Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Vasaras apģērbs medībām

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 28 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 12.08.2024. 03:58

Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
27.06.2013. 12:32
Iedomājos!
Sēžu uz medību torņa, no krūmiem izlien mednieks pilnīgi kails, plinte plecā un ap kāju apsies termo celis. Skats laikam būtu tas labākais :)
Laimonis
Laimonis
Pēdējo reizi manīts 2024-10-21 13:32
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: ilgs
Aprīkojums: pamatīgs
Suņi: trīs
Medību trofejas: 1
27.06.2013. 13:10
Un zobos mednieku apliecība.... :'DDD
Edgars
Edgars
27.06.2013. 13:46
Laimoni, bet var būt citur kur :D
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2017-06-07 12:06
Atrašanās vieta: Rīga
Suņi: Bīgli
27.06.2013. 14:18
ir varsarai domāti apģērbi - apavi ar goretex. Nesaprotu par ko cepiens, nopērciet un izmēģiniet, nenožēlosiet!
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-16 19:17
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
28.06.2013. 16:46
Nu tad Jānis varbūt varētu ar kameru uzfilmēt,kā Māris savā, par citiem pārākajā gore-texā, plus 25 un vairāk grādos,pilnā ekipējumā aiziet teiksim metrus 500 līdz tornim un nav nemaz iesvīdis.:D

Nezināju, ka te apgrozās pusaudžu vecuma puišeļi, kas var rakstīt tādus murgus.
25 garādu karstumā es staigāju T-kreklā.
Nepiekrītu Gatim par Gore-tex lietošanu tikai mīnusgrādos. Jā, karstā dienā, uz pīlēm ejot, varētu būt pārāk silti, bet rudens sezonas medībās es lietoju tikai Gore-tex. Siltākā laikā, kad nav jābaidās no pārāk liela mitruma , tad lietoju Hillman bikses. Hillmanam ir slikta membrāna, to var lietot tikai mitrā laikā. Purva brišanai, upes šķērsošanai Hillmans neder.
Savukārt par "termo celli" varu teikt - meža cūka to saož. Tas ir pārbaudīts.
Ivo
Ivo
Pēdējo reizi manīts 2022-12-09 19:52
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Jelgava, Rīga
Medību stāžs: kopš 1988
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
28.06.2013. 19:48
Laikam tad jāatskaitās, ko esmu iegādājies.
Sanāca šāds te komplekts ar atlaidīti Purnavenē. Nav gore-tex bet jaka ūdeni cauri nelaiž un elpo.
http://www.blaser.de/index.php...
http://www.blaser.de/index.php...
Slēpts
29.06.2013. 23:58
25 garādu karstumā es staigāju T-kreklā.
Nepiekrītu Gatim par Gore-tex lietošanu tikai mīnusgrādos. Jā, karstā dienā, uz pīlēm ejot, varētu būt pārāk silti, bet rudens sezonas medībās es lietoju tikai Gore-tex. Siltākā laikā, kad nav jābaidās no pārāk liela mitruma , tad lietoju Hillman bikses.

Izrādās, ja?!
Dzintars
Dzintars
Pēdējo reizi manīts 2020-07-31 21:42
Mednieku organizācija: vairākas
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: kas tos var izskaitīt
Aprīkojums: 6 pusautomāti un vēl šis tas.
Suņi: foksterjers
Medību trofejas: 62
30.06.2013. 02:25
Ja, kustās kā bērēs un nekas smagāks par locekli nav jāceļ, tad tās dārgās membrānas ir labas,cik man bijušas ilgāk pa sezonu nau turējušas,vismaz es vēl nēsmu tādu redzējis ,kura pie normālām kustībām spētu izelpot piesvīdušo gaisu,un pēc laika neizdiltu iekšējā plēve un nelaistu ūdeni,un nevaig ārstēt, esu izprovējis gan dārgos ziemas kombinzonus ziemā peipusā var ilgi- ,jūrā ar tīkliem ātri kirdikt,aktīvām darbībām visi tie dārgie debesmannā ir zemē izsviesta nauda, ja doma pa zemūdens apaviem, tad uzreiz zābaciņus{Rīga Daugavpils ielā 50, kādi 20.- ls} tie būs pa 5-10 ls dārgāki ,bet gomijas zole apakšā.un tos pretodu sūdus visus saož cūkas,bet tagad kad pļavas zied un tur kur cūku daudz, var jau pūst, es nekad nelietoju, tik Nagļos vakarā uz pīlēm
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-03 11:00
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
01.07.2013. 09:15
Saož nevis termaceli ,bet tavas piesvīdušās membrānas bikses.Ej kaut kails un sadzelts, tikai ne sasvīdis vai sasmaržojies un viss būs ok.Un vēju arī der pakontrolēt.Un drēbes ar labāk mazgāt ar lētajām ziepēm nevis smalko veļas pulveri . Tā pat vien ,uzreiz, jau nekas nenotiek.
Edgars
Edgars
01.07.2013. 12:43
Mārci var arī mazgāt drēbes ar pulveri, galvenais nelikt klāt skalošanai mīkstinātājus, jo lielāko smaržas devu dot tieši mīkstinātāji. Es savas medību drēbes mazgāju vienkāršā pulverī un vēlāk vēl pāris dienas izkarinu ārā zem jumta caurvējā.
Bet ja godīgi, sasmērē drēbes ar dīzeli un ruksis tevi nebaidīsies. Esmu dzirdējis ka dīzelis tieši pievelk šos te rukšus. Pats pārbaudījis nēesmu, bet veči saka ka iedarbojas :)