Šodien vārdadienu svin Uvis, Gints, rītdien - Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Pirmā karabīne

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 99 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 28.10.2024. 16:02

Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2025-02-12 15:16
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Medību trofejas: 1
22.03.2015. 19:41
Man ir Cz 557. Nopirku septembrī, šķiet, medībās ar konkrēto ieroci neesmu bijis, bet šautuvē kādas pārsimts patronas esmu izrībinājis. Kad pirku,skatījos kaut ko naudāslīdz 1000 eur ar atklātiem tēmekļiem. Dzīvē apskatīju un aptaustīju Tikka T3 Hunter,Haenel Jager,CZ 550 un minēto CZ 557 (30 - 06). Kā noprotams,man tas 557 patika vislabāk - uz piemetienu labi gūlās plecā, vizuāli klasiski smuks, normālakoka laide, patika īsākais stobrs (52 cm) un vispār bija sajūta, ka tas ir mans ierocis. Pirmajā dienā,kā nopirku aizbraucu uz šautuvi iemēģināt. Jāsaka, ļoti pat OK. Ar atklāto tēmekli 50 metros 3 desmitnieki, 100 metros 6; 7 utml. It kā nepilnība varētu būt integrētā aptvere, bet tovismaznevar aizmirst mājās vai citas jakas kabatā :) Kaitināja gļuks, ka paredzēto 5 patronu vietā varēju iestūķēt tikai 4, bet kaut kā pēdējās šaušanas reizēs sanāca ielādēt visas 5 patronas - nezinu vai tur kas iekustējies, vai esmu apguvis lādēšanas mākslu?
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
22.03.2015. 13:18
Reini Optika optikai ir dažādi faktori.
Piemēram manai optikai kaut arī Jahti jaht 2.5x10.50 ar sarkano punktu ir ļoti laba priekš šīs klases gaismas caurlaidība un izškirspēja salīdzinājumā ar tādu pašu cenu optikām tikai citu ražotāji! Esmu skatījies ļoti cauri lētā gala optikām un pagaidām šī te salīdzinot ar citām ir vairak plusu nekā mīnusu, protams nesalīdzināt ar to pašu Burris Euro Dimond, bet ko var gribēt par 100 lvl vecās naudiņas. JO bija čomakiem optikas diapazonā no 100 līdz 200 lvl vēl vecās naudiņās tad mīnusu bija ļoti daudz te pie ieslēgtā punkta ekrāns paliek sarkans un neko neredzi, pie maksimālā pievilkuma bilde paliek miglaina un vēl ļoti daudzi mīnusi. Ražotājus nezinu jo tas neineresēja uz doto momentu. šī te optika stāv uz masenes un sevi ir 100% pierādījusi kā laba optika priekš masenes.
Priekš karabīnes protams pirkt jau kaut ko labāku. Bet kādu protams katrams ir sava izvēle un katrs savu aizstāvēs. Protams Kahles vai Zeiss tā ir jaut kaut kas, bet ne katrs to var pavilkt!!! Pie tams paskatījos ebay tur diezgan normālās naudiņās var iegādāties brenda optikas!!!
Par CZ karabīni. Man ir CZ 550 LUX variants pirkts savā laikā par nepilniem 500 lvl. Vecais Mauser aizslēgs ar trim trošinātāja pakāpēm, integrētā aptvere. Karabīne kalpo godam. Mīnus ir tāds ka nevar uzreiz pielādēt ja ātri vajag, jo katru patronu jālādē pa vienai. Pāris reizes medības tā ir bijis nepieciešams. Un ja labi patrenējies tad šaušanas ātruma temps maz ar ko atškiras no pusautomāta.
Atsauksmes par cz 557 mod ja proti krieviski tad šeit meklējams
http://forum.guns.ru/forum_lig...
Slēpts
22.03.2015. 08:09
Kas mazliet dīvaini, PM ari bez atlaidēm CZ ir stipri lētāki kā pie tipo oficiāalajiem. ;)
Slēpts
21.03.2015. 23:04
kadas atsauksmes butu par cz557 ?

Brauc pirmdien uz "Ieroči" bodēm, būs atlaides. Tad varbūt ka iepatiksies arī bez atsauksmēm :) Ja nopietni - pirms gada cilāju, itkā patika, ja būtu bijusi 308 kalibrā - iepirktu. Tā paņēmu 550, kas ir vecāks modelis, ar nedaudz netehnoloģisku aizslēga uzbūvi (kas dažiem patīk - citiem nē).
Slēpts
21.03.2015. 22:42
Esmu dažadus atkarīgos redzējis- bet frankonijas atkarīgo pirmo reizi:)
Ivaram cepums!
Dāvis
Dāvis
Pēdējo reizi manīts 2022-04-13 23:41
Lietotāja statuss: Lietotājs
21.03.2015. 12:48
kadas atsauksmes butu par cz557 ?
Slēpts
29.08.2014. 12:23
Vai Arņa norādītasi ražotājs, pat neminot cenu un modeli jau pēc būtības ir SLIKTA izvēle????
Esmu dažadus atkarīgos redzējis- bet frankonijas atkarīgo pirmo reizi:)
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2025-04-02 13:21
Atrašanās vieta: Riga
Medību stāžs: 17
Suņi: labradors
29.08.2014. 12:01
Tādā izpildījumā un cenu līmenī kā pirmā karabīne varētu būt łoti laba izvēle.
Slēpts
29.08.2014. 11:52
Njā , bez zālēm neiztikt.
Vispār jau interesants mums te tas forums- vīrs prasa padomu par konkrētu lietu, tā vietā mēs balstoties uz h** viņ zin uz ko , sākam barot ar padomiem, ka kaut kas cits būs labāks.
Vai lūdzu AIGAR vari paskaidrot ar ko šīs Frankonijas plintes ir LABĀKAS, par tām ko skatījās Arnis?
Vai tikai ar to , ka tās var iegādāties Frankonia????
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2025-04-02 13:21
Atrašanās vieta: Riga
Medību stāžs: 17
Suņi: labradors
29.08.2014. 11:37
Tad jau labāk varbūt šādu Frankonia piedāvājumu ir vērts paskatīties?
Aigars