Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Saeima tomēr atbalsta loku medību aizliegumu Latvijā

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 60 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 10.02.2017. 12:14

Arnolds
Arnolds
Pēdējo reizi manīts 2025-06-19 13:53
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
13.04.2013. 14:14
Lēti ar loku nemedīsi,ir man draugs nopietni piegājis loka šaušanai,dažos gados sasniedzis nopietnus rezultātus,es ar bisi tik precīzi nešauju,tie viņa divi loki un viss aprīkojums maksā vairāk kā mani divi ieroču skapji ar visu saturu un vēl.
Kārlis
Kārlis
Pēdējo reizi manīts 2021-02-01 11:18
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Ventspils
Medību stāžs: sākot no 2009.gada
Aprīkojums: 16.kal. horizontāli Tikka T3 Hunter 30-06
Suņi: rej
13.04.2013. 14:27
Kas jums pret to loku? Nesaprotu! Pilnīgi normāls medību paņēmiens.Visas iepriekš lasītās šmuces tikpat labi var sastrādāt gan ar gludo,gan spico. Un manisprāt labāk ,ka tā lieta būtu officiāla ar attiecīgu eksāmenu,statusu un kontroles iespējām,neviss kā tagad...sportoju kur un kā gribu,,,,nemedīju.
Pats ar loku nešauju un negrasos to darīt.
Gatis
Gatis
Pēdējo reizi manīts 2023-10-02 09:16
Atrašanās vieta: Kurmene.Rīga. Valle.
Medību stāžs: 20+
Aprīkojums: ij27,wmr22,223savage,brauning 30-06 ,22LR
Medību trofejas: 7
13.04.2013. 16:55
jaa vienmer divi viedokli vieni par otri pret bet taisniiba ir kautkur pa vidu.var jau aizliegt ar loku ssaut bet tas kurss tiessaam gribees ar loku mediit taapat to dariis .taapat kaa ar nakts optikaam arii aizliektas pagaidaam bet cik procentiem mednieku taas daudziem.es personigi atbalstiitu lokus ja buutu nosacijumi ka jaabuut sunim kas meklee pa asins peedu eksaamens jaliek ssaussanai utm.savaadaak buus daudz sakropllotu zveeru vairaak nekaa ssaujot noteikti.bet zinot musu tautas mednieku it sevisskki pilseetas medniekus vairumu ne visus tad diezvai vinns ie pa mezzu un meklees zveerus pec tam ja ar dzipu nevar iebraukt tad lai paliek kaaa teikt:):)tas nav aizvainojums bet esu vairaakos kolektivos pamedijis un taada ir realitaate.bet kas gribees tas mediis taa vai taa.es gribeetu lai labaak atllauj ar klusinaataajiem ssaut jo mazaak traumeetu citus zveerus un netrauceetu tos cilvekus ar ssavieniem vakara stundaas kam mediibas neintresee.kaa tas ir skandinavu valstis
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2021-04-29 17:30
Medību stāžs: 1986
Medību trofejas: 1
13.04.2013. 17:11
nu ja kaadam garsho cepetis kursh piedziits ar kunjgja un zarnu saturu, tad droshi var shkjenbu duplekseni lietot. Un veel , sliktaakiem shaaveejiem var izsniegt granaatmeteeju ,tad nevajadzees pat pa dziivnieku traapiit , pietiks ja laadinjsh nokritiis kautkur tuvumaa. :):):)
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2025-02-17 06:31
13.04.2013. 18:21
nu ja kaadam garsho cepetis kursh piedziits ar kunjgja un zarnu saturu, tad droshi var shkjenbu duplekseni lietot. Un veel , sliktaakiem shaaveejiem var izsniegt granaatmeteeju ,tad nevajadzees pat pa dziivnieku traapiit , pietiks ja laadinjsh nokritiis kautkur tuvumaa. :):):)
.......
Varētu konkrētus faktus par to "kuņģa" saturu? Vēlams ar visām bildēm. Citādi tāda muldēšana vien sanāk.
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2025-02-17 06:31
13.04.2013. 18:26
Tā vietā, lai domātu par dažu desmitu lokšāvēju vēlmēm, likumā uz trešo lasījumu jāierosina bezsvina ložu un skrošu pielietojums, paredzot pārejas periodu vienu gadu. Pietiek slopēt svina/gaļas maisījumus. Šādi mēs aizstāvētu 25 000 x 5= 100 000 cilvēku tiesības uz veselīgu pārtiku.
...............
Īrijā joprojām vecākām mājām dzeramā ūdens trubas no svina. Neviens netrako, ka jāmaina nost. Tikai ja kārtējais remonts dzīvoklī nomaina, a līdz mājai, velns viņu zina, palikusi svina truba vai jau nomainīta. Jumta segumam joprojām mēdz izmantot svina plāksnes. Ja nemaldos, tad ekonomika tur būs nedaudz gruntīgāka, nekā zaļajā Brīnumzemē un aizdomas, ka dzīves ilgums arī lielāks.
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2021-02-24 23:07
Mednieku organizācija: uz 8 nevar salasīties nekad
Atrašanās vieta: dīvāns, dators
Medību stāžs: arvien lielāks
Aprīkojums: ir
Suņi: vakcinēti
13.04.2013. 21:20
Kādu laiku atpakaļ arī es biju pret loku medībām , bet pamazām domas sāk mainīties. Locinieki varētu aktīvāk iesaistīt tautu šajā nodarbē ar jauniešu nometnēm , bezmaksas semināriem , aprīkojuma sponsorēšanu.
Es domāju ,ka jo vairāk mežā būs ar medībām saistītu cilvēku , jo mazāk būs malumēdību un klaiņojošu suņu.
Medību bultas pie mūsdienu tehnoloģijām ir iespējams aprīkot ar identifikācijas čipiem . Ja locinieki grib izmantot medībās modernos kompaktlokus kuri krietni atškiras no klasiskajiem lokiem , tad zūd jēga neļaut izmantot arbaletus kuru es labprāt paņemtu uz bebriem .Zūd jēga neļaut medībās izmantot klusinātāju jo man nepatīk traucēt citu mednieku , zūd jēga tiem 3000j jo no 22LR alnis arī lēnām noasiņos.
Tā , ka izdzīvos tie kas mainīsies.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2018-01-31 20:11
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: kopš 2007 g.mednieks 2 paaudzē.
Aprīkojums: IŽ-27; IŽ-58
Suņi: Ir
14.04.2013. 00:00
Nu gan 22LR alnis lēnām noasiņo! Liekas dīvaini, ka mednieki - itkā inteliģenti cilvēki, bet šādus tekstus raksta. Nevajadzētu nolaisties līdz tādam līmenim kā tiem kas tur Saeimas namā bļaustās.
Sabiedrības viedoklis par mums Medniekiem tā jau ir slikts, kāpēc to vajag bojāt vēl vairāk. Un ne jau visu mednieku dēl ir radies šāds priekšstats, bet gan vairāku indivīdu dēļ, kas paspīdējuši ar savu nezināšanu vai alkatību. Un lūk tāpēc Latvijas Mednieka tēls ir sabojāts sabiedrības acīs!
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-16 19:17
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
14.04.2013. 09:04
Nu gan 22LR alnis lēnām noasiņo! Liekas dīvaini, ka mednieki - itkā inteliģenti cilvēki, bet šādus tekstus raksta.

