Šodien vārdadienu svin Regīna, Ermīns, rītdien - Ilga
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Bavārijas asinspēdu dzinējsuņa kucēni

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 12 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 27.06.2013. 09:56
Ar medībām saistītās tēmasMedību suņi

Līga
Līga
Pēdējo reizi manīts 2013-10-04 11:43
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: MK "Pociems"
Atrašanās vieta: Limbaži
Medību stāžs: 12 gadi
Aprīkojums: IŽ-27EM
Suņi: Bavārijas asinspēdu dzinējs suns - III.pak. pa m/c
12.06.2013. 11:15
Ne LKF Ciltsdarba Reglaments, ne specializētā kluba Ciltsdarba Nolikums neuzliek par pienākumu Bavārijas asinspēdu dzinējsuņa īpašniekam kārtot viņa sunim pārbaudījumu pa mākslīgi izliktu asinspēdu vai pārbaudījumu pa meža cūku aplokā. Tāpat arī neviens neuzliek par pienākumu piedalīties Tracking Competition. Tā ir tikai paša īpašnieka, kurš parasti arī ir aktīvs mednieks, iniciatīva.
Apmeklējot nodarbības pie instruktora, piem. pa meža cūku aplokā, suņa īpašnieks (mednieks) gūst iespēju iepazīstināt savu mazo jaunuli ar mežā esošo faunu, kaut arī tas būtu tikai sivēns aplokā. Bez tam, apmācību nodarbībās suņa saimnieks sāk mācīties kā atpazīt sava suņa ķermeņa valodu, kas nav mazsvarīgi medībās, tāpat viņam ir iespēja iepazīties ar sava suņa attieksmi pret asinspēdu. SUŅA SAIMNIEKAM ARĪ IR JĀMĀCĀS!!! Man ir ļoti svarīgi, lai mans suns būtu apguvis pēc iespējas vairāk praktiskajās apmācībās, lai es varētu viņam uzticēties un mēs kopā medījot pavadītu ilgus un veiksmīgus gadus!
Man ir bijusi iespēja iegūt zināšanas pie tādiem speciālistiem kā D.Noreika, E.Bukelskis un V.Tomašiunas.
Ļoti labs seminārs - nometne gaidāma augustā, kuru vadīs Zviedrijas asinspēdu suņu kluba darba sekcijas vadītājs J.Paagen un kluba prezidents T.Sparf.
Ja ir interese, tad "vajag tik rakt"!
suņa papīriņos būs izcili senču vērtējumi A, patstāvīgā domāšana pazaudēta.
Ai, ai, ai, ai - kādi robi kinoloģijā!!! Suni vada instinkti nevis domāšana!!! Domā cilvēks…
NEKAD TO NEESMU SLĒPIS,tāpēc jau apkopoju informāciju, un tā nav iepriecinoša....uz doto brīdi, bet kā jau teicu iepriekš - mednieki LV selekcionēs praktiskās medībās izdzīvojušos suņus, un tie būs žiperīgi ar abām ožām strādājoši suņuki, augumā kā Latvijas dzinējsuns....
nesapratu, par ko tiek apkopota informācija? Kas tur nav iepriecinošs?
Katru konkrēto medību šķirni attīstot, vajadzētu izmantot Ciltsdarbā tikai to vaislas materiālu, kurš reāli ir praksē strādājošs suns.
Bet par šo
augumā kā Latvijas dzinējsuns....
es Tev nevaru piekrist!!!
