Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
10.12.2013. 17:47
Cena svārstās no 600- 1000 Euro Vācijā, tas ir kā mēdz teikt EXW, bez piegādes izdevumiem. Pliks sunītis ar papīriem pie audzētavas vārtiem! Pēdējais kas atbrauca uz Latviju bija no vecākās ex VDR audzētavas (dibināta 1964 gadā) un maksāja 800 eironaudiņas.
Uzdavinaju draugam dzivojosam Minstere jagdterjera kuciti pirktu saldu , bez papiriem , tagad vietejiem medniekiem ir interese par latvijas brinumsuni , draugs saka ka minsteres vietejie jagdi esot latvijas dzineja lieluma :))un nemaz pec izskata jagdiem nav lidzigi , nu noteikti pa 1000 eiro nepirksu , savam sunim medisanas kare 14 gados ir apstajusies , tapec mekleju otro sunjuku , domaju ka jagdu medit nav jamaca tapec tik jaatrod izcili skaistu ar lieliem zobiem :))) ja kads var piedavat ,gludspalvainu puiku ar tumsu gimi un papiriem saprata robezas cenu , nemsu ciet :)
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
09.11.2013. 09:38
Tur jau tā lieta, ka šādās smilšainās alās ir liels risks pazaudēt suni, jo ir nestabila grunts, un, it sevišķi, ja alā dzīvo āpsis, kurš mēģina no suņa aizrakties projām, ir ļoti liela varbūtība, ka notiks nogruvums un suns tiks aizbērts. Ja sunim ir uzlikta pazemes meklēšanas ierīce, suni var ātri atrakt, bet ja jārok uz dullo, var nepaspēt. Tāpēc vajag meklēt kādu mednieku, kuram ir šī ierīce, cik zinu, tāda ir Marekam Karpovičam.
Pamēģini izdarīt tā, kā es kādreiz darīju. līdz ar tumsu aizej pie alas un visas ejas aizbāz ar maisiem vai kaut ko citu un pagaidi kopā ar suni, no rīta, pirms gaismas, āpsis nāk mājās un suns viņu notvers un noturēs un Tu varēsi viņu nomedīt.
Iespējams, ka vecā alā ir iemitinājies jaunais āpsis, kas aizgājis no ģimenes un tagad būvē sev jaunu māju. Pagaidām viena eja, pēc tam būs vēl, lai cik labs racējs ir āpsis, lielās āpšu alu sistēmas viņš vienā gadā neizveido, būvē pamazām.
Neņemos apgalvot, kas tur ir iekšā. Bet varētu būt arī āpsis. Kad tajās alās dzīvoja lapsas tika lietotas vairākas ejas, pie kurām vienmēr bija svaigas smiltis un pēdas. Alas tika regulāri tīrītas. Pirms 2-3 rudeņiem pie šīm alām suns noķēra 1 lielo 3 mazos jenotēnus 2 mēnešu laikā. Tādēļ arī doma par jenotu. Suns pirms mēneša arī vienu noķēra. Tiesa ne pie šīm alām, bet uz lauka. Bet varētu būt,ka āpsis, jo kad suns ielīdis dziļi alā rēja nedzirdēju atbildes rūcienus. Jenots, parasti, ķērc pretī. Bet tik un tā nevēlos šādu kaimiņu tik dēļ tā, ka negribu pazudēt savu suni. Šajās alās ir jau viens foksīts apglabāts. Un negribu, ka laika lodā pa alām. Viņai ir citi mērķi.
50m no mana mitekļa pagalma, vecajās lapsu alās, ziemošanu uzsācis kāds jenots. Tā kā tas ir pie pašas mājas mans suns regulāri aplūko šo mitekli. Esmu mazliet uztraucies par savu suni, jo uzskatu, ka laikas nav piemērotas medībām alās un arī nebūtu tas vajadzīgs.Pats arī ar šādu medību veidu nekad neesmu nodarbojies. Alas atrodas smilšu uzkalnā,ļoti dziļas un zem lielu egļu celmiem, ar vairākām ieejām un izejām. No kurām patreiz tiek izmantota viena. Varbūt kādam alu suņu īpašniekam, medniekam, ir interese izmēģināt savu suni un iztīrīt šo alu. Ja ir interese rakstiet uz profilu. Atrodos 40km attālumā no Rīgas (Juglas) starp Raganu un Turaidu.
Andri - būtu interesanti uzzināt kucēna cenu pa pozīcijām, proti vet.pakalpojumi,papīriņu cena, nodokļi,peļņa,kinologa pakalpojumi u.t.t.....
Pamēģini izdarīt tā, kā es kādreiz darīju. līdz ar tumsu aizej pie alas un visas ejas aizbāz ar maisiem vai kaut ko citu un pagaidi kopā ar suni, no rīta, pirms gaismas, āpsis nāk mājās un suns viņu notvers un noturēs un Tu varēsi viņu nomedīt.
Iespējams, ka vecā alā ir iemitinājies jaunais āpsis, kas aizgājis no ģimenes un tagad būvē sev jaunu māju. Pagaidām viena eja, pēc tam būs vēl, lai cik labs racējs ir āpsis, lielās āpšu alu sistēmas viņš vienā gadā neizveido, būvē pamazām.