Bet diemžēl tā tas ir - bultas trāpījuma rezultātā dzīvnieks noasiņo. Gadiem mēs meklējam labāku munīciju, pētam testu rezultātus, lai atrastu lodes ar lielāku enerģiju, kas dzīvnieku momentā apstādinātu un nogalinātu. Lai dzīvnieks nemocītos..... Izrādās, ka tas viss ir "priekš kaķiem". Medības nedrīkst kļut par mērķi ar baudu nogalināt dzīvnieku... Tas jau liecina par problēmām cilvēka psihē.
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2017-01-03 15:23
Atrašanās vieta: Alūksnes novads
Aprīkojums: Baikal MP153,CZ-555,PSE EVO,PSE VENDETTA
14.04.2013. 12:11
No enerģijas dzīvnieks tiek gan apstādināts, bet diemžēl ne vienmēr nogalināts. Tas ir ļoti apsveicami, ka ieroču munīcija tiek visu laiku uzlabota lai apturētu dzīvnieku. Bet tā nogalināšana arī ir nosacīts jēdziens, proti, ja lode netrāpa nāvējošā zonā dzīvnieks vienkārši tiek atslēgts no trieciena. Un ne reti ir tādi gadījumi, ka pie itkā nogalināta zvēra jau ir pieiets klāt, bet reku šeku zvērs uzlec kājās un medības turpinās. Protams tāpēc ir izdomātas lodes kuras pēc trāpījuma sadalās.
Nezinu, varbūt esmu vienīgais mednieks visā Latvijā, kuram gadās tā, ka, piejot pie šauta dzīvnieka, nākas viņam tomēr šaut vēlreiz, kā teikt lai nemokas.
Un nevajag te tagad spriest par bultas uzgaļa neefiktivitāti. Dzīvnieks no bultas uzgaļa noasiņo un aiziet bojā ātrāk nekā no kinētiskā šoka raidītas lodes.
Ja lokmedības būtu tik postošas un neefektīvas tad tās nevis attīstītos un tiktu pieņemtas arvien vairākās valstīs, bet gan pretēji būtu noliegtas.