Šodien vārdadienu svin Staņislava, Staņislavs, Stefānija, rītdien - Klāvs, Einārs, Ervīns
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Cik labas ir brenneke exact lodes?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 28 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 10.12.2014. 14:59

Krišjānis
Krišjānis
Pēdējo reizi manīts 2024-12-27 00:35
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Saldus
Medību stāžs: 12 gadi
Medību trofejas: 12
31.05.2013. 14:58
Ar ko labāka? Man viņa ir labāka ar to, ka man personīgi ar iž12 iet ļoti precīzi. Labs apstādinošais efekts. Tā ir lode, kuru esmu piemeklējis savai bisei apakšējam stobram un ar to medīju un esmu apmierināts. Arī atsitiens nav ļoti liels.
Mīnusi kā jau svina munīcijai. Stobrs pietiekami tiek piesviests ar svinu un krūmos šaut vai garā zālē nav ieteicams.
Ar augšējo stobru monolit 28. Labs apstādinošais efekts, bet vairāk gaļas tiek sabojāta trāpijuma vietā. Lielāks atsitiens. Plusi, ka stobrs nav tik bieži jātīra.
Monolit 32 man nepatika. Liels atsitiens. Ar apakšējo stobru uz 35m lodes gāja izklaidus. Augšējā stobrā tas pats.
Tas ir personīgi mans viedoklis. Zinu ļoti daudz cilvēkus, kuri šauj ar monolit un lodes iet ļoti precīzi, bet tas ir atkarīgs no ieroča.
Man vēl ir mantojumā atstātas daudz virpotās tērauda poļeva lodes, kuras var salādēt. Kapsele ževelo, pulveris sokol 1.9-2gr, lode konteinerī un ar viņām esmu šāvis pa papīru un pagaidām tas ir precīzākais, ko esmu šāvis ar savu bisi, bet tomēr nezinu kapēc medībās viņas nelietoju... Ar abiem stobriem ļoti ļoti precīzi iet.
Brenneke lodes esmu lādējis pats. Arī ļoti precīzas. Tad bija kaut kādas Majevo vai kā tur viņas sauc. Caurums vidū viņām. Pilnīgākais mēsls.
Intars
Intars
Pēdējo reizi manīts 2024-10-25 18:38
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: Rīts
Atrašanās vieta: Nagļi
Medību stāžs: No 2001
Aprīkojums: Blaser F3, Blaser R8 GRS+Kahles 624i, Keppeler Benchrest 6,5x47+Nightforce 15-55/52
Medību trofejas: 2
31.05.2013. 14:28
Par Dupleks lodēm vari man nestāstīt, esmu izmēģinājies visas dažādos apstākļos, dažādos attālumos, caur krūmiem utt.(arī medībās).. Pēdējā gada laikā būs ap 200 lodēm izbliezts...
Pastāsti labāk par Zala arms Gualandi - ar ko tad viņa ir labāka ? No tava iepriekšējā komentāra var noprast ka tā ir...
Krišjānis
Krišjānis
31.05.2013. 13:14
Svina un tērauda atšķirība tik tiešām ir liela. :D
Par gastronomiju nediskutēsim, bet svins ir mīksts metāls un vairāk deformēsies vai mainīs virzienu atduroties pret šķēršļiem respektīvi kā krūmi, meldri, zāle... Monolit lodes turpretī darbu padara teicami. Ir testēts car krūmiem un rezultāts bija labs. :)
Testu es izšaušu arī pats kad jūnija beigās būšu LV. Tieši remingtons būs jāpiešauj un tad jāpiemeklē munīcija. Ielikšu bildes lai tauta priecājas.
Intars
Intars
Aprīkojums: Blaser F3, Blaser R8 GRS+Kahles 624i, Keppeler Benchrest 6,5x47+Nightforce 15-55/52
31.05.2013. 11:19
Vēl labāk.. Nu tajā veikalā ir savādāk - tur neviens neko nestāsta un ņevparivajet, jo vienkārši absolūti (2 kundzītes)neko nezina.. Tas arī nav slikti..:))
Laikam ne pa tēmu cilvēkiem uzbraucu... Tā ir ka sen nav tur būts.