Valdis
Pēdējo reizi manīts 2022-08-12 14:27
12.06.2013. 11:48
Līga paguva agrāk ierakstīt par to nepareizo tulkojumu. Viņš nav izteikts dzinējs, kaut gan ir zināma viena kucīte, kas strādā kā laika.Manējais ja dabū zvēru kustībā dzen ar lielu azartu (nelaime tā, ka arī buki mūk, līdz ar to,arī tos dzen).Dzinējmedībās ir gadījumi, kad ejot pa mežacūkas pēdām ik pēc 100-200metriem rejot stāv uz vietas, sagaida dzinēju un iet tālak(velk līdzi).Deguns gan super,esam gājuši pa 36stundu vecām asins pēdām, arī pēc baigā lietus gāziena. Ja zvērs nokritis tuvu var arī neapriet uzreiz, bet atnāks pakaļ un parādīs kur jāiet.Pēc masta ja neviens nepiesauks un neparunās , dosies uz turieni ,kur izlaists. Kad es interesējos,kādu suni ņemt, domāju lai nepazūd uz ilgu laiku, lai var dzīvot mājā. Gaidīt viņu nācies tikai viņa pirmajās medībās. Man manējais patīk ,kaut gan varētu būt vēl labāks, ja es būtu vairāk piestrādājis.
Juris
Pēdējo reizi manīts 2017-02-01 21:45
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Rīga
Medību stāžs: 25
Aprīkojums: Losene
Suņi: foksis
12.06.2013. 12:45
Mazliet no pieredzes. Nu jau citos medību laukos medījošs, izbijis pirmā Ulmaņa virsmežsargs, kas man sniedza paraugstundas vilku piegaudošanā, un kam pēdējais suns bija LDz apgalvoja, ka LDz ir unikāls suns, kas pat caunu ņemot ne sliktāk par laiku. Par to pārliecinājos, jo arī man bijušais LDz tukšos mastos deva caunas. Ar caunu medībām speciāli nekad neesmu nodarbojies, bet iepriekš minētais korifejs to darīja regulāri. Ar to gribēju pateikt, ka katram sunim piemīt kā augšējā, tā apakšējā oža, kas ir trenējamas- viena parasti ir dominējošā- avotu kur to lasīju patreiz cenšos atrast. Par domāšanu- nu žēl man to sunīšu, kuru saimnieki uzskata, ka tiem ir tikai instinkti. Ļoti ceru, ka šai diskusijā savu vārdu teiks arī cien. Gvido no Smiltenes un protams cien.Žanna.
Līga
Līga
12.06.2013. 13:15
Juri! Cilvēki nez kāpēc iedomājas, ka ir ļoti gudri un neņem vērā suņa instinktus, bet balstās tikai uz savām domām un uzskatiem.
Suns tomēr balstās uz instinktiem nevis veselo saprātu. Tas jāņem vērā, un tas ir arī veiksmīgas apmācības jeb savstarpējā kontakta galvenais stūrakmens.
Juris
Pēdējo reizi manīts 2017-02-01 21:45
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Rīga
Medību stāžs: 25
Aprīkojums: Losene
Suņi: foksis
12.06.2013. 13:39
Liekas, ka mēs katrs par savu p.... Nu protams, ka es kaut kādu piem. čau,čau necentīšos piemērot medībām.
Līga
Līga
12.06.2013. 14:04
Tas tik būtu humors! :)
Juri! Šī ir tikai diskusija un jebkurš viedoklis rosina un uztur diskusijas, tie liek mums domāt, analizēt, piekrist vai arī iebilst.
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2025-06-27 06:19
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
12.06.2013. 15:05
.../Suns tomēr balstās uz instinktiem nevis veselo saprātu./ - Līga, nebrauc auzās....esmu redzējis arī šogad suņus (laikas), kuras nāk no "aploku" līnijām. Homosapiens darbības rezultātā atīstīti divi INSTINKTI t.i. drosme un niknums, un rezultātā D.Č. aplokā ar iežogotu susskofra, A praktiskajās medībās beikts (VAI REGULĀRI JĀŠUJ) vai vispār apaļa nulle. Pavisam cita štelle, kad suņi nāk no praktiskajās medībās izmantoto suņu līnijām.
