiņas troksnīti)
Skrošu stobrs tikai uz putniem.
---------------------------------------------
Meklē labāk ložu stobru, gludo cilindru, tas gan Tev būs, stobrs visām munīcijām.
Tikai skrotīm un renkām jāpiemeklē munīcija lādēta 'miltos" vai konteinerā, kas vēlāk veras vaļā,
jo nav stobram čoku, kas samazina izkliedi. Nu bet "bumbuļi" no šī stobra tikai retos, izņēmuma gadījumos,
"bumbuļiem" tev ir skrošu stobrs.
--------------------------------------
Lai veicas!
Ja var pielasīt labu, atbilstošu lodi medību bises gludam stobram, rezultātā pie vienāda spiediena iegūtais lodes ātrums būs lielāks, kā analogam ar paradoksu. Un paliek iespēja caur to stobru izšaut ar skrotīm, vai renkuļiem, kad ievajagās.
Tādas bikiņ šķībākas rievas.
Ja vēl visā stobra garumā, tad ir kāda jēga.