Pieķērāt...
Atvainojiet.
Labošos.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2025-02-04 10:59
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: .I.
Atrašanās vieta: Īdeņa
Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
Suņi: Taiga, Džuļbars, Warwick
Medību trofejas: 21
31.05.2013. 10:12
tas rēzeknē saigas netirgo :D viņam ir viena saiga un tā sporta variants pa 600ls bet pārsvarā ir AR un CZ, a tirogo Rēzeknes otrā veikalā :D
Intars
Intars
31.05.2013. 09:58
Krišjāni,
Tu raksti :"Monolit 28 un 32 ir no tērauda un gualandi un leader no svina. Viena ļoti liela un būtiska atšķirība"
Ķivere galvā, esmu gatavs taburešu lietum :))
Kāda?- svins garšīgāks/veselīgāks?
Tu gadījumā neputro tērauda vs svina skrošu lādiņa atšķirības? Tur viss ir skaidrs.. Kā viena izmēra(D) skrots tēraudā ir vieglāka par tāda paša izmēra skroti svinā, heavy shotā, ITXā vai bismutā .. No tā izriet arī viss sekojošais..
Bet ja lode ir vienāda svara tur nav lielas atšķirības tērauds vai svins.. Gualandi arī 32 gr. Lodes forma jeb BC (lai gan gludstobram to nelieto..) OK - tur es varētu piekrist. Monolīts ar savu taburetes formu nav no labākajiem šajā ziņā.
Nu nekas cits neatliks, kā izšaut testu.. Nomērīsim gan ātrumu (ir tāds verķīts nopircies) pie stobra, gan izkliedi pie 50 m, izšaus ar 3 dažādiem ieročiem (tai skaitā IŽ) un tad redzēs. Pēc 2 ned būs bildes studijā !
p.s.
Es neesmu Monolīta fans - man vienkārši besī ārā daži mednieku veikalu pārdevēji, kuri lai izdzīvotu tirgo piemēram, tos pat lietuviešu renkuļus (Daugavpils reģ. - čempions) un stāsta ierindas medniekam - ka tie ir super; pa lētu naudu tas pat kas Brenneke vai Remington utt. Tas pats stāsts ar veikalu Rēzeknē - īpašnieks tirgo pārsvarā visa veida Saigas - medniekiem stāsta nah-nah tos ārzemju, vot Saiga tā ir štelle, pērciet - nenožēlosiet ! BET pats medī ar Benelli un Sauer :))
Slēpts
31.05.2013. 07:19
Tikai nevajag aizmirst, ka tās skrotis nav salipušas kā lode un tas skrošu kūlis jau stobra galā ir izstiepies daudz garāks nekā lode.
Ja problēmas zem cepures, tad jāiet pie meistara
Jānis
Jānis
Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
30.05.2013. 23:44
jā jo tālāk cilvēce iet uz priekšu jo vairāk atgriežamies pie vecā [youtube::VnWShqBLMpk]
Krišjānis
Krišjānis
30.05.2013. 23:09
Taisa un kādus vēl :D
Ar loku uz sloku.
Jānis
Jānis
30.05.2013. 23:06
tēvs reiz alni ar 7 numuru skrošu nošāva bet tas ir ļoti garš stāsts, protams ne speciāli bet tā sanāca,
Īsumā sašauj alni, tas iebrien ūdenī, uztrakukumā roka paķer pirmo kas ir, kad ieet niedrēs alnis skrien virsū, atlekdams malā izšauj kaklā, alnis beigts, vot i izrādās ka paķērušās skrotis :( labi liels gaļas gabals jāmet ārā, jo skrotis jau ārā neizlasīsi, a par melkašku pat nerunāsim, jo nedrīkst :D tie jau nav stāsti, bet vēsture, agrāk šāva ne ar to ko nopirka, bet ar to kas bija :( tagad citi laiki, bet ganjau arī tagad veči brīnumus taisa :D