Tas pats arī ar mākslīgo asinspēdu, ja šis vērtējums ņemts par pamatu, PROTI JA SUNS IZSEKOJOT SAVAINOTU PĀRNADZI NESĀKS IZMANTOT AUGŠĒJO OŽU, VIŅU VIENKĀRŠI EGLĪTĒS NOSITĪS. Bet augšējās ožas izmantošana, takš, ir mīnuss mākslīgās asinspēdas vērtējumā. MĀKSLĪGĀ ASINSPĒDA IR PAPILDUS VĒRTĒJUMS PAMATVĒRTĒJUMAM visām medību suņu šķirnēm....Kāds ir pamatvērtējums Bayrischer Gebirgsschweißhund???? (DARBA PROTAMS)
Kristaps
Pēdējo reizi manīts 2015-09-29 09:42
Medību stāžs: Nesūdzos
Aprīkojums: Latvijas Dzinēji
Suņi: Čalis un Puika
12.06.2013. 15:37
Tad kad suns dzen mastu un tiek līdz mednieku līnijai un tālāk neiet, tas ir instinkts vai veselais saprāts...:)? Es piekrītu Aigaram par to vērtēšanu ko suns izdod aplokā, dabūdams labāko vērtējumu un ko izdod reālā dabā un ļoti bieži tas nav viens un tas pats. Savam Latvijas dzinējam pat esmu novērojis, ka viņš saprot kas ir aploks, jo azarts viņam zūd daudz ātrāk nekā reālās medībās, kur viņš ir gatavs plēsties līdz pēdējam zvēram mastā... varbūt es kļūdos??? Reāls piemērs ir pie Aigara mazajā aplokā sivēns nu vismaz kādreiz bija sivēns...:) suns pat vairs nereaģē uz to cūku tikai ja viņu uzkūda... tātad saprāts?
Līga
Līga
12.06.2013. 15:55
Aigar! Manā dzīvē ir bijuši arī vācu aitu suņi, kuri tika apmācīti gan paklausībā, gan aizsardzībā, gan pēdās utt. Un diezin vai Tev ko izteiks abreviatūras BH, PD, IPO. Nav jēgas par to šeit runāt, jo šeit ir mednieku forums. Taču esot kopā ar saviem VAS, apmācot tos, esmu tomēr guvusi atziņu, ka mani suņi ir ne tikai dzīvnieki. Jā, viņi ir mana "bara" (lasi - ģimenes) locekļi, taču zemāk stāvoši par mani, bērniem un citiem.
Atkal jau Tu par laikām...Reizēm liekas, ka pārlieku lielais niknums suņiem rodas kaut kādu problēmu dēļ. Varbūt vainīgs suņa nervu tips, varbūt ir nelāga pieredze un iespējams, nepareiza apmācība.
Sunim vajadzētu strādāt izmantojot abas ožas. Uzskatu, ka bavārietim ir jāattīsta viņa spējas strādāt, pirmkārt, izmantojot apakšējo ožu un pēc tam ar augšējo viņš pats sapratīs ko darīt. Re nu, atkal jau apmācības jautājums un īpašnieka ziņā ir tas ko viņš ar savu suni iesāks, kā mācīs un kur. Reālās medībās nav laika mācīt, tajās tu kā mednieks no suņa darba mežā saņem viņa dabiskās dziņas rezultātu un to, ko esi pelnījis (lasi-ieguldījis)...
Kāds ir pamatvērtējums Bayrischer Gebirgsschweißhund????
Ko tieši ar šo jautājumu tu vēlies noskaidrot?
Pareizi Tu uzsvēri, ka mīnusi pie darba pārbaudēm tiek piešķirti, ja suns pārsvarā izmanto augšējo ožu. Bet tie nav par iemeslu atstatīt no pārbaudījuma kārtošanas.
Eh,
susskofra
droši vien pārrakstījies!
Līga
Līga
12.06.2013. 15:57
Kristap!
Savam Latvijas dzinējam pat esmu novērojis, ka viņš saprot kas ir aploks, jo azarts viņam zūd daudz ātrāk nekā reālās medībās, kur viņš ir gatavs plēsties līdz pēdējam zvēram mastā

Tā ir realitāte!