Es esmu šāvis kausos ar 223 jo kādu laiku cita ieroča nebija un tā ka nešāvu pa superfinālu neviens mani neaiztika. Ja būtu iespēja šaut ar 223 es noteikti šautu jo tīri matemātisks pamatojums. Medībās 223 izmantoju uz mazajiem tanī skaita lapsām lielos attālumos un labi. Es arī esmu runājis par 223 izmantošanu kausos, bet nav bijusi atsaucība.
Sveiciens visiem! Vispirms atbilde par nolikumu - žurnālā tas jau daudzus gadus publicēts netiek, jo žurnāla lappusēs aprakstām vienīgi vispārējo informāciju un jaunumus - par izmaiņām, par laikiem, balvām (šogad atkal ap 6000 Ls!)utt. Bet!!! Pilnu nolikuma tekstu jau tagad ļoti labā kvalitātē un tik lielu, cik vien Jums tehnoloģijas atļauj, var lasīt mājas lapā www.sasa.lv un cerams, ka Medniekiem.lv administrācija ievietos to arī šajā portālā, jo informācija viņiem ir nosūtīta :-)
Par mazajiem kalibriem... Nevarētu teikt, ka esam saņēmuši "daudzus" priekšlikumus, bet dažus tomēr esam un noteikti gan šie priekšlikumi, gan mūsu viedoklis tiks publicēts kādā no nākamajiem žurnāla numuriem. Tieši tādēļ par šo jautājumu esam runājuši ar vairākiem Latvijas šaušanas "guru", kā jau tēmas sākumā minēja Aivars B. Iespējams, ka nopietns arguments mazo kalibru atļaušanai būtu tas, ja pietiekams daudzums ļaužu (kā Mārcis M.)tos sāktu Kausos lietot un uzrādītu kaut jel cik vērā ņemamu rezultātu...
Satraukumam nav pamata! Facebukā ir ievietots 2013 gada nolikums. Pagaidām izskatās,ka viss paliek pa vecam. Var jau būt,ka kaut kas mainīsies ,bet diez vai. Tā kā "mazie" var šaut kā līdz šim - ārpus konkurences. Jūlija MMD sarakstā tā pat būs atspoguļoti visi rezultāti neatkarīgi ar kādu kalibru piedalieties VS vingrinājumā. Vismaz līdz šim tā ir bijis.
kā būtu ja būtu"- 223-šais kalibrs kā atzīts MMD kausu izcīņas kalibrs. tuvojās gadskārtējie MMD kausi Sērenē š.g. pirmajā jūnijā. sarunā ar MMD cilvēkiem iegājās tēma par 223-šo,tika pieminēti lūgumi un ieteikumi no mednieku puses ļaut cīnīties par MMD kausu arī ar 223-šo. mans jautājums ir -kāpēc ,kāda motivācija par labu 223-šajam. 100metros vēl kautkas,bet 200tā vējainā laikā vispār nekas.,:)
Aivar - ne jau visiem ir vismaz divi stobri ar vienu no max mazāko MMD atļauto kalibru.. Ja kads nopircis ieroci skrejošā aļņa šaušanai 223 rem kalibrā, tad kapēc viņam to neizmantot. Un ja jau tas kalibrs uz 200 m ir tik niecīgs, tad jau Tev nav par ko uztraukties - būs mazāk konkurentu.
Slēpts
09.05.2013. 10:27
JĀ bet kāpēc biatlonā neiet ar 7mm REM MAG.
Dārgākas lodes, nepietiks naudas, lai slēpes iedavotu. :D
Par mazajiem kalibriem... Nevarētu teikt, ka esam saņēmuši "daudzus" priekšlikumus, bet dažus tomēr esam un noteikti gan šie priekšlikumi, gan mūsu viedoklis tiks publicēts kādā no nākamajiem žurnāla numuriem. Tieši tādēļ par šo jautājumu esam runājuši ar vairākiem Latvijas šaušanas "guru", kā jau tēmas sākumā minēja Aivars B. Iespējams, ka nopietns arguments mazo kalibru atļaušanai būtu tas, ja pietiekams daudzums ļaužu (kā Mārcis M.)tos sāktu Kausos lietot un uzrādītu kaut jel cik vērā ņemamu rezultātu...
vislabāk nopērc žurnālu ;)
Aivar - ne jau visiem ir vismaz divi stobri ar vienu no max mazāko MMD atļauto kalibru.. Ja kads nopircis ieroci skrejošā aļņa šaušanai 223 rem kalibrā, tad kapēc viņam to neizmantot. Un ja jau tas kalibrs uz 200 m ir tik niecīgs, tad jau Tev nav par ko uztraukties - būs mazāk konkurentu.
Dārgākas lodes, nepietiks naudas, lai slēpes iedavotu. :D