Uzdosu VELREIZ jautajumu. Kada jega punktu 2.2 izteikt, kautkadus liguma terminus, ja tiek atbaltits punkts 2.3. par arejam iecirkna robezam. Tak daba redzamas robezas nemainisies 9 gadu laika? Vai ari es te kautko nesaprotu sajos divos punktos? Apgaismojiet mani...
1. Neatbalstu
2. Atbalstu
3. Atbalstu
4. Neatbalstu
Slēpts
15.03.2013. 21:46
2.3 tiešām ir tik slikti, kad saslēdz tik daudz līgumu, ka vairs paši neapjēdz kur kas atrodas? ir takš kartes pieejamas un GPS(kam neiet tas ar kompasu) ;)
Es neesmu lasijis iepriekš rakstīto, bet gribētu izteikt vienu domu un gribētu dzirdēt Jūsu viedokli.
Aizliegt nodarboties ar komercmedībām uz nomātām zemes platībām.
Pamatojums. Tie kas nodarbojas ar komercmedībām izmanto medību platības peļņas gūšanai un tādēļ viņi ir ieinteresēti jebkādiem līdzekļiem noslēgt palielināt platības atņemot tās apkārtējajiem kolektīviem. Tanīs platības praktiski nemedī vietējie iedīvotāji. Galvenā problēma ir tā, ka šie komercmedību organizētāji pārsola un pārpērk līgumus ar zemju īpašniekiem, kas arī ir saprotami jo medību platības ir viņu peņļas garants. Man domāt tas būtu viens no punktiem, kas palīdzētu saglabāt nacionālās medības.
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
25.03.2013. 08:26
Ideja laba, bet izpildījums sanāk pretrunā ar īpašnieka pamattiesībām, tāpēc to nevar noteikt ar likumu. Nu nevar noteikt, ka pēteri drīkst iznomāt zemi tikai miķeļiem un miķeļi to drīkst apmeklēt tikai nepāra dienās, tajā ieejot atmuguriski. Noma ir divu pušu civiltiesisks darījums, kuru puses veic labprātīgi vienojoties. Var runāt par obligātajām medību tiesību nodošanas līguma sastāvdaļām, kas objektīvi nepieciešamas medību resursu un medību procesa uzraudzībai, bet sastāvdaļu formulējums tomēr ir pušu brīva griba, ciktāl tas nav pretrunā ar vispārējiem tiesību principiem.
2. Atbalstu
3. Atbalstu
4. Neatbalstu
Aizliegt nodarboties ar komercmedībām uz nomātām zemes platībām.
Pamatojums. Tie kas nodarbojas ar komercmedībām izmanto medību platības peļņas gūšanai un tādēļ viņi ir ieinteresēti jebkādiem līdzekļiem noslēgt palielināt platības atņemot tās apkārtējajiem kolektīviem. Tanīs platības praktiski nemedī vietējie iedīvotāji. Galvenā problēma ir tā, ka šie komercmedību organizētāji pārsola un pārpērk līgumus ar zemju īpašniekiem, kas arī ir saprotami jo medību platības ir viņu peņļas garants. Man domāt tas būtu viens no punktiem, kas palīdzētu saglabāt nacionālās